?Bir Adım Kadar Yakınız?

?Bir Adım Kadar Yakınız?

Kırıkkale Valiliği İl Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev başkanlığında Valilik Toplantı Salonunda kurum ve kuruluş personeline Eğitim Semineri düzenlendi. Valilik Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yakup Altın, vata

ÇOK SAYIDA PERSONEL KATILDI
Valilik Toplantı Salonunda İl Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından Kamu Kurum ve Kuruluş personellerine Eğitim Semineri İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü Yakup Altın tarafından verildi. Personellere ? Personelin Halkla İlişkilerini Geliştirme Projesi ? Bir Adım Kadar Yakınız Projesi?, ?Halkla İlişkiler, Bilgi Edinme, Dilekçe Hakkının Kullanımı ve Bimer? projeler hakkında bilgiler verildi. Eğitim Seminerine Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, şube müdürleri ve çok sayıda personel katıldı.
 
İŞ BİRLİĞİNİN SAĞLANILMASI ÖNEMLİDİR
Basın Halkla İlişkiler Müdür Yakup Altın ?Vatandaşlarımızdan Kamu Kurum ve Kuruluşların yönetimi ve yaptığı hizmet alanları ile ilgili şikâyet, talep, görüş, ihbar ve diğer konularda öneriler gelmekte; Halkımız bunları dilekçe, telefon, elektronik posta, e-mail, e bilgi edinme, BİMER veya yüz yüze görüşmek suretiyle yönetime sunabilmektedir. Vatandaşlarımız yönetime sunulan konuların değerlendirilerek kendisine mutlaka cevap verilmesini arzu etmekte; bunu yasal bir zorunluluk olarak görmektedir. Halkla ilişkiler de; vatandaşların belirtilen taleplerinin yerine getirilmesi yanında; kamuoyunun bilgilendirilmesi, yapılan çalışmaların ve projelerin halka duyurulması, benimsetilmesi ve halkla iş birliğinin sağlanılması da önemlidir.?
 
230 ADET İŞLEM YAPILMIŞTIR
Altın, Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından 230 adet ve işlem yapıklarını belirterek ? Temel amaç halkın anlayış, sempati ve desteğini elde etmek, onların memnuniyetini kazanmaktadır. Kamu görevlileri bu hizmetleri yerine getirirken; sürekli gelişimi, katılımcılığı, say-damlığı, tarafsızlığı, dürüstlüğü, kamu yararını gözetmeyi, hesap verebilirliği ve beyana güveni esas almaları gerekmektedir. 2008?2011 yılı itibari ile sistem üzerinden Valiliğimize 6626 müracaatın yapıldığı tespit edilmiş olup Başvuruların tamamı sonuçlandırılmıştır.İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğümüz tarafından 2009 -2011 yılları arasında toplam 4191 adet işlem gerçekleştirilmiş. Müdürlüğümüzce 2012 Mart ayı sonu İtibari ile 230 adet iş ve işlem yapılmıştır.?
 
130 VATANDAŞ DİLEKÇESİ SONUÇLANDIRILMIŞTIR
Yakup Altın şu ifadelere yer verdi: ?BİMER? de Mart 2012 tarihi sonu İtibari ile 400 adet başvuru işlem görmüş,2012 yılında Valiliğimize Bilgi Edinme Başvuru Sayısı 3 adettir. Ayrıca Elektronik posta ve e içişleri bilgi edinmeye gelen 130 vatandaş dilekçesi sonuçlandırılmıştır. Valiliğimize gerek posta gerekse e posta üzeriden yapılan tüm müracaatlar incelenerek cevaplandırılmakta veya ilgili kurumlara yönlendirilmektedir. Valiliğimizce 35 adet yerel, yaygın medya, radyo-televizyon ve İnternet Kuruluşuna Elektronik posta adresinden haber ve bilgi akışı sağlanmaktadır.2010 yılında yenilenen İnternet sitesine yapılan giriş sayısı 1 milyonu geçmiştir.?
 
TEDBİRLERİ ALMAKLA YÜKÜMLÜDÜRLER
Altın ?Bilgi Edinme Hakkı ve Bilgi Verme Yükümlülüğü ve Bilgi edinme hakkında Herkes bilgi edinme hakkına sahiptir. Türkiye`de ikamet eden yabancılar ile Türkiye`de faaliyette bulunan yabancı tüzel kişiler, isteyecekleri bilgi kendileriyle veya faaliyet alanlarıyla ilgili olmak kaydıyla ve karşılıklılık ilkesi çerçevesinde, bu Kanun hükümlerinden yararlanırlar. Türkiye`nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerden doğan hak ve yükümlülükleri saklıdır. Kurum ve kuruluşlar, bu Kanunda yer alan istisnalar dışındaki her türlü bilgi veya belgeyi başvuranların yararlanmasına sunmak ve bilgi edinme başvurularını etkin, süratli ve doğru sonuçlandırmak üzere, gerekli idarî ve teknik tedbirleri almakla yükümlüdürler.?
 
BİLGİ EDİNME HAKKI
İçişleri Bakanlığına Bilgi Edinme Hakkı Kanununun Uygulanması İle İlgili Olarak Yürütülecek İşlemlere İlişkin Yönerge hakkında bilgi veren Altın ?Bu Yönerge, kişilerin bilgi edinme hakkının kullanılmasında, İçişleri Bakanlığı merkez teşkilatı ile bağlı ve ilgili kuruluşlarında; valilikler ve kaymakamlıklarda; mahalli idarelerde (köyler hariç) ve bunların bağlı ve ilgili kuruluşları ile birlik ve şirketlerinde alınacak idari ve teknik tedbirler ile yürütülecek iş ve işlemleri kapsar. Dilekçe hakkı ise Vatandaşlar ve karşılıklılık esası gözetilmek kaydıyla Türkiye?de ikamet eden yabancılar kendileriyle veya kamu ile ilgili dilek ve şikayetleri hakkında, yetkili makamlara ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yazı ile başvurma hakkına sahiptir. ( 3.10.2001?4709) Kendileriyle ilgili başvurmaların sonucu, gecikmeksizin dilekçe sahiplerine yazılı olarak bildirilir. Bu hakkın kullanılma biçimi kanunla düzenlenir.?
 
?ALO 150?
Altın ?BİMER, bilişim ve iletişim teknolojileri kullanılarak hayata geçirilen bir halkla ilişkiler uygulamasıdır. İyi ve sağlıklı işleyen bir halkla ilişkiler uygulaması için günümüz iletişim teknolojilerinin kullanılması bir zorunluluktur. BİMER ile oluşturulan sistem sayesinde vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarının tümü açık tutularak müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesi yanı sıra, müracaatlara cevapların da hızlı, etkin ve daha ekonomik bir şekilde verilebilmesine imkân sağlanmıştır. BİMER uygulaması kapsamında Kaymakamlık, Valilik ve Bakanlıkların tümünde ?Halkla İlişkiler Müracaat Büroları? kurulmuş olup ?Alo 150? telefon hattı sadece Valiliklerimizde çağrı merkezi olarak uygulamaya konulmuştur. Bu sayede yerel düzeyde çözülebilecek müracaatlar Bakanlık ve Başbakanlığa gelmeden cevaplandırılır. Böylece zaman ve paradan tasarruf edilmiş olur.?
 


Anahtar Kelimeler: 0