Kılıç siyasetin her alanda olduğunu belirterek, “Hiçbir zaman kenarda duruyum bir şeyler kapıyım düşüncesinde olmadım” dedi
Kendisine yönelttiğimiz soruları yanıtlayan Orhan Kılıç “Öz değerlerimi, kültürümü, geldiğim yeri unutmamış bir Anadolu insanıyım” dedi. Yaptığı yardımlar konusunda ise Kılıç “Benim en büyük mutluluğum insanların yüreklerine dokunabilmektir.. Hiç tanımadığınız bir ihtiyaç sahibine el uzatmak ve onun hayır duasını almak. Bundan daha güzel ne olabilir” şeklinde ifadeleri kullandı
Hemşerimiz Orhan Kılıç sahibi bugünlere nasıl geldiğini, aile yaşantısını, sahibi olduğu şirketin kuruluşunu, iş hayatını, Kırıkkale ile ilgili düşüncelerini, yaptığı yardımları ve siyasetle ilgili tüm sorularımızı içtenlikle yanıtladı. İşte sorularımız ve yanıtları…
-Soru: “Bize Orhan Kılıç'ı anlat desek ne anlatırsınız?”
ÖZ DEĞERLERİMİ HİÇ BİR ZAMAN UNUTMADIM
“Orhan Kılıç, öz değerlerini, kültürünü, geldiği yeri unutmamış bir Anadolu insanıdır. Küçük yaşta ekonomik durumlardan ve eğitim hayatından dolayı Anadolu’dan ayrılmış büyük şehirlerde hem tahsil hayatını sürdürüp hem de ekonomik hayatını kazanmaya çalışan, geçmişini asla unutmayan, doğduğu toprakları her zaman için önceleyen, memleketinin insanına bir dost, bir arkadaş bir kardeş olmuş birisi”
-Soru: “Nerede doğdunuz varlıklı bir bir aileden mi geliyorsunuz?”
AİLEM VARLIKLI BİR AİLE DEĞIİL
“Delice İlçesi'nin Baraklı köyünde doğdum. Ailem varlıklı bir aile değildi. O yüzdendir ki bizde kısa süre içerisinde ailemizden, doğduğumuz topraklardan koparak büyükşehire göç ettik.”
-Soru: “e-imza lisansı almadan önce ne isle iştigal ediyordunuz?”
BENDE GAZETECİLİK YAPIYORDUM
“İhale bülteni adı altında bir nevi sizin gibi bende gazetecilik yapıyordum. Türkiye’de ki tüm ihaleleri içeren bir bülten çıkarıyorduk. Bu bülten sayesinde bir çok firma ile tanışma fırsatımız oldu. Bu da şu an ki e imza firmasının oluşumunda çok fayda sağladı?
-Soru: “e-imza lisansı alma hikayenizi daha önce dinlemiş ve etkilenmiştik o serüveni anlatabilirsin”
KÖTÜ KOMŞU BİZİ MAL SAHİBİ YAPTI
“Tahsil ve askerlik hayatımın sonunda Ankara’da İhale Bülteni adında bir dergi çıkarmaya başladık. Türkiye geneli kamu kurumlarının yayınladığı tüm ihaleleri biz bu dergide duyuruyorduk. O zamanlar ülkede elektronik imza sektöründe 3 firma vardı. Biri Eczacıbaşı, diğeri TSK’nın Elele Vakfı birde 3. bir firma vardı. Bize de bu ihale bülteni nedeniyle iş adamları sık sık e-imzayı soruyorlardı. Çünkü e-imza alan firma ücretsiz bir şekilde şartnameye sahip oluyordu. Bende bu üç firmadan biriyle görüştüm. Önce bizi biraz küçümsediler ve bana kar payı teklif ettiler. Bende ortaklık talebinde bulundum. Kabul etmediler. Onların bu tavrı beni tetikledi. Atalarımızın dediği gibi" Kötü komşu insanı mal sahibi eder" sözü gerçek oldu ve o zamana kadar edindiğim tüm mal varlığımı bu işe yatırarak E-İmzaTR’yi kurdum”
-Soru: “Siyasetle ilgili ne düşünüyorsunuz, siyasete devam mı?”
SİYASET HAYATIN HER NOKTASINDA VAR
“Siyaset hayatın her noktasında varolan bir şey. Siz istemeseniz de bir şekilde siyasetin içerisinde yer alıyorsunuz. Geçmişte birkaç defa siyasi girişimlerimiz oldu. Aktif olduğumuz zamanlarda var, sadece aday adaylığı olduğumuz zamanlarda. Çok şükür ekonomik anlamda belli bir yere geldik. Siyasette de halkımıza hizmet etme isteği her zaman içimizde olan bir düşünce. Bunun içinde doğru zamanı yakalamak lazım. Şimdilik siyasetten ayrıyız demem doğru olmaz. Bugüne kadar ki gerek kültürel birikimlerimizi gerek toplumsal beklentilere karşı çözüm önerilerimizi sahada uygulamanın zamanını beklemekteyim”
-Soru: “Sizi kamuoyu hayırsever iş adamı alarak tanıyor hayırsever olarak anılmak nasıl bir duygu, yardımseverlik hazzını anlatabilirsiniz”?
MUTLULUĞUM İNSANLARIN YÜREĞİNE DOKUNMAK
“Benim en büyük mutluluğum insanların yüreklerine dokunabilmektir.. Hiç tanımadığınız bir ihtiyaç sahibine el uzatmak ve onun hayır duasını almak. Bundan daha güzel ne olabilir ki? Uzakta ki birinin hayatına dokunuyorsunuz. Bana bu duyguyu yaşatacak imkanı veren Allaha sonsuz şükrediyorum. Bu burs verme ve ihtiyaç sahibi insanlara çorba verme olayı küçüklüğümde yaşadığım zorlukların ürünü diyebilirim. Ailede 8 kardeştik babam maddi durumu olmadığı için her zaman evimizde istediğimiz şeyi bulamıyorduk ama annem sağolsun sıcak bir çorba ile gönlümüze dokunuyordu. Şimdilerde yediğim en lezzetli yemek bile o tadın yerini tutmuyor. Burs olayında da okuldan bir şeyler isterlerdi babam birini alsa birini alamazdı ona da hak veriyorum o kadar çocuğa nasıl bakabilmiş gerçekten de hayret ediyorum.
O yüzden üniversiteyi kazanan öğrencilere ilk yılında burs verme düşüncesini hayata geçirdim. Önceden de burs veriyordum fakat bu kadar geniş bir çerçeveyle planlayarak veremiyordum. Bu açıdan bu sistem hem daha fazla kişiye ulaşmama hem de gerçek ihtiyaç sahibi kişileri bulmama yardımcı oldu. Üniversite aileye ekstra bir maliyet getiriyor belki de sırf bu yüzden çocuklarını okutamayan aileler oluyor. Bu noktada az da olsa katkım oluyorsa ne mutlu bana”
-Soru: “71 öğrenciye burs verdiğinizi biliyoruz önümüzdeki yıllarda bu sayı artacak mı?
BU SAYININ DAHA ÇOK OLMASINI İSTERİM
“71’den kastımız bildiğiniz üzere Kırıkkalemizin plaka kodu. Şehrimizi simgelemesi açısından böyle bir sayı üzerinde karar kıldık. Bu sayı artar mı ben isterim ki 171 olsun 1071 olsun ama tabiki bu da bizim ekonomik konumumuzla alakalı bir durum. Öncelikli hedefimiz bu sayıyı her yıl düzenli olarak verebilmek ancak ilerleyen yıllarda daha fazla öğrenciye burs vermek tabiki de bizimde en büyük isteğimizdir.”
-Soru: “Kırıkkale”ye herhangi bir yatırım düşünüyormuşsunuz?
BU ŞEHRİN HER ŞEYE AÇ OLDUĞUNU BİLİYORUM
“Benim içerisinde bulunduğum sektör yazılım sektörü. Bu sektör içerisinde şu an için bir yatırım söz konusu değil. Zaten dijital bir işlem üzerinde faaliyet gösteriyoruz. Ancak şehrimize bir yatırım yapmak her zaman bizim projelerimiz arasında yer alan bir konu.
-Soru: “son olarak birşeyler söylemek istermisiniz?
DIŞARDA BİRŞEYLER KAPMA DERDİNDE OLMADIM
“Ben hiçbir zaman dışarıda duruyum ortadan birşeyler kapayım anlayışında olmadım. Yokluktan geldim ve sindire sindire bu gün ki noktaya ulaştım. Bu saatten sonra bu dünyaya geldim ne yaptım da gidiyorum sorusun soruyorum kendime. Bu şehrin birçok şeye aç olduğunu görüyorum ve benim bu noktada yapabileceklerim olduğuna inanıyorum. İnşallah ilerleyen süreçlerde bu amaç üzerinden hareket edeceğiz. Bana bu fırsatı verdiğiniz içinde sizlere çok teşekkür eder yayın hayatınızda başarılar dilerim.