Bugünler için ölmediler!

Bugünler için ölmediler!

Bundan tam 100 yıl önce, Türk vatanının düşman çizmeleri altında ezilmesine gönlü razı olmayan kahramanlar tüm Akvam-ı Beşer”e Çanakkale Geçilmez” dedirtirken, savaş meydanında bıraktıkları kollarını, bacaklarını ve vatan uğruna akıttıkları kanlarını bi

Bundan tam 100 yıl önce, Türk vatanının düşman çizmeleri altında ezilmesine gönlü razı olmayan kahramanlar tüm “Akvam-ı Beşer”e “Çanakkale Geçilmez” dedirtirken, savaş meydanında bıraktıkları kollarını, bacaklarını ve vatan uğruna akıttıkları kanlarını bizlere helal etmişlerdi…

Peki, ya bugün meydana gelenler karşısında Çanakkale’de can veren 100 binler, kolunu bacağını feda eden 100 binler, Mustafa Kemaller, Koca Seyitler acı çekmiyorlar mı? Kemikleri sızlamıyor mu?

Ülkeyi yıkılmaktan, yok olmaktan, düşmanın kirli çizmesi altında ezilmekten kurtaranlara nispet edercesine 1984’ten bu yana ülkede terör estiren, kan akıtan, huzur bırakmayan bebek katillerine yol verenler, özgürlük vaat edenler, hepsinden öte Çanakkale’de alınan vatanı peşkeş çekme hesapları yapanlar Çanakkale’de yatan şehitlere nasıl hesap verecekler?

Adlarını dillerimizden düşürmediğimiz “Çanakkale Şehitleri”, bugün huzur içinde yatıyorlar mı?

Onlar bugünler için mi şehit oldular?..

Elbette onlar bugünler için şehit olmadılar… 

Kürdüm, Türküm, Lazım,  Çerkez’im,  Aleviyim, Sünni’yim demeden vatan savunmasına koşarak canlarını ortaya koyan kahramanlarımızı gurur ve onurla bir kez daha anarken onların bıraktıkları toprakların bölünme tehlikesi içinde olduğu şu günlerde bugün 7’den 70’e Tüm millet olarak Çanakkale’deyiz. 



OKTAY KIRLANGIÇ
19.03.2015 12:42:20
Aslında bu habere yorum yapmak ve yorum yazmak,bizlerin bu günlerini sağlamak uğrunda kanını-canını feda etmekten çekinmeyen o asil insanlara verebileceğimiz naçizane bir armağan olacaktır.Bir Çanakkale şehidi torunu sıfatıyla şunu da belirtmek icap eder.Bizlerin bu günlere gelmesi uğrunda yaptıkları fedakarlığın karşısında biz bugün onların torunları olmaya layık olmadığımız kanaatindeyim!Bu itibarla da yarın huzuru mahşerde;(-sizler böyle olasınız diye mi biz düveli muazzama` ya direndik, can verdik) dedikleri zaman biz ne diyeceğiz işte!Bunun mahcubiyetiyle bu günlere sebep olanları Cenabı Allah`a havale etmekten başka şey dileyemiyorum!Hem bu konu böyle bir paragrafa sığacak kadar da küçük değil.Ne demişti milli şairimiz:Gömelim gel seni tarihe desem sığmazsın.sığmazsın. Hercümerç ettiğin edvara da yetmez o kitab,seni ancak ebediyetler eder istiab. Ruhları şad olsun.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ