Büyüyen ve gelişen bir üniversiteyiz

Büyüyen ve gelişen bir üniversiteyiz

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Ekrem Yıldız Kırıkkale Üniversitesinin kurulduğu günden bu yana sürekli büyüdüğünü belirterek öğrenci sayısının 20 binleri geçtiğini, öğretim üyesi sayısının ise 900'lere ulaştığını söyledi. Yıldız Bugün Kırıkkale

 

8 BİN 954 ÖĞRENCİ MEZUN OLDU

Kırıkkale Üniversitesi`nde (KÜ) 2013-2014 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversitesi öğrencileri 2013-2014 eğitim-öğretim yılının bitmesiyle birlikte coşkulu bir mezuniyet töreni gerçekleştirdi. Başpınar Stadyumunda düzenlenen mezuniyet töreninde 8 bin 954öğrenci düzenlenen törende hep birlikte kep attı.

KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız da konuşmasında, bugün kendileri, öğrencileri ve aileleri için gerçekten heyecanlı ve mutlu bir gün olduğunu kaydetti. Prof. Dr. Yıldız, "Kırıkkalemiz`den geleceğimizin güvencesi, ülkemizin göz bebeği, bugün mezun olan 8 bin 954 öğrenciyi uğurluyoruz. Türkiye ve dünyanın her yerinde çalışabilecek bilgi ve özgüvene sahip, sağduyulu, ülkesi ve milletinin değerleriyle barışık bireyler olarak yetiştirdiğimiz bu gençlerle övünüyor ve onlardan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz" dedi.

 

ŞEHRİMİZ İÇİN ÖNEMLİ GÜN

Rektör Yıldız konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi, “

Bugün bizim için, öğrencilerimiz ve aileleri için, şehrimiz için çok önemli ve heyecanlı bir gün. Geleceğimizin güvencesi, ülkemizin gözbebeği 4.508 ön lisans, 4.446 lisans düzeyinde olmak üzere toplam 8954 öğrencimizi üniversitemizden, Kırıkkalemizden uğurluyoruz. Bir kısım öğrencilerimizin hala sınavları var. Bu öğrencilerimize başarılar diliyorum. Ailesinden, ana kucağından teslim alarak bugünkü sistemde lisans düzeyinde 14 yıl, ön lisans düzeyinde en az 16 yıl eğitim öğretim sisteminde çocuklarımızla, gençlerimizle meşgul oluyoruz. Üniversite hayatının sonunda bir mesleki unvan kazandırdığımız gençlerimizi ülkemizin hizmetine, hayata yolluyoruz”

 

BİLGİ VE BİRİKİME SAHİBİZ

Türkiye ve dünyanın her ülkesinde çalışabilecek bilgi ve özgüvene sahip, sağduyulu, ülkesi ve milletinin değerleriyle barışık bireyler olarak yetiştirdiğimiz bu gençlerle övünüyor ve onlardan ayrılmanın hüznünü yaşıyoruz. Kırıkkale Üniversitesi 23 yıl önce kurulmuş ve 1993-1994 öğretim yılında kendi adıyla ilk öğrencilerini almıştı. 2013-2014 öğretim yılında 22. Dönem mezunlarımızı veriyoruz. Üniversitemiz, hemen hemen hayatın her alanında 39’u ön lisans 42’si lisans düzeyinde olmak üzere 81 farklı bölüm ve programda diploma vermektedir. Bugün burada bu alanda 81 farklı meslek ünvanına sahip binlerce gençle, onların aileleri, hocaları olan öğretim elemanları ile birlikteyiz.”

 

EN KÖKLÜ ÜNİVERSİTELERİNDEN BİRİYİZ

 “Uğurladığımız bu kıymetli gençlerimiz, evlatlarımız yerine son yıllarda hızla büyüyen Üniversitemize her yıl artan sayılarda yeni öğrenciler, gençler alıyoruz. Önümüzdeki öğretim yılında üniversitemize 3280 ön lisans 4096 lisans düzeyinde 7376 yeni öğrenci bekliyoruz. Ayrıca, tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarımıza bir kısmı diğer üniversitelerle ortak doktora programlarına da önemli sayılarda öğrenci alıyoruz. Biz artık, Türkiye’nin eski, köklü üniversitelerinden biriyiz. Diğer üniversitelere öğretim elemanı yetiştirme görevimizin de olduğuna inanıyoruz. Üniversitemiz bu programlar dışında kurduğu diğer merkez ve birimleriyle topluma şehrimizin insanına meslek kazandıran kurslar düzenliyor, sertifikalar veriyor. Topluma hizmet ve sosyal sorumluluk, üniversite-sanayi işbirliği çalışmalarıyla şehir ve içinde yaşadığımız topluma daha çok hizmet vermeyi amaçlıyoruz.” dedi.

 

ÜNİVERSİTEYLE İŞBİRLİĞİ

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Valilik olarak öğrencilerin yetiştirilmesi konusunda üniversite ile yakın bir temas içerisinde olduklarını belirtti. KÜ`nün kendileri için önemli bir ilim yuvası olduğunu ifade eden Vali Kolat, kentin ekonomik, sosyal ve kültürel olarak kalkınması ve Kent kimliği kazanmasında üniversitenin çok büyük katkılarının olduğunu söyledi. KÜ ile birlikte yapılan ortak projelerle Kırıkkale`nin daha da büyüyeceğinin altını çizen Vali Kolat, şunları kaydetti: “Teknopark kurulması çalışmalarının tamamlanmasıyla ve silah organize sanayi başta olmak üzere organize sanayi bölgeleri çalışmalarında daha da ileri bir aşamaya geleceğiz”

 

 

ÜNİVERSİTENİN YANINDAYIZ

“Kırıkkale Valiliği, belediyesi, kamu kurum ve kuruluşları olarak hepimiz üniversitemizin yanındayız. Üniversitemizin sizlere daha iyi hizmet edebilmesi için elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz. Kırıkkale, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu, fabrikaları, rafinersi, üniversitesi, Kızılırmağı, hızlı treni, organize sanayi bölgeleri olmak üzere önemli karayolu ulaşım alanı, başkent Ankara`ya olan yakınlığı önemli bir güç potansiyeline sahip olması bölgeye büyük avantaj sağlamaktadır. İnşallah bu mezun olan gençlerimiz buralara gelerek hizmet vermelerinden son derece mutlu olacağız.” dedi.

 

DİPLOMALARI VERİLDİ

Konuşmaların ardından fakülte ve bölüm birincilerine Vali Kolat tarafından takdir belgesi ve diplomaları verildi. Protokol üyeleri tarafından mezun olan diğer öğrencilere de diplomaları takdim edildi. Programa katılan veliler de mezun olan öğrencilerle birlikte büyük sevinç yaşadı. Program, mezun olan öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ