Cahil cesareti felaket getirir
Vali Ali Kolat, KOSGEB Kırıkkale hizmet merkezi Müdürlüğü?nün 23 firmaya girişimcilik destek programı, 73 firmaya ise genel destek programı projesi bulunulduğunu söyledi. Vali Kolat, ?Girişimcilere verilen destek iyi bir şekilde kullanılmalıdır, cahil cesareti felaket getirir? dedi.
KOSGEB FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI
Kırıkkale?de girişimci adayları için açılan kursu başarıyla bitirenlere sertifikaları verildi. Kursu bitiren 30 girişimcinin sertifikası Vali Ali Kolat tarafından kursiyerlere takdim edildi. Vali Kolat, burada yaptığı açıklamada, KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü`nün 23 firmaya girişimcilik destek programı, 73 firmaya ise genel destek programı adı altında taahhütte bulunduğunu, ayrıca 3 firmaya KOBİ Destek Programı ile 3 firmaya da AR-GE İnovasyon Destek programı ile taahhütte bulunulduğunu söyledi.
İŞKUR İLE ORTAK ÇALIŞMA
KOSGEB Kırıkkale Müdürlüğü tarafından 112 ödeme oluru ile 309 bin 448 lira destek ödemesinin yapıldığını ifade eden Vali Kolat, 2003 ile 2012 tarihleri arasında 707 işletmeye 24 milyon 988 bin 609 lira kredi verildiğini bunun yanı sıra müdürlük tarafından düzenlenen eğitimle 90 kişi, İŞ-KUR ile yapılan eğitimle 150 kişi ve Ahiler Kalkınma Ajansı ile yapılan eğitimle 30 kişiye toplam 270 kişiye sertifika verildiğini bildirdi.
2012 YILINDA 339 KİŞİ SERTİFİKA ALDI
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB)?in önemli çalışmalar yaptığını belirten KOSGEB Kırıkkale Hizmet Merkezi Müdürü Ali Sevinç, 2012 yılında 339 kursiyerin sertifika aldığını, bu yıl şu ana kadar 30 kişinin kursu başarı ile tamamlayarak sertifika aldığını söyledi. KOSGEB?in Türkiye çapında önemli faaliyetler ve girişimlerde bulunduğunu belirten Sevinç konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, ?Türkiye?de KOSGEB`in kurulması kadar önemli bir girişimdi. KOSGEB`in hedef kitlesi 300 bin işletmeden, nereden baksanız 7-8 katı büyüklükte gelişti. Bu süreci düzgün ve doğru yönetmemiz gerekiyordu.?
KAYNAK VE İMKANLARIMIZ SINIRLI
?KOSGEB`in kaynakları ve imkanları da sınırlıydı ama KOSGEB`in hayalleri büyüktü. `Cansuyu` olarak adlandırdığımız kredi destek programlarını proaktif şekilde, 2008`in sonundan itibaren çok hızlı bir şekilde devreye aldık. Kriz döneminde kılcallarda nakit ve likidite sorunu olmasın düşüncesindeydik. Türkiye çapında 2 yıl zarfında 4 milyar liralık kaynağın aktarılmasını hayata geçirdik. 125 bin işletmenin de bu kaynaklardan yararlanmasının yolunu açtık? dedi.
HEDEF KİTLESİNİN BEKLENTİSİNE CEVAP VERİYORUZ