Tarih: 01.11.2017 00:15

Çocuklar hepimizi korkuttu

Facebook Twitter Linked-in

TEMİZLİK GÖREVLİLERİ TUZ RUHU BİDONUNU AĞACIN DİBİNE DÖKÜNCE ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ ZEHİRLENDİ

Çocuklar hepimizi korkuttu

Bahçelievler semtinde bulunan Milli Eğitim Vakfı Ortaokulunda müstahdemlerin temizlik yaparken devrilen tuz ruhu bidonunu bahçedeki ağacın dibine dökmeleri sonucu çok sayıda öğrenci rahatsızlanarak hastanelik oldu. Öğrencilerin tümü tedavilerinin ardından taburcu edildi.

KIRIKKALE´DE BİR ANDA ENDİŞE VE İNFİALE YOL AÇTI

Bir anda Kırıkkale´de endişe ve infiale yol açan olay sabah saatlerinde meydana geldi. Olayın duyulması üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilirken öğrenci velileri de okula akın etti. Temizlik Görevlileri, devrilen tuz ruhu bidonunu hemen alıp okul bahçesindeki bir ağacın dibine döktü. Rüzgârın tesiriyle sınıflara gelen koku sınıflara kadar ulaşınca öğrencilerin çoğunda kusma ve baş dönmesi olunca zehirlenme şüphesiyle öğretmenler hemen sağlık ekiplerine haber verdi.

KARIN AĞRISI, BAŞ DÖNMESİ VE BULANTI BELİRTİSİ 

Karın ağrısı, baş dönmesi ve bulantı tespit edilen öğrenci sayısının her dakika artması sonucu ekiplere takviye yapılarak öğrenciler şehirdeki özel ve Yüksek İhtisas Hastanesine taşındılar.

SUNİ TENEFFÜS YAPTILAR, AÇIK HAVADA KOŞTULAR

Öğretmenlerin öğrencilerin zehirlenmesiyle okul dışında nefes aldırıcı hareketler Yaptırırlarken bir taraftan da ayran verdiler. Bu arada çocuklarının zehirlendiğini duyan veliler ise okula koşarak bir tarafta çocuklarını aradılar bir tarafta ise çocuklarını bulunlar kucaklayarak bir an önce tedavi görmelerini sağladılar.

YAKLAŞIK 120 ÖĞRENCİ RAHATSIZLANDI

650 mevcutlu Ortaokul da 112 Acil servis ekipleri tarafından yaklaşık 120 öğrencinin hastanelere taşındığını ve tedbir amaçlı olarak karın ağrısından rahatsız olan tüm öğrencilerin hastaneye götürüleceği öğrenildi. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin yaptığı açıklamada, ?Okullarımızı hijyenik olarak temizlenmesini istiyoruz. Hizmetlinin temizlik yaparken tuz ruhunu yere düşürmesi sonucu koridorda akmış ve okulun ön kapısında bulunan ağacın altına kalanını dökülmüş ve rüzgârın tesiriyle sınıflara kokunun girmesi sonucu 60´tan fazla öğrenci hastanelere kaldırıldı.?

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —