Bu acı kıyamete kadar dinmez

Bu acı kıyamete kadar dinmez

Bab-ı Ali Derneği tarafından her yıl düzenlenen Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitlerini anma günü dolayısıyla Kızılkanat Düğün Salonunda program yapıldı. Programda gözyaşları sel oldu.

ŞİİRLERLE KERBELA

Program Ali Cafi’nin Kuran-ı Kerim okuması ile başladı. Daha sonra Ali Turap, Kerbela konulu bir şiir okudu. Mehmet Demirel’de Kerbela’da yaşadıklarını duygu dolu sözlerle aktardıktan sonra şiirini okudu. Güne katılanlar Kerbela olayı öncesi ve sonrası yaşananları anlattı. Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı yazar Kadir Akaras, Diyanet İşleri Başkanlığının Kerbela olayına duyarsız kalmasına tepki gösterdi. Akaras, ayrıca Ortadoğu’da yaşanan gelişmelere değinerek “Nereye hizmet ettikleri belli olmayan mezhebi ne olursa olsun 3-5 tane kendini bilmez insanın mezhep fitnesi çıkarmaya yönelik çabaları boşunadır.” ifadesini kullandı.

BU ACI KIYAMETE KADAR

Programda bir konuşma yapan Ali Akın Caba, Kerbela olayından önce ve sonrasında yaşanan gelişmelerden bahssetti. Caba, Kerbela olayının acısının kıyamete kadar süreceğini belirterek, “Kerbela her zaman tazedir. Her yıl bu programlara katılıp ta bıkıp usanmadan Kerbela’yı dinleyen insanlarımızın gönlünde hazin bir hüzün olarak duracaktır Kerbela. Hz Hüseyin şahadeti öldürülmek istenilen İslamiyet’e hayat vermiş can vermiştir. Kerbela olayı Hz Hüseyin ve 72 arkadaşının şahadeti ile gerçekleştirilmiştir. Bu olayı diğer insanlara anlatmak görevini ise bacısı Hz Zeynep yapmıştır. Tüm insanlığa olayı duyurmuştur. Bizde her sene böyle programlar düzenleyerek Hz Zeynep’in görevini yapmaya çalışmaktayız.” dedi.

CANİLER GÜNYÜZÜ GÖRMEDİ

Caba, “Kerbela olayını gerçekleştirenler dünyada gün yüzü görmediler. Kendilerine vaat edilenlerin hiç biri yerine gelmedi. Dünyada gün yüzü görmediler. Ahrete de gün yüzü görmeyecekler.” ifadesini kullandı.  Caba, günümüz Ortadoğu’da yaşanan olaylardan bahsederek “Allah adına savaştığını söyleyenler “Allahu Ekber “ diyenler Allah’ın emirleri dışında iş yapıyorlar. Zulme devam ediyorlar.” diye tepkisini gösterdi.

CAMİLERDE HİÇ BAHSİ GEÇTİ Mİ?

Programa katılan İlahiyatçı yazar Kadir Akaras, Kerbala`nın, `zulme direniş, ağlamak, hüzün` demek olduğunu ifade etti. Akarnas, kalbi olan herkesin Kerbela olayı için hüzünlenip gözyaşı döktüğünü belirterek, “Kalpte aşk olmazsa acı olmaz. Peygamber Efendimizin (sav) torunu Hz Hüseyin’in şehit edildiği günlerdeyiz. Peygamber Efendimizin (sav), kalbinin mahzunlaştığı günlerdeyiz. Ama Müslümanların böyle bir günden haberi yok. Dinimizle sorumlu Diyanetin camilerde bu günlerle ilgili bir konunun geçtiğini duydunuz mu? Camilerde hiç bahsi geçti mi? Bu keder, bu ne acı, bu ne gaflet, bu ne aymazlık bu ne sorumsuzluk. El insaf komşumuz öldüğünde biz acısını yaşamak için gerekeni yaparız. Peygamberin (sav) torunun şehit edildiği günlerdeyiz cami cemaatinin haberi yok.” diye konuştu.

KENDİMİZE BENCİL DAVRANIYORUZ

Akaras, insanların hepsinin adalet istediğini adalet özlemi yaşadığını ifade ederek “ Adalet isteyen insan kendisine adil davranmalı. Allah’ın vermiş olduğu hayatı üç beş kuruş fazla kazanmak için heba ediyorsan, bu insanın mutlu olması beklenemez. Allah’ın sevdiği kullar adalet için bedel ödemişlerdir. İnsanlar zerre kadar akılları ile kendilerini düşünerek bencillik yapıyoruz. Kendine bencil davranan insan topluma ne yapmaz ki” ifadesini kullandı

Kendini bilmez insan

İlahiyatçı yazar Akaras bugün Ortadoğu`da birçok hesaplar yapanların, 19.yüzyıldan günümüze kadar Ortadoğu`da Müslümanları bölüp parçalayarak kardeş kavgası ile Müslümanların birbirini yok etmesini hedeflediklerini, mezhep ve etnik fitne çıkarmak niyetinde olan Emperyalist güçler, ne zaman ağır bir saldırıya kalkışsa bu Kubbet-ül İslam ile karşılaşıp geri çekilmek zorunda kaldıklarını belirtti. Akaras, “ Bugün çeşitli şehir ve ülkelerden 15 milyonun üzerinde insan, Kerbela`ya yürümeye başladı. İşte bu Müslümanların birlik ve vahdetidir.  Bu Kubbet-ul İslam’ın insanlığı ve Müslümanları nasıl koruyacağının ve Müslümanların nasıl korunacağının bir göstergesidir. Siz bakmayın internette, şurada, burada nereye hizmet ettikleri belli olmayan ister Şii ister Sünni, adı ve mezhebi ne olursa olsun 3-5 tane kendini bilmez insanın mezhep fitnesi çıkarmaya yönelik çabalarına. Kuranın ifadesi ile "Onlar fitnenin içine düşmüşlerdir ve Müslümanları da bu fitneye çekmek isterler." ifadesini kullandı.

HÜSEYİN`E SEVGİ, RESULULLAH`A SEVGİDİR

Akaras konuşmasını son bölümünde “Şükürler olsun rabbimize ki kalbimize bir zerrede olsa Hüseyin aşkını yerleştirmiştir. O Hüseyin aşkı ki Peygambere aşktır, Kuran`a aşktır. Çünkü Peygamberimiz şöyle buyurmuştur "Hüseyin bendendir bende Hüseyin`denim. "Hüseyin`e sevgi, Resulullah`a sevgidir. Resulullah`a muhabbet, Allah`a muhabbettir.  Bunlar birbirlerinden ayrılmazlar. Bizi bir araya getiren işte bu sevdadır. Hüseyin aşkını kalbimizde yeniden alevlendirmek, aşk, özgürlük, sabır ve basiret duyguları ile birbirimize destek olmak, insanlığa bu sabır ve basireti öğütlemekle birlikte kendimize de bunu hatırlatmak bilincidir bizi bir araya getiren.” dedi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ