BİN KİŞİYİ İŞE ALACAĞIM
Saadet Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Mahir Yılmaz, yerel seçim çalışmaları kapsamında basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kırıkkale’ye yapacağı projelerini açıkladı. Kentin 20 yıldır hizmet alamadığını ve belediyenin şirketleştiğini belirten Yılmaz, belediyeyi yeniden kurumsal bir yapıya dönüştüreceklerini, proje ve çalışmalarla yeni iş sahaları açacaklarını ve bin kişinin istihdam edileceğini söyledi. Çalmadan, çırpmadan, haram yemeden ve belediye öz kaynaklarını yandaşlara peşkeş çekmeden temiz siyaset, temiz belediyecilik anlayışını Kırıkkale’ye getireceklerini belirten Yılmaz, belediyenin yandaşları olduğunu iddia eden müteahhitleri kaldıracaklarını açıkladı.
BELEDİYE GİDERLERİ ÇOK YÜKSEK
Belediye’nin giderlerinin çok yüksek boyutta olduğunu ve milletin paralarının plansız bir şekilde yok yere dağıtıldığını belirten Yılmaz, içilemeyen Su Arıtma Tesisi’ne aylık 500 Bin TL, haftada iki kez toplanan çöp masraflarına ise 1 Milyon TL harcandığını iddia etti. Kırıkkale’nin Türkiye’de en az istihdam alan illerin başında geldiğini belirten Yılmaz, şehrin yine en çok göç veren iller arasında birinci olduğunu ifade etti. Kentin sahibinin olmadığını belirten Yılmaz, Yüksek İhtisas Hastanesi, Tıp Fakültesi, Polis Meslek Yüksekokulu, Organize Sanayi Bölgesi, Üniversite ve Yeni Sanayi’nin Yahşihan’da olmasını sert bir dille eleştirdi.
ÜNİVERSİTE KURULACAK
Kırıkkale’yi geliştirecek bu yerlerin kente hiçbir katkı yapmadığını iddia eden Yılmaz, Hüseyin Kahya Bölgesi’ne üniversite kuracaklarını, öğrenciler için de 500 erkek, 500 kız olmak üzeri Bin kişilik bir yurt binası yapacaklarını belirtti. Kırıkkale’nin gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu, “Belediye şirketsel düzeyde yönetiliyor, kurumsallaşma yok ve biz geldiğimizde kurumsallaşma olacak. Yandaşlarına peşkeş çekmekten başka yaptıkları bir şey yok, biz bunu iyi biliyoruz.”
RANT OLAYI BİTECEK
“Biz göreve geldiğimizde müteahhitleri kaldıracağız ve bütün çalışmaları belediye olarak biz yapacağız, bu bizim asli görevimizdir. Haftada iki kez alınan çöpe ayda 1 Milyon TL harcanıyor. Su Arıtma Tesisi’ne aylık 500 Bin TL masraf yapıyorlar ve su içilmiyor. Şehrin siyasi bir sahibi yok. Üniversite, Sanayi, Polis Meslek Yüksek Okulu, Yüksek İhtisas Hastanesi, Tıp Fakültesi, Organize Sanayi Bölgesi Yahşihan’da ve Merkez’e hiçbir katkısı yok. Türkiye’nin en çok göç veren ve en az istihdam alan şehirlerinin başında Kırıkkale geliyor” dedi.
VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTARIZ
Verdiği sözü tuttuğunu ve yapamayacağı sözler vermediğini belirten Yılmaz, projelerinin Kırıkkale’yi kalkındıracağını söyledi.
Şehrin bir 5 yıl daha kaybetmemesi gerektiğini belirten Yılmaz şöyle konuştu, “Belediye’ye bin işçi alacağım, bunu nasıl alacağız çalmayacağım, çırpmayacağım, yandaşlara peşkeş çekmeyeceğim ve bunu başaracağım. Su Arıtma Tesisi’nin giderlerini azaltmak içir alternatif enerji kaynakları projesini hayata geçireceğiz. Rüzgâr ve güneş enerjisiyle bu projeye hayat vereceğiz. Yine Zümrütkale Doğal Park projemiz var. Kaletepe Mevkii’nde yaklaşık 140 dekar alana kurulacak olan parkımızda insanlarımızın rahat edeceği her şeyi düşündük.”
AİLELER RAHAT EDECEK
“Yapacağımız parklarda güvenlikler olacak ve tinerci ve ailelerin huzurunu bozacak kişiler kesinlikle parka giremeyecek. Spora ve sporcuya önem vereceğiz. Bu konuda çok amaçlı spor tesisleri kurmayı planlıyoruz. Etiler, Sanayi ve Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan dereler ıslah edilerek yeni yaşam alanları hazırlayacağız. Şehir Merkezi’ni kentsel dönüşüm ile ıslah etme projemiz var. Melekgirmez diye tabir edilen mevcut yeri yıkıp, orayı yeşil alan haline getirmeyi planlıyoruz. Üst yapı yeşil alan, alt ise büyük bir otopark olacak, kentin hem trafiği hem de mevcut durumu gelişecek. Kırıkkale’ye Kültür merkezleri yapacağız.”
YURTLAR YAPILACAK
“Şehirde konferans salonu yok, otel yok, kültür ve sanata dair hiçbir şey yok. Yine kent merkezine Hüseyin Kahya Bölgesine bir üniversite kurmayı hedefliyoruz. Nedeni ise, Kırıkkale üniversite öğrencilerinden hiçbir şekilde yararlanamıyor. Bu sorunu aşmak için üniversite kurma hayalimiz var. Üniversiteyle birlikte 500 erkek, 500 kız öğrencinin kalabileceği yurt yapacağız. Bu yurtlar Merkez’de olacak ve Yurtkur Müdürlüğü’nün fiyatlarından bile uygun olacaktır. Çünkü belediye kamu hizmeti yapar ve kar gözetmez. Amaç şehrimizin iyi yönde kalkınmasıdır. Yaşlılarımız için Kırıkkale’de huzurevi yok, huzurevi açma planımız var. Yine kadın sığınma evleri, projelerimiz arasında yer alıyor. Kırıkkale’de her şey karmaşık ve zor bir şekilde yürüyor”
DERNEKLER BİR ARAYA TOPLANACAK
“Baktığımız zaman derneklerin bazılarının yeri ve mevcut binalarının durumu içler acısı vaziyette. Bir belediye şehrinde bulunun derneğine yardım etmelidir. Dernekleri tek çatı altında toplama projemiz var ve bunu da hayata geçireceğiz. Bir şehir düşünün ki kaldırımları normal yoldan daha fazla yer işgal ediyor ve bu durum da araç trafiğini zora sokuyor. Zafer Caddesi’nde yaşananları hepimiz görüyoruz, ambulans bile oradan geçmekte zorlanıyor.
Belediyeye geldiğim ilk gün o kaldırımları yeniden düzenleyeceğim.
Kilit parkeye Belediyenin ödediği çok yüksek fiyatlar var.”
VATANDAŞLARDAN HÜKÜMETE TEPKİ VAR
“Bu sorunu da ortadan kaldıracağız. Kilit parke üretecek bir fabrika açarız ve ihtiyacı buradan karşılayıp tasarruf ederek işlerimizi yürütürüz. Emeklilerimiz için yine çalışmalarımız var. Projelerimizde de bu açıkça görülüyor. Emeklilerimiz için hobi bahçeleri yapmayı planlıyoruz. Emeklilerimiz ve engellilerimiz için asansörlü üst geçit yapmak istiyoruz. Bunun pek bir masrafı yok.” dedi. Yılmaz, hükümetin dağıttığı erzak paketlerinin vatandaş tarafından tepkiyle karşılandığını belirterek, “Artık vatandaşlarımız bu oyuna gelmiyor ve büyük bir tepki gösteriyor” diye konuştu.