Bu şenlik görmeye değerdi

Bu şenlik görmeye değerdi

Kırıkkale`nin Karakeçili ilçesinde 20'si Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği coşkusu yaşandı.

SÜNNET KIYAFETİ DAĞITILDI

İki gün süren şenlikte ilk olarak Çarşı Camisi`nde okutulan mevlid programı ile başladı.  Mehteran takımı eşliğinde yapılan yürüyüş ve Türk Büyükleri Anıtı`na çelen sunulmasıyla devam etti. Şenlik kapsamında sünnet ettirilecek 32 çocuğun sünnet kıyafetleri dağıtıldı. Yöresel sanatçıların sahne almasının ardında halay ekibi tarafından halk oyunları gösterisi düzenlendi. Kırıkkale Üniversitesi`nden (KÜ) Yrd. Doç. Dr. Fatma Ünvay Açıkgöz ve araştırmacı yazar Selçuk Silsüpür, "Tarihte Karakeçililer" konulu panelde konuştu.

KONSER DÜZENLENDİ

Şenliğin birinci günü, Kur`an-ı Kerim tilaveti, sanatçı Abdurrahman Önül`ün verdiği konserin ardından sona erdi.  Bu arada şenliğe katılan misafirlere gözleme ve ayran ikram edildi. Karakeçili 20’nci  Uluslararası Kültür Şenliği, ikinci gününde yörük çadırlarının gezilmesi, geleneksel şifalı pilav ikramı, yağlı güreş müsabakaları ve yöresel etkinliklerle devam etti. Osmanlı şerbeti ve macunu ile halk oyunları gösterisi misafirlerin ilgi odağı oldu. Şenlik, sanatçılar Ankaralı İbocan, Hüseyin Kağıt, Oğuz Yılmaz, Ceylan ve Ebru Yaşar`ın vereceği konser ile havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.

ŞENLİKLER DEVAM EDECEK

Karakeçili Stadı`nda devam eden etkinliklerde gazetecilere açıklamalarda bulunan Karakeçili Belediye Başkanı Hüseyin Özçelik, Karakeçili Uluslararası Kültür Şenliği’nin bu yıl 20’ncisini düzenlediklerini söyledi. “Dolu dolu geçen şenliğimizde tarihimizi, kültürümüzü yaşayarak, gelecek nesillere taşıyoruz" diyen Özçelik, şenlikte Karakeçili Aşireti`nin kültürü, gelenek ve görenekleri ile adetlerinin yaşatıldığını ifade etti. Şenliğin Kırıkkale’nin uluslararası tek şenliği olduğunu belirten Özçelik, "Aşiretler Yörük çadırlarıyla ünlüdür. Güzel Yörük çadırları da kurduk. Misafirler buraları ziyaret ederek zaman geçiriyorlar. Burada kurulan çadırlar Yörükleri temsil ediyor. Karakeçili Aşireti Osmanlı Devleti’ni kuran aşiretlerdendir. Orta Asya’dan gelmiştir. Şanlıurfa’da da aşireti ve Karakeçili köyü var." dedi.

GENİŞ KATILIM

Vatandaşlardan Muhammed Bolbolcu’da bu şenliğin genel amacının Türkiye’nin birlikteliğine olan ihtiyacını sağlamak olduğunu dile getirerek, özellikle birlik ve bütünlüğünü sağlamak amacıyla düşünülmüş güzel bir şenlik olduğunu ifade etti.İlçede nerdeyse herkesin birbiriyle akraba olduğunu anlatan Bolbolcu, "Bu tür etkinlikler ilçede yaşayan vatandaşlar arasında kaynaşmayı ve kucaklaşmayı sağlıyor. Bu şenlik bir bayram, toy havasında geçmelidir. Küskünlükler, kırgınlıklar böyle günlerle gideriliyor. İnşallah dedelerimizden bizlere gelen bu kültürü torunlarımıza ve onlarında torunlarına kalmasını çok arzuluyoruz." diye konuştu.Şenliğe, Karakeçili Kaymakamı Mesut Gazi Ambarcı ve Ankara`nın Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da katıldı.