Bölgemizdeki ülkeler bizden rahatsız oluyor

Bölgemizdeki ülkeler bizden rahatsız oluyor

MKE SİLAH FABRİKASINDA ÜRETİLEN 500 MPT-76 TSK´YA TESLİM EDİLDİ

MKE SİLAH FABRİKASINDA ÜRETİLEN 500 MPT-76 TSK´YA TESLİM EDİLDİ

Bölgemizdeki ülkeler bizden rahatsız oluyor

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye´nin 14 yıldır kendi silahlarını ürettiğini ve dışa bağımlılığın yüzde 40 oranında olduğunu söyledi. Dünyanın en güçlü ordularından birisi olan TSK´nın, FETÖ´cü hainlerden temizlendiğini belirten Işık, her devletin güçlü bir silahlı kuvvete ihtiyacı olduğunu bildirdi.

BU DURUMDAN BÖLGEMİZDEKİ ÜLKELER RAHATSIZ OLUYOR

Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen 500 MPT-76 piyade tüfeği Türk Silahlı Kuvvetlerine teslim edildi. Yerli imkân ve kabiliyetlerle üretilen tüfeklerin teslimatı ve Uzun Menzilli Atış Poligonu-Test Merkezi açılışı, Kırıkkale MKE Silah Fabrikasında açıldı. Törende konuşan Savunma Bakanı Fikri Işık, Türkiye´nin silah sanayi yönünde önemli gelişmeler kaydettiğini ve bunun diğer bölge ülkelerini rahatsız ettiğini söyledi. Türkiye´nin son 14 yıldır, kendi silahını ve savunma gücünü yaptığını belirten Işık, dışa bağımlılığın giderek azaldığını ve yüzde 40 seviyelerine düştüğünü bildirdi.

SİLAH SANAYİİNDE TEKNOLOJİYİ KULLANMA KABİLEYİTİMİZ VAR

Türkiye´nin teknolojik alanda önemli gelişmeler kaydettiğini hatırlatan Bakan Işık, ambargo açıklamalarına karşı Türkiye´nin cevabı teknoloji ile verdiklerini kaydetti. Vatan topraklarının kendilerine kolay vatan olmadığını ve bu konuda birçok şehit verdiklerini belirten Işık, bölgede hâkim olabilmek için güçlü bir orduya sahip olmaları gerektiğini ve son dönemde TSK´da yaşanan hain temizliğinin ardından, ordunun milli olduğunu ve daha da güçlü bir şekilde faaliyet gösterdiğini hatırlattı. FETO tarafından, Türk Silahlı Kuvvetleri´nin zayıflatılma projesini engellediklerini belirten Bakan Işık, bu konuda çalışmaların artarak devam ettiğini kaydetti.

MİLLİ PİYADE TÜFEĞİMİZ SİLAHLI KUVVETLERİNE GÜÇ SAĞLAYACAK

Son dönemde bazı ülkelerin Türkiye´ye karşı ambargo koyduğunu belirten Işık, bu ambargolara en büyük cevabı verdiklerini ve teknolojik ve bilimsel alanda çalışma yaptıklarını, savunma sanayi, silah sanayinin gün geçtikçe gelişerek kendi envanterlerini oluşturduklarını söyledi. Dışa bağımlılığın yüzde 20´ye kadar düşürülmesinin hedeflendiğini belirten Işık, MPT-76 silahı ve üretilen silahların TSK´nın envanterine büyük güç sağlayacağını ifade etti. MPT-76 silahının teröristlere karşı kullanılacağını hatırlatan Işık, bölgede sınır güvenliğini koruyan askerlerin artık daha modern bir silaha kavuşacağı müjdesini verdi.

ÇEVREMİZDEKİ GELİŞMELER ZORUNLULUK GÖSTERGESİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Irak´ın Ankara Büyükelçi´sinin Başika Kampı ile ilgili açıklamalarına istinaden, ?DEAŞ temizliğinden sonra bu konuyu dostane bir şekilde çözeceğiz. Irak´ın da bu konuda tereddüdünün olmaması gerekiyor" dedi. Irak Büyükelçisi´nin Başika´daki Türk askerinin çekilmesiyle ilgili ´´Çekilme Musul operasyonu sonrası´´ dediği iddia edildi. Türkiye´den söz konusu iddiaya ilişkin yanıt gecikmedi.  Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, konuyla ilgili açıklamasında, "Musul yakınlarında, Başika´da, Gedu üs bölgesinde Türk askerinin varlığı, Başbakanımızın da ifade ettiği gibi bir keyfiyet değildir, bir zorunluluktur. Bölgeden DEAŞ´ın temizlenmesi, sökülüp atılması, Musul´un tekrar güvenli bir şehir haline gelmesi Irak´ın güvenliği kadar Türkiye´nin güvenliği açışından da önemlidir? dedi.

TÜRKİYE´NİN GÜVENLİĞİ HER ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ

?Bölgenin DEAŞ´tan temizlenmesi Irak´ın güvenliği kadar Türkiye´nin güvenliği açısından önemlidir. DEAŞ´tan bölgenin temizlenmesi için Başika´daki Türk askeri büyük çaba veriyor. Çok sayıda DEAŞ´lı terörist etkisiz hale getirildi. Başika´nın amacı bölgenin DEAŞ´tan temizlenmesi ve bölgede başka terör örgütlerinin barınmaması için gerekli çalışmaların yapılması. Terör örgütlerinden bölge tamamen arındıktan sonra Irak ile Türkiye tekrar konuşacaktır. DEAŞ temizliğinden sonra bu konuyu dostane bir şekilde çözeceğiz. Irak´ın da bu konuda tereddüdünün olmaması gerekiyor? dedi.

TERÖRE AĞIR DARBE VURACAĞIZ

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ise, MPT-76 ile kahraman Türk askerinin gücünün daha da artacağını ve teröristlere karşı ağır darbelerin vurulacağını söyledi. Silah yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirten Çolak, Türkiye´nin 14 yıldır kendi silahını kendi ürettiğini ve dışa bağımlılığın azaldığını bildirdi. Konuşmaların ardından Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak´a MPT-76 silahını takdim etti. MPT-76 silahının tesliminin ardından da Uzun Menzilli Atış Poligonu-Test Merkezi açılışı gerçekleştirildi.

MPT-76 SİLAH FABRİKASINDAKİ TÖRENLE TESLİM EDİLDİ

Milli Piyade Tüfeği MPT-76´nın MKE Silah Fabrikasındaki törene Bakan Işık´ın yanı ısıra Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir ile komutanlar, bürokratlar ve diğer ilgililer katıldı.

MPT-76´NIN ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Milli bir piyade tüfeğinin tasarlanması ve seri üretimine hazır hale getirilmesine yönelik proje MKE ana yükleniciliği, Kale Kalıp alt yükleniciliğinde 2009´da başlamıştı. ?Modern Piyade Tüfeği? isimli proje sonucunda MPT-76 tasarlanıp geliştirildi ve seri üretimi için de sipariş verildi. MPT-76´ya yönelik hem Milli Piyade Tüfeği hem de Modern Piyade Tüfeği isimleri kullanılıyor. 76 ise 7.62 mm çapından geliyor. MPT-76´nın Türkiye dışında da bazı ülkelerde test ve incelemeye tabi tutulduğu ve beğenildiği kaydediliyor. Türkiye dışında da satışı ihtimalinin yüksek olduğu vurgulanıyor.

 

 

 

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ