Çocuklar festivalle eğitim öğretime hazırlanıyor

Çocuklar festivalle eğitim öğretime hazırlanıyor

Millî Eğitim Bakanlığınca okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarını artırmak ve çocukların potansiyelini keşfetmelerine yardımcı olmak amacıyla yurt genelinde festival havasında çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Okul öncesi eğitimin çocuğun hayatındaki önemine vurgu yapmak, toplumun okul öncesi eğitime yönelik farkındalığını artırmak aile, çocuk ve okul iş birliğini güçlendirmek amacıyla okul öncesi etkinlikleri başladı.
Bu kapsamda Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü de kentte okul öncesi çocuklar için festival düzenledi.
Büyük Şehir Parkı’nda düzenlenen festivalde çocuklar, geleneksel çocuk oyunları, akıl ve zeka oyunları, müzik, kültürel değerler, tarım, palyaço ve yüz boyama atölyeleri gibi birbirinden renkli etkinliklerle buluşturuldu.
 

Atölyelerin yanı sıra festivalde fiziksel etkinliklerin ön planda olduğu açık hava etkinlikleri ile geleneksel çocuk oyunlarına ayrıca etkinliklerde okul öncesi eğitimin önemine yönelik ailelere de bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuldu. Düzenlenen etkinliklerde çeşitli bilim ve sanat atölyeleri, sergi, sportif faaliyetler ve eğitsel oyunlarla çocukların bu önemli dönemde sağlıklı bir şekilde gelişimlerine katkıda bulunulması ve potansiyellerinin keşfedilmesi amaçlanıyor.
 

Ayrıca çocukların hayal güçlerini, yaratıcılıklarını ve meraklarını destekleyerek eğitim hayatlarına güçlü bir temel oluşturulması da hedefleniyor.
Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, etkinliğin açılışını yaptıktan sonra stantları bir bir gezerek atölyelerdeki çalışmaları inceledi.
Aydın, festivalde yaptığı açıklamada, çocukların etkinlikler sayesinde mutlu bir gün geçirdiklerini söyledi.
Festivalde çocukların birçok beceri de kazandığını hatırlatan Aydın, “Çocuklarımızın bedensel, zihinsel, duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak ve iyi alışkanlıklar kazanmalarını sağlamak amacıyla düzenlemiş olduğumuz festivalde çocuklarımız unutamayacakları bir gün geçirdi. Burada çocukların kazanım elde edecekleri çeşitli atölyeler oluşturuldu. Tasarımdan müziğe, stem atölyelerinden geleneksel çocuk oyunları atölyelerine kadar hem eğitici hem de sosyal kaynaşma sağlayan etkinlikler, aynı zamanda çocuklarda çocuk ve okul bağı da şimdiden kuvvetlendirilmiş oldu.” dedi. Festivale, Aydın’ın yanı sıra Müdür Yardımcıları Hamza Aygün ve Serkan Akpınar, veliler ve çocukları katıldı.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız