Çiftçiye alternatif ürün arayışı
Gıda Tarım Hayvancılık Müdürlüğü, Kırıkkale Üniversitesi ve Ziraat Odası'nın teknik elemanlarından oluşan bir heyet Balışeyh ilçesinde alternatif ürün çalışmaları yaptı.
TARIMSAL GEZİ DÜZENLENDİ
Balışeyh ilçesinde Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Üniversitesi Delice Meslek Yüksek Okulu Müdürü Kamil Kara, Müdür Yardımcısı Nursal Koca, İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara, Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, teknik elemanlar ve Delice Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım Bölümü öğrencileri katılımıyla Kılevli ve Kenanbeyobası köylerine tarımsal bir gezi düzenlendi.
KAPARİ BAHÇESİNİ İNCELEDİLER
Heyet ilk olarak Kenanbeyobası Muhtarı Cahit Pehlivanlı'nın bahçesinde kurulan kapari demonstrasyon bahçesini ziyaret etti. Kapari hakkında bilgi veren İl Müdürü Kırbaş, Kapari yabani türleri de mevcut olan, meyveleri vitamin, mineral ve proteinlerce zengin olan, gıda, kozmetik, boya ve ilaç sanayinde kullanılan bir bitkidir dedi.
DON OLAYINDAN ETKİLENMEYEN CEVİZ
Daha sonra yine Kenanbeyobası köyünde İbrahim Yeşilyurt'a ait 50 dekar alanda kurulmuş olan ceviz bahçesini gezildi. Bakanlığın sertifikalı fidan ve sulama desteği verdiği bahçede, ilkbahar son donlarından az etkilenen geç çiçek açan yabancı menşeili bir çeşit tercih edildiği öğrenildi.
ÜRETİM İMKÂNLARI ARAŞTIRILIYOR
Balışeyh Kaymakamı Yusuf Yıldırım bahçe ziyaretlerinde ilçede tarımsal konularda alternatif ürün çalışmalarının memnuniyet verici olduğunu söyledi. İlçe Müdürü Fatma Duygu Kara ise ilçede ağırlıklı olarak hububat yetiştiriciliği yapıldığını ifade ederek, Üretim şartlarından dolayı üreticilerin kazançları düşük kalmaktadır. Bu noktada çiftçilerimize örnek olması için alternatif üretim imkânları araştırıyoruz. Bu amaçla ilçede dane ve silajlık mısır, patates, yağlık ayçiçeği, suni mera, karabuğday, arıotu, kapari ve kinoa demonstrasyonları kurulmuştur dedi.