CHP´ye yoğun bir ilgi var

CHP´ye yoğun bir ilgi var

CHP´Yİ HEP BİRLİKTE İKTİDAR YAPACAĞIZ

CHP´ye yoğun bir ilgi var

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP´ye halkın yoğun bir ilgisinin olduğunu söyledi Bingöl ?CHP´ye ciddi bir ilgi var. Oyunu artıran tek parti CHP. Bazı partilerin oyları durağan, bazılarında düşüş var. Bunu 1 Kasım akşamı göreceğiz" dedi.

SEÇİM ÇALIŞMASINA KATILDI

Dün beraberinde Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile birlikte Kırıkkale´ye gelen Tekin Bingöl, il başkanlığına giderken parti binası önündeki çay ocaklarında oturan vatandaşlarla selamlaşarak sohbet etti. İl binasına çıkan Bingöl burada gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bingöl burada sığınmacılarla ilgili bir soru üzerine Bingöl öncelikle Türklerin yani bizlerin misafirperver bir hasletimizin olduğunu ve mağdurun daima yanında olma gibi bir geleneğimizin bulunduğunu söyledi. Bingöl 4-5 yıl önce Suriye sorunu gündeme geldiğinde çok açık bir şekilde ve net bir tavır koyduklarını belirtti. Çünkü bu konuda çok defa uyarıları olmasına rağmen dikkate alınmadığını söyledi.

GENEL BAŞKAN UYARMIŞTI

O zaman Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Suriye ile ilgili düşüncelerinin açık bir şekilde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan´a bir mektupla iletildiğini belirten Bingöl, bunun dikkate alınmadığını savundu. Bingöl, yakın komşuluk nedeniyle en büyük sığınmacı sorununu Türkiye´nin yaşadığına işaret erek, 2 milyon 300 binin üzerinde Suriyeli vatandaşın geldiğini dile getirdi. Suriye´den gelenlere kucak açıldığına ve sahiplenildiğine vurgu yapan Bingöl, Avrupa´nın bu sorunu görmezden geldiğini ve Türkiye´nin üzerine yıktığını aktardı. Avrupalı yetkililerin "tehlike kapıya dayanınca" Türkiye ile görüşmek zorunda kaldıklarına dikkati çeken Bingöl, Şunları söyledi "Türkiye´ye rüşvet teklif ederek bu sorun çözülmez. Türkiye üzerine düşeni yapıyor. Eğer bu insani bir sorunsa, bütün dünyanın sorunuysa, o zaman bütün ülkelerin bu soruna duyarlı olması ve herkesin kucak açması lazım. Biz üzerimize düşeni yaparız. Bunu görmezden gelmeyiz, yaptık. Ama Avrupa´nın yaptığı sadece ve sadece size para verelim, siz bunları burada tutun. Böyle çirkin bir anlayış olabilir mi? Bu ülke rüşvetle ayakta kalan bir ülke değil. Dışarından rüşvet vereceklerine sorumluluk üstlensinler. Mülteci sorunu bu."

HALKIN CHP YE YOĞUN BİR İLGİSİ VAR

CHP´nin açıklanan anket sonuçlarındaki durumu konusunda da açıklamalarda bulunan Bingöl, anket firmalarının tamamında CHP´nin oylarının yüksek çıktığını ve bunu o firmaların açıklamak zorunda kaldıklarını söyledi. Bingöl, 7 Haziran seçimleri sonrası ortaya koydukları tavır ve Türkiye´ye karşı olan sorumluluğu yerine getiren tek partinin CHP olması nedeniyle partilerinin ilgi odağı haline geldiğini söyledi. Bingöl, "Her yerde CHP´ye ciddi bir ilgi var. Şu aşamada oyunu artıran tek parti CHP. Bazı partilerin oyları durağan, bazılarında düşüş var. Bunu 1 Kasım akşamı göreceğiz. Anketlerde bir takım manipülasyonlar yapılıyor, bir algı oluşturulmaya çalışılıyor. Bazı partilerin oylarının birkaç puan arttığı imajı yaratılmaya çalışılıyor. Bu algı operasyonu tutmayacaktır" diye konuştu.

DAVUTOĞLU TEHDİT EDEREK SİYASET YAPIYOR

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun dün yaptığı Van mitingiyle ilgili olarak da düşüncelerini açıklayan Bingöl, "Tehdit ederek siyaset yapılmaz. ´Bize oy vermezseniz sonunuz böyle olur´ demek doğru bir üslup değil. Bu bir tehdit içeriyor. Biz pozitif bir dil kullanıyoruz. Kimseyle kavga etmeden herkesi nitelikli bir siyaset yapmaya hep davet ettik. Bu tür olumsuz, negatif ve tehdit kokan siyaset anlayışını doğru bulmuyoruz. Vatandaş da bunu günü geldiğinde değerlendirecektir" dedi. Bingöl Van Milletvekili adayı Beşir Atalay ile ilgili bir soru üzerine ise Atalay´ın Kırıkkaleli olmasına rağmen Van´dan aday gösterilmesine bir anlam veremediklerini söyledi. Bingöl Atalay´ın Kırıkkale Milletvekilliği döneminde Kırıkkale´de Kırıkkale´nin büyümek yerine küçüldüğünü MKE Kurumunun kapanmasını örnek göstererek izah etti.

EMEKLİLERLE SOHBET EDİP DESTEK İSTEDİ

Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Ankara İl Başkanı Adnan Keskin Kırıkkale İl Başkanı Ahmet Önal, Milletvekili adayları Hasan Biçer, Mustafa Demiral ve Adem Şahin, Merkez ilçe ve çevre ilçe başkanları, yöneticiler ile partililer daha sonra seçim çalışmaları kapsamında Zafer Caddesi ve Hüseyin Kahya Parkı´nda gezerek vatandaşlarla görüş alışverişinde bulundular. Tekin Bingöl emeklilerle tek tek tokalaşarak CHP´nin özellikle emekliler konusundaki düşüncelerini ve vaatlerini anlattı ve CHP´ye destek istedi. Bu arada Ankara il Başkanı Adnan Keskin bir seyyar satıcıdan tespih aldı. Satıcıya 50 lira verdi.

CHP´Yİ HEP BİRLİKTE İKTİDAR YAPACAĞIZ

Esnaf ve park ziyaretinden sonra Milletvekili adayı Av. Hasan Biçer´in seçim bürosunu ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl burada partililere hitaben yaptığı konuşmada 1 Kasım seçimlerinin CHP açısından bir milat olacağını söyledi. Bingöl, 7 Haziran seçimine de değinerek AK Parti hükümetinin halkın iradesini hiçe saydığını belirterek ?7 Haziran´da halk ortaya bir irade koydu. Bu irade güçlü bir koalisyon iradesiydi. Ancak AK Parti hükümeti bu iradeyi hiçe saydı. Diğer muhalefet partisi de zaten koalisyon teklifinin bile yapılmasını görmezlikten geldi. Bu süreçte biz CHP olarak ılımlı ve olumlu bir politika izledik. Tüm samimiyetimizi ortaya koyduk ancak AK Parti buna yanaşmayarak ülkeyi yeri bir seçime sürükledi. Şimdi görüyoruz ki CHP´nin oyları yükseliyor bu yükselişe hep birlikte destek olacağız ve CHP´yi hep birlikte iktidar yapacağız? diye konuştu. Partili gençlerin sık sık sloganlarla konuşması kesilen Bingöl daha sonra partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bingöl Çallıöz Fırınlı Camide bir vatandaşın cenazesine katılarak yakınlarına başsağlığı diledi. Bu arada camiye gelen AK Parti üçüncü sıra adayı Mehmet Demir ile karşılaşan Bingöl Demir´e başarılar diledi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız