Çalışanlara Zulme Son Verilmelidir

Çalışanlara Zulme Son Verilmelidir

Türk Sağlık Sen Kırıkkale Şube Başkanı Şuayip Keskin sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemini desteklediklerini söyledi. Keskin çalışanlara zulmün son verilmesi gerektiğini bildirdi.

40 BİN ÇALIŞAN MAĞDUR

Keskin 20 Bin Aile Hekimi, 20 Bin aile sağlığı çalışanı olmak üzere 40 bin çalışan aile hekimliği sisteminde açıkça mağdur edildiklerini belirterek 200’e yakın görev ve sorumluluğu yetmezmiş gibi birde nöbete zorlanmaktadırlar.  Bu hafta yayınlanan genelge ile Cumarteside çalışacaksanız denilmiştir. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Sayın Bakan Pazarda çalışacaklar diyerek aba altından sopa göstermektedir” dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞININ UYGULAMALARI

Sağlık Bakanlığı personel sayısı ve iş yükü konusunda başı sıkıştığında, hemen aile hekimlerini ve aile sağlığı çalışanlarını aklına getirdiğini berten Keskin “Sağlıkta dönüşüm ile mahvettiği sağlık sisteminin faturasını aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına kesmeye çalışıyor. Acillerde nöbet tutacak hekim ve sağlık personeli sayılarında sıkıntı çıkıyor, bakanlığın ilk aklına gelen aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları. Oysa 4000`e yakın hekim, hekimlik görevleri ile uzaktan yakından ilgi ve alakası olmayan idari görevlerde istihdam ediliyor. Onlara nöbeti aklına bile getirmiyor.” Diye konuştu.

ADALETLİ DAVRANILMIYOR

Keskin açıklamasında şu ifadelere yer verdi “Şimdi bakıyoruz ki bir saniye bile adaletli davranılmıyor. Adaletin terazisinin şaştığı, hakkın ve hukukun yerlere çalındığı, kul hakkına ise riayet edilmediği bir dönemi yaşıyoruz. Sözleşme imzalanırken sadece kendi işinizi yapacaksınız, nöbetler olmayacak denilen aile hekimliği sistemi bugün her yerinden delik deşik edilmiş vaziyette duruyor.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINI DESTEKLİYORUZ

“Türk Sağlık-Sen olarak bizde iş bırakma kararı alarak onların bu mücadelelerinde destekçileriyiz.  Hakkını savunan ve iş bırakarak duruş gösteren tüm aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bugünkü iş bırakmadan herkes kendine düşeni almalıdır. Aile hekimliği ve aile sağlığı çalışanlarının sorunlarına kulak verilmeli, talepleri yerine getirilmelidir.”