Bebeklerin hayat dünyası

Bebeklerin hayat dünyası

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi?nin ek kısmı düzenlenen törenle açıldı.

YATAK KAPASİTESİ ARTIRILDI

Açılışa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ekrem Yıldız ve Tıp Fakültesi Başhekimliği personeli katıldı.

Açılış töreni öncesi Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi toplantı salonunda ünite ile ilgili Prof. Dr. Didem Aliefendioğlu sunum yaptı. Aliefendioğlu, ?Sadece ilimize değil çevre illere de 2002 yılından beri hizmet veren Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitemiz giderek artan yenidoğan yatağı nedeni ile genişletilmiştir. Yapılan bu düzenlemeyle üçüncü basamak yenidoğan yoğun bakım hizmeti veren ünitemizin yatak kapasitesi iki katına çıkarılmıştır.? dedi.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR HİZMET

Aliefendioğlu, ?7 gün 24 saat hizmet veren ünitemizin kadrosunda deneyimli yenidoğan hemşireleri, pediyatri asistanları ve neonatoloji uzmanlık eğitimi alan araştırma görevlileri yürütmektedir.? dedi. Daha sonra Vali Güner ve protokol üyeleri Yenidoğan Bakım Ünitesi?nin açılış kurdelesini keserek, yeni açılan bölümü ve ünitenin tamamını gezdiler. Vali Güner, bebeklerin bakımının çok önemli olduğun vurgulayarak, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi?nin önemli bir hizmeti yerine getirdiğini söyledi. Vali Güner, Başkan Korkmaz ve Rektör Ekrem Yıldız bebekleri yakından inceleyerek, Prof. Dr. Aliefendioğlu?dan bilgi aldılar.



Anahtar Kelimeler: 0