Bir damla gözyaşı akmasın

Bir damla gözyaşı akmasın

Balışeyh ilçesinde "Bir damla gözyaşı akmasın" projesi kapsamında öğrencilere seminer verildi.

EĞİTİM FAALİYETLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Madde Bağımlılıklarını Önleme ve İzleme Büro Amirliği`nce, Balışeyh Çok Programlı Lise`nin konferans salonunda verilen seminere, İlçe Emniyet Amiri Aydın Yaman, Polis Merkezi Amiri Vekili Erdal Kulaç ve 9. sınıf öğrencileri ile öğretmenler katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan Başkomiser Ümit Erol, yıl içinde madde bağımlılığı ile ilgili birçok eğitim faaliyetleri gerçekleştirdiklerini söyledi. Erol, "Hazırlamış olduğumuz `Bir damla gözyaşı akmasın` projesi kapsamında hedef kitle olan liselerdeki 9. sınıf öğrencilerine, öğretmen ve velilere yönelik çeşitli eğitimlerimiz seminer, konferans ve diğer etkinlikler şeklinde yapıldı. Projemiz kapsamında yıl içinde 31 seminer gerçekleştirerek, 2 bin 650 öğrenciye, 115 öğretmene ve 60 veliye ulaştık. Projemizde İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü ile de ortaklaşa çalışmalarımız oldu" dedi.

 

FARKINDALIK OLUŞTURMAK

Proje kapsamında madde bağımlılığı ile ilgili bir farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli resim yarışmaları, tiyatro gösterileri de düzenleyerek etkinliklerimizi daha da canlı hale getirmeye çalıştıklarını anlatan Erol, "Gençlerde 14 yaş grubu tehlikeli bir dönemdir. Bu nedenle bu dönemde sigarayla başlanılan alışkanlıklar gittikçe ilerleyebilir. Sigarayı tüm uygulamalara rağmen bırakamayan aileler kesinlikle çocuklarının yanında sigara içmemelidirler. Herkes madde bağımlısı olabilir. Bu nedenle aileler çocuklarının nereye gittiğini, kimlerle arkadaşlık kurduğunu takip etmeli ve bilmelidir. Aileler çocuklarına model teşkil ederek, bir tutam sevgiyi çocuklarından esirgememelidirler. Aileler, kontrol edici bir davranış sergilemeli ev ortamında demokrasi anlayışını yerleştirerek en son kararı aile vermek suretiyle çocukların da her konuda fikirleri alınmalı, hatta ailede her bireyin katılımı sağlanarak haftada bir değerlendirme toplantılarının düzenlenmesi ailenin gidişatı konusunda en güzel aile içi koordinesiyle ilgili uygulamalardan biridir" diye konuştu.

 

HİÇ KİMSE BAĞIMLI OLACAĞIM DİYE BAŞLAMAZ

Sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapıcı maddelere en önemli başlama nedenlerinden birisinin arkadaşlara uymak ya da arkadaşlarının baskısına karşı koyamamak olduğuna değinen Erol, konuşmasında şunları kaydetti: "Bazı insanlar acılarından uzaklaşmak ve böylece sorunlarını çözeceğine inandıkları için bu maddeleri kullanırlar. Birçok kişi sigara, alkol ve diğer uyuşturuculara bir kereden bir şey olmaz diye başlar. Bunların çoğu bağımlı olur. Hiç kimse bağımlı olacağım diye başlamaz. Ama sonunda bağımlı olur. Çocuklarda okul başarısında ve hislerinde dalgalanmalar görülüyorsa, okul devamsızları, derslerdeki ani düşüşler, çok para harcama, hırsızlık yapmaya başlama, hiç kullanmadığı argo kelimeleri kullanma, aile fertlerinden uzaklaşma, içine kapanıklık, arkadaş grubunu değiştirme gibi daha birçok olumsuzlukların gözlenmesi durumunda aileler ve çocuğun yakınındaki diğer kişiler bu davranışları uzmanlardan destek alarak değerlendirmeleri gerekmektedir." Erol, gençlerin madde kullanımının zararları konusundaki etkinliklere 2012 yılında da devam edeceklerini, yapılacak etkinliklere sportif etkinliklerin de ilave edileceğini söyledi.

 

 



1

Haberimiz Ses Getirdi: 12 Kişi Gözaltına Alındı

2

YÜKSEK İHTİSAS’TA NELER OLUYOR?

3

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

4

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

5

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

6

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

7

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"