HER OLAYDA SUÇLU VARDIR
Dizilerden örnekler veren Atasayar İnsanları yargılamanın kolay olduğunu dikkat çekerek ?Önemli olan anlayabilmek. Oysa insanlar birbirini anlamak yerine yargılamayı tercih ederler. Bu daha kolay gelir. Onların böyle davranmasının sebebi korkuyor olmalarıdır. Her olayda her zaman bir suçlu bir kabahatli mutlaka vardır. Ama hepsinin arkasında anlaşılamamış kendini başkalarına kendini başkalarına bir türlü doğru ifade edememiş insanlar vardır? diye konuştu.
ÇEKEMEMEZLİK VE DEDİKODU
Bir kurumda sosyal ilişkilerin kurulmadığı takdirde bazı sorunlar meydana geleceğini örneklerle açıklayan Atasayar ?İlişkiler kurulmadığı takdirde verim azalır, disiplinsizlik artar, huzursuzluk artar, devamsızlık sıklaşır, iş kalitesi düşer, hatalar çoğalır, dedikodu, çekememezlik vb. sağlıksız ilişkiler doğar? şeklinde açıkladı. İletişim tanımını da yapan Atasayar ?İletişim, bizim başkalarını, başkalarının da bizi anlamasına yarayan bir süreçtir? diye konuştu.
HEYKEL, TİYATRO, BALE
Atasayar konuşmasının devamında ?Sözcüklerin, resimlerin, figürlerin grafiklerin, vb sembollerin kullanılarak bilgi, düşünce duygu ve becerileri aktarılması sürecidir. Bir kaynağın davranışlarını kasıtlı bir biçimde etkilemek üzere bir alıcıya mesajlar iletilmesi, bir zihnin diğer zihinleri etkileme yollarının tümüdür. Sadece, yazılı ve sözlü konuşmaları değil müzik, resim, heykel, tiyatro, bale, dans gibi bütün insan davranışlarının içine alır? dedi. Seminerde katılımcılar karşılıklı sorular yönelterek fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca kandil simidi ve meyve suyu ikramı yapıldı.