Çanakkale milli bir ruhtur

Çanakkale milli bir ruhtur

Kırıkkale Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından 18 Mart 2014 Salı günü ‘Bir Hilal Uğruna' isimli ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı' düzenlendi.

BİR HİLAL UĞRUNA NE GÜNEŞLER BATIYOR
Tarih Topluluğu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen anma programında Çanakkale savaşları ile ilgili konuşmalar, şiirler, kahramanlık-ayrılık türküleri ve Çanakkale Savaşları’nda geçen olayların konu alındığı programda Kırıkkale Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Özçelik ‘ Çanakkale Savaşlarının Tarihimizdeki Yeri’ konulu bir konferans verdi.
"Çanakkale Vatan Kurtaran, Milli Bilinci, Birliği, Dayanışmayı ve Milli Ruhu Oluşturan Hamurun Mayası Gibidir”

DESTANIMIZIN YAZILIŞI
Çanakkale Savaşları’nda milletimiz, kitaplara konu olacak, senaristlere ilham verecek ve ünlü şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ gibi büyük bir destanla anlatılacak olaylar yaşanmıştır diyen Prof. Dr. Özçelik, “Çanakkale Savaşları vatan kurtaran, milli bilinci, birliği, dayanışmayı ve milli ruhu oluşturan hamurun mayası gibidir. Uluslararası sonuçlar veren anlamlı bir dönüm noktasıdır. Dünya savaşını uzatmıştır. Müttefikleri, İngiliz devlet adamları ve askerleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Tarihte stratejik ve jeopolitik açıdan büyük önem arz etmektedir. Tüm insanlar için birlikteliğin ve beraberliğin ne kadar önemli olduğunu milletimiz Çanakkale ile görmüştür. Türk milleti için ortak bir kaledir.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ