Biz çözümden yanayız

Biz çözümden yanayız

Yılan hikayesine dönen Kırıkkale Üniversitesi ile Topal Ahmet Aş. Arasındaki kamulaştırma sorunu bir türlü çözülemiyor. Şirket yönetimi sorunun çözümünden yana olduklarını, üniversite ise konunun yargıda olduğunu ve yargı ne derse ona uyulacağını söylüyor

BİZ ÇÖZÜMDEN YANAYIZ

Kırıkkale’de 62 yıllık geçmişe sahip Topal Ahmet Makine A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Ece, üniversite ile ilgili arsa hususunda adalet istediklerini söyledi. 22 yıldır kamulaştırma konusunda sıkıntının çözülemediğini oysa kendilerinin çözümden yana olduğunu belirten Ece, Üniversite yönetiminin bütün taleplerimizi anlamsız bir şekilde red ettiğini sorunu çözümünü belirsiz bir tarihe ertelediğini söyledi.  Basın mensuplarıyla önceki gün akşam bir araya gelen  Ece, konunun hukuki sürecinden bahsederek her türlü çözüm önerisinde bulunmalarına rağmen istedikleri sonucu bir türlü alamadıklarını söyledi.Ece açıklamasının devamında, “Rektörlük "KAMU YARARI" çevresinde hareket ettiğini iddia etmektedir. Bu beyan doğruysa Üniversite Yönetim Kurulunun (bildirimizin 1 nolu ekinde) 3/3/2010 tarih ve 59 nolu kararıyla "RANT TESİSLERİ" yapmak için aldığı kamu yararı kararı ne anlam ifade etmektedir? Fakülte ve hastane binası inşa edeceğiz diye işe başlayan Üniversite Yönetim Kurulu; kamulaştırma davaları devam ederken TIP FAKÜLTESfnin yolu üzerine nihayet 2014 yılında RANT TESİSLERİ İNŞA ETTİRMİŞTİR (fabrika binamızın karşısında fotoğraflarını daha önce birlikte keşif yaparken çekmiştiniz)”

 

KIYMET TAKDİRİ YAPILDI

“Dava açılmadan önce Fabrikamız için Rektörlük; Kırıkkale Ticaret Odasına kıymet takdiri yaptırmış Ekspertiz raporunda fabrika ve tüm müştemilatı için; 2010 yılı itibarıyla 17.797.910 TL kıymet takdiri edilmiş (bildirimizin 2 nolu ekinde) ancak Üniversite bizlere 2.500.000.TL uzlaşma teklifi yapmıştır (bildirimizin 3 nolu ekinde). Hangi firma değerinin yedide birine razı olur ? Anlaşmazlık üzerine nihayet Üniversite dava açmış mahkeme kamulaştırma bedeli olarak 12.261.754 TL tespit etmiştir.

 

KAMULAŞTIRMA BEDELİ

Mahkemenin belirlediği kamulaştırma bedeli için Rektörlük Kalkınma Bakanlığından ek ödenek talep etmiş ve bakanlık "Diş Hekimliği Fakültesi binasının yapılacağı araziye bitişik konumundan ötürü fabrikamızın kamulaştırılmasının gerekliği olması sebebiyle "UYGUN GÖRÜLMÜŞ ve Maliye Bakanlığınca parası üniversitemize gönderilmiştir.(bildirimizin 4nolu ekinde). Tarafların gönül rızaları olmamakla birlikte "ŞERİATİN KESTİĞİ PARMAK ACIMAZ" denilerek Türk Cumhuriyeti Mahkemelerinin tespit ettiği kamulaştırma bedelini DEPO etmesi için Mahkeme; Üniversiteye 2 yıl içinde 3 kez süre vermiş, nihayet yatırmadığı takdirde davasını reddedeceğine ilişkin İHTARATI yapmıştır, (bildirimizin 5 nolu ekinde üniversitenin kamulaştırma bedelini yatırmadığma ilişkin mahkeme zaptı”

 

BAŞKA BİR YER TALEBİ

“Kıymet takdiri uzmanı olduğuna inandığımız Sayın Rektörümüz bizleri "mahkemenin tespit ettiği kamulaştırma bedeli çok yüksek, yatırmayacağız, paramız yok, gelin bunun altında bir bedelde uzlaşalım" diye davet etmişlerdir. Her ne kadar "UYGUN GÖRÜLMÜŞ" ve Maliye Bakanlığı tarafından "PARASI GÖNDERİLMİŞ" olsa da paralarının olmadığında ısrar ettiği için üniversiteye "çözüm Önerisi" başlığı altında 2 adet öneride bulunduk, (bildirimizin 6 nolu ekinde).

ÇÖZÜM ÖNERİSİ 1 -Kamulaştırma bedelinden 700.000.TL feragat edelim. Kalan yerlerimizi bize kullandırmak ve sadece fabrika binasının mahkemece tespit edilen bedelini ödemek şartıyla DİŞ HEKİMLİĞİ HASTANESİNİN ÖNÜNDEKİ 10.425 m2 ARSAMIZI ÜNİVERSİTEYE TERKEDİP FABRİKAMIZA BAŞKA BİR YER GÖSTERİLMESİ ÖNERİSİNDE BULUNDUK.”

 

MAKUL BİR BEDELE UZLAŞMAK İSTİYOR

“Sayın Rektörümüz 2 Eylül 2014 tarihinde rakamı telaffuz etmemekle birlikte, Mahkemenin belirlediği kıymet takdirini dikkate almaksızın ve 22 yıldır süren kamulaştırma işleminin ve 3 yıldır süren davasının reddedileceğini kabullenerek "önümüzdeki süreçte makul bir bedelde uzlaşmak" mazeretiyle her iki teklifimizi de reddetmiştir, (bildirimizin 7 nolu ekinde).22 Yıldır süren belirsizlik nedeniyle Fabrikamız büyük sıkıntı içinde kapanma tehlikesi ile karşı karşıyayız diye feryat ettiğimiz halde Üniversitemiz; "fabrikada üretimi ve istihdamı engelleyen bir girişimimiz olmamıştır" şeklinde cevap vermişlerdir. "Kampus alanımız içindesiniz , eninde sonunda kam ulaştıracağız!" denilip, yıkılacağını bile bile hangi firma inşaat yapabilir, tezgah alabilir , istihdamı artırabilir ? Kamulaştırma tehdidi sebebiyle : eskiyen binasını yenileyemeyen, tezgahlarını yenileyemeyen, işini büyütemeyen, istihdam yaratamayan bir firma; eninde sonunda modernleşemeyeceği ve rekabete yenik düşeceği için kapanmak zorunda kalacaktır. Bu sebeplerle birçok ihaleyi alamadık yahut zamanmda işi teslim edemedik ve milyonlarca lira zarara uğradık. Bizim tek derdimiz aile yadigarı ve Kırıkkale`mizin medarı iftiharı 60 yıllık firmamızı ayakta tutmak ve 200fe yakın işçinin ekmek kapısını devam ettirmektir. Üniversitemizle yahut Sayın Rektörümüzle bir sorunumuz yoktur” dedi. 



1

Haberimiz Ses Getirdi: 12 Kişi Gözaltına Alındı

2

YÜKSEK İHTİSAS’TA NELER OLUYOR?

3

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

4

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

5

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

6

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

7

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"