BU mücadele 76 milyonun mücadelesi

BU mücadele 76 milyonun mücadelesi

Kırıkkale Memur Sen ve Eğitim Bir Sen Başkanı Oktay Sümer son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden operasyonlarla ilgili olarak Küresel Operasyon ve Yolsuzlukla Mücadele 76 Milyonun Ortak Sorumluluğudur”dedi

KAOS ORTAMI YARATILMAK İSTENİYOR
Sümer, 17 Aralık günü yapılan yolsuzluk operasyonu üzerinden Türkiye`de bir kaos ortamı oluşturulmak istendiğini söyledi. Sümer konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Memur-Sen Başkanlar Kurulu tarafından yapılan toplantıda, küresel operasyon ve yolsuzlukla mücadeleye kararlılıkla devam edilmesi, huzur ortamının ve ekonomik istikrarın bozulmasına yönelik küresel bir oyunun oynandığı kararına varıldığını belirterek “Birlik ve beraberliğimize yönelik her türlü iç ve dış girişimin bertaraf edilmesi için milletçe kenetlenmenin şart olduğu, 6500 üyesiyle Kırıkkale Memur-Sen olarak aşağıdaki açıklamanın kamuoyu ile paylaşılması benimsenmiştir.
Bir asra yaklaşan vesayet rejiminden arınmanın son düzlüğündeki Türkiye’nin, bildik küresel güç merkezlerini rahatsız ettiği bilinmektedir” dedi.


BÜYÜME HEDEFİNE KARARLILIKLA GİDİLİYOR
Sümer açıklamasında “Türkiye milleti ve devletiyle; ekonomik büyüme hedefinin daha büyük operasyonları, gelişme kararlılığının sinsi diplomatik oyunları tetikleyeceğini öngörecek tarihi ve siyasi birikime fazlasıyla sahiptir. Bu bağlamda en büyük hata, yaşadıklarımız ve yaşatılmak istenenler karşısında el birliğiyle inşa etmeye çalıştığımız yeni devlet aklının ve kadim millet idrakinin şaşkınlığa düşmesi olur. Ne yapılanlara, ne de yapılanların içerideki ve dışarıdaki uzantılarının kimliklerine şaşırmamak, dün; Alevi-Sünni, Türk-Kürt, Laik-Dindar üzerinden başaramadıklarını yeni ayrışmalar, yeni kamplaşmalar üzerinden deneyebileceklerini de unutmamak gerekiyor”


KÜRESEL OPERASYONUN BİR PARÇASI
Sümer açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi “Adli merciler tarafından startı verilen ve kolluk birimleri tarafından 17 Aralık tarihinde gerçekleştirilen yolsuzluk operasyonu, şüphesiz kalkınan ülke hayalini aşıp küresel aktör olmaya kalkışan Türkiye’ye had bildirmeye yönelik küresel operasyonun vizyona sokulmasına aracılık etmiştir. Bu çerçevede, yolsuzluk iddia ve ithamlarında adlarının geçmesine bağlı olarak henüz kesinleşmemiş olsa da haklarında “yetim hakkına tenezzül ettikleri” algısı oluşanların, “masumiyet karinesi” üzerinden masum ilan edilmesi ya da yok sayılarak doğrudan mahkum edilmesi gibi bir hataya düşülmemelidir. Yetim hakkına tenezzül eden, devlet/millet malını zimmetine geçiren varsa ortaya çıkarılmalıdır. Diğer taraftan, bazı yargı mensupları ile kolluk görevlilerinin toplumun yolsuzluk konusundaki duyarlılığını kendisine sütre yapmak suretiyle Türkiye’ye yönelik küresel operasyona destek ve mevzi sağladığı iddiaları da mutlaka araştırılmalıdır. Varsa; yolsuzluk yapanların da, yolsuzluk operasyonu üzerinden küresel operasyona yol verenlerin de ortaya çıkarılması bütün toplumun ortak beklentisidir. Bu beklentiler karşılanmalıdır. Darbelerle millet iradesine kast edenlerin cezalandırılmasını istediğimiz gibi, yetim hakkına kast edip millet kasasını gasp edenlerin de cezalandırılmasını istiyoruz, Memur-Sen olarak çabamız ve bütün Türkiye’ye çağrımız; Ortak geçmişimizin, ortak anlarımızın ve ortak geleceğimizin mekanı vatanımızı/devletimizi, birliğimizin simgesi bayrağımızı ve eşit vatandaşlık temelli kardeşliğimizi kendisi için büyük risk gören küresel çetenin hedefi “Türkiye” olan operasyonunu bertaraf etmek, onlara insanı ve insan onurunu esas alan yeni Türkiye’yi birlikte inşa etmekle sonuçlanacak karşı operasyonla cevap vermektir.”



Süleyman Kılıçel
25.12.2013 09:51:24
Sayın Pusula gazetesi bu öğretmen sendikası başkanı Otay bey, AKP yi korumaktan ne zaman fırsat bulacakta öğretmenlerin hakkını savunacak merak ediyorum.Sayın Oktay bey eğer politikayı çok seviyosan istifa et Akp den aday ol vatandaş sana gereğini yapsın.

torpilsiz müdür
26.12.2013 15:37:58
küresel operasyonu bilmemde kırıkkalede okul müdürlüğünde yaptığınız operasyon harikaydı.açıklamanı okuyunca insanın gözünden yaş geliyor inanası geliyor insanın sana.anlıcan geç bu safsataları.

1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ