Tarih: 10.10.2013 09:14

Camiler kutsal yerlerdir

Facebook Twitter Linked-in

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ

TÜMÇADER ilk olarak İl Müftüsü Bekir Gerek’i ziyaret etti. Burada haftalarını kutlayan yönetim, daha sonra KIDİMDER’i binasında Başkan Necati Karakuş ve yönetimiyle bir araya geldiler. Her iki dernek yönetimi kendi derneklerine ait çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Konuşmalarda sivil toplum örgütlerinin önemine vurgu yapıldı. Toplumsal yarar sağlayacak her türlü konuda işbirliği yapılabileceği konusu üzerinde duruldu. Dernek yöneticileri, yardımlaşma ve işbirliği yapılması konusunda hemfikir oldular.

 

CAMİLER OKUL GİBİDİR

Camilerin ibadet mekanları yanında bir okul özelliğinin olduğunu ifade eden TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar, "Camiler gerçek huzuru bulduğumuz, vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma ahlakının verildiği mübarek mekanlardır." dedi. İlçe Müftüsü Bekir Gerek’te bir hafta boyunca çok önemli toplantılar ve etkinlikler düzenlediklerini söyledi. 

 

KADIN VE AİLE KONUSU

Camilerin, kadın ve aile hayatının çeşitli programlarda işleneceğini ifade eden Gerek, "Bütün insanlarımızı camilerimize sokabildiğimiz vakit görevimizi yapmış olacağız. Sizler din görevlileri olarak Allah’ın seçtiği insanlarsınız. Camilerimiz, birbirimizin yüzüne bakmaksızın eğilip kalkılacak yerler değil, birbirimizin sorunlarının sorulacağı, insanların kararan kalplerinin huzur bulacağı mukaddes mekanlardır." diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —