Bayramın rengi çocuklar oldu

Bayramın rengi çocuklar oldu

23 NİSAN KUTLU OLSUN...

Bayramın rengi çocuklar oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 95'inci kuruluş yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kırıkkale'de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çocuklar kısa sürede olsa idareci koltuklarına oturdu. Soğuk havaya rağmen gösteri yapan miniklerin gayretleri alkış topladı.

VALİLİK MAKAMINA AKKA OTURDU     

Bayram etkinlikleri sabah makam teslimi ile başladı. Vali Ali Kolat, Kırıkkale Valiliği görevini Şehitler Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Senem Akka`ya devretti. Görevi teslim etmeden temsili Vali Sinem Akka'ya Kırıkkale'de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Vali Kolat: Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı vesilesiyle makamı teslim edeceğim. Bugün Valimiz Senem Hanım olacak. Ben koltuğu devrederken biraz kendisine bilgiler vereyim. Kırıkkale'miz 217 bin nüfusa sahiptir. 8 ilçemiz ve 185 köyümüz vardır” dedi.

VALİ KOLAT BİLGİ VERDİ

Vali Kolat şöyle devam etti: Valinin görevi; il de hem Sayın Cumhurbaşkanımız temsil eder hem de Hükümeti temsil eder. Ayrı ayrı her Bakanlığın da temsilcisidir. Önemli görevleri arasında vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak vardır. İl de yapılan yatırımları, programları ve kalkınmayı takip eder. Kendisi kurumlar vasıtasıyla yatırım programları hazırlar. Yatırımların başında eğitim ve sağlık yatırımları gelmektedir. Geçler için ve aileler için yatırımlar var. Şuan da bu tür yatırmalarımız ilimizde yoğun bir şekilde devam ediyor. Kırıkkale huzurlu bir kent. 1920'li yıllarda MKE'nin burada kurulmasıyla Kırıkköy ile Kale birleştirilmiş Kırıkkale oluşmuştur. Bugün merkez nüfusu 195 bine ulaşmıştır. Eğitim yönünden, sağlık yönünden, güvenlik yönünden oldukça iyi bir kent. Burada Vali olmak güzel. Size de devrettiğim Valilik görevinde kolaylıklar diliyorum”  

HALKLA İÇ İÇE OLMAK İSTİYORUZ

Temsili olarak Vali olan Sinem Akka, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar`ı arayarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı`nın kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı`nda alınan önlemler hakkında bilgiler aldı. Gençlerin gelişmesi için projeler hazırlamak istediğini belirten Akka, "Geleceğimiz için onlara ihtiyacımız var. Kitap okumaları adına çalışmalar yapmak istiyorum. Eski Valimiz de Kırıkkale için çok iyi şeyler yapmış. Onun üzerine taş koymaya geldim. Halkla iç içe olup onların sorunlarıyla yakından ilgilenmek istiyorum” dedi.

BELEDİYE MAKAMINA DEMİR OTURDU

Belediye Başkanlığı makamına ise Atatürk Ortaokulu Öğrencisi Ali Melih Demir oturdu. Demir ilk iş olarak Zabıta Müdürü Tuncay Bulut'a kaldırım üzerine park etmiş araçlara yönelik nasıl bir uygulama yaptıklarını sordu. Temsili Belediye Başkanı Ali Melih Demir daha sonra, Kültür Müdürü Ahmet Koçak'a kültürel faaliyetler konusunda sorular yöneltti. Demir, Plan ve Proje Müdürü Eda Gökçe Toprak'a da yeşil alan konusunda ne tür projelerin olduğunu sordu. Ali Melih Demir son olarak Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır'a şehir genelinde yapılan temizlik çalışmaları konusunda nasıl bir çalışma yürütüldüğünü sordu.

KALDIRIMLAR İŞGAL EDİLMİYOR

Ali Melih Demir daha sonra yaptığı açıklamada, Kırıkkale'de artık eskisi gibi kaldırımların işgal altında olmadığını rahatça yürüyebildiklerini ifade etti. Demir, şehir genelinde temizlik konusunda da hiçbir sıkıntı olmadığını söyleyerek, çöplerin günlük olarak alındığını kaydetti.

ETKİNLİKLER MEYDANDA DEVAM ETTİ

Bayram etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin 23 Nisan'ın tarihteki yerini unutmadıklarını ifade ederek, Birinci dünya savaşı ile bilinen savaşta müttefiklerimizle beraber yenilmiş olarak çıkılmıştır. Yenilmiş olmakla kalmamışız, savaştan sonra yapılan Mondros Ateşkes Anlaşması ile ülkemizin düşman işgaline karşı açık olduğunu görmüşüz. Bu antlaşmanın açtığı kapıda çeşitli ülkelerin ülkemizi işgal etmek için yol bulduğuna şahit olmuşuz. Ülkenin mevcut yönetimi aciz duruma düşmüş ve Mustafa Kemal 19 Mayıs'ta İstanbul'dan Samsuna çıkarak yeni bir hareket başlatmış ve ardından Sivas ve Erzurum Kongreleri ile Anadolu'da oluşturulan yeni heyecan dalgası umudun mecliste olması duygusu ortaya çıkmıştır” dedi.

TOPRAKLARIN KADERİ MECLİSE EMANET EDİLDİ

Çetin 23 Nisan 1920 tarihinde TBMM'nin kurulduğunu ve meclise bu toprakların kaderinin teslim edildiğini söyledi. Çetin şöyle devam etti: Bu tarih ülkemizde bayram olarak ilan edilmiş ve çocuklara armağan edilmiştir. Çünkü çocuklar, bu mücadelenin en büyük mağdurları durumundadır. Çocuklar bu mücadelenin arasında ya şehit olurlar ya da gazi duruma düşerler. Biz çocuklarım geleceğe daha iyi baksın diye bugün bu gün çocuklara bayram olarak edilmiştir” dedi.

MİNİKLERİN GAYRETLERİ ALKIŞ TOPLADI

Konuşmaların ardından bayram nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödülleri verildi. Daha sonra gösterilere geçildi. Halk oyunları gösterisi, jimnastik gösterileri ve geleneksel oyunların gösterileri minik öğrenciler tarafından sergilendi. Minik öğrenciler soğuk havaya rağmen gösterdikleri gayretle alkış topladılar. Tören sonunda bayram tertip komitesi ve öğrenciler objektiflerin karşısına geçerek, hatıra fotoğrafı çekindiler.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı