Bayrak taşıyan mı ırkçıdır, bayrak yakan mı?

Bayrak taşıyan mı ırkçıdır, bayrak yakan mı?

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR. TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR

Bayrak taşıyan mı ırkçıdır, bayrak yakan mı?

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ´ın önceki gün yaptığı açıklamalara yönelik sert eleştirilerde bulunan Türk Enerji-Sen Kırıkkale İl Temsilcisi İlker Mazılıgüney, ?Milletin kutsiyetinde bahsedebilme cüretini gösteren PKK yancıları, neyin ırkçılığından bahsediyorlar? Kendileri Türk´ün şanlı bayrağını yakma cüretini gösterirken ırkçı-faşist olmuyorlar da, biz o şanlı bayrağımızı göğe yükseltince mi ırkçı-faşist oluyormuşuz? dedi.

YÜKSEKDAĞ BAYRAK YÜRÜYÜŞÜNÜ ELEŞTİRMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün yapılan bayrak yürüyüşüne tepki olarak şöyle bir açıklama yapmıştı: "Bizim karşı çıktığımız şey bayrağın kutsiyetinin ve bayrağın birleştirici değerlerinin ırkçılığa şovenizme alet edilmesidir. O bayrağın alında, kızılında Kürdün de Türkün de Lazın da Çerkezin de kanı var. O bayrağın kızılı oradan gelmiş. Kızılını, gölgesini Türkçülüklerine, faşizmlerine alet etmeye kalkmasınlar."

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR. TOPRAK, EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR

Yüksekdağ ve onun gibi düşünenlerin Türk Bayrağının kutsiyetini dillerine dolamalarını yadırgadıklarını ifade eden Mazılıgüney, ?Türk Bayrağının gönderden hiçbir zaman inmemesi için gece gündüz canlarını hiçe sayan evlatlarımızı şehit eden katil sürülerinin yancıları, destekçileri hangi kutsiyetten bahsediyorlar ki? Bizler o bayrağa kurban olurken, kurban verirken onları da kurban etmesini biliriz. Artık sabrımızın sınırlarını aştılar. Millete sevimli rolleri oynayanların içlerindeki çakalı, sırtlanı bizler çok iyi biliyoruz. Bayrağımız için değil yürüyüş yapmak, ayaklarımızı, gövdemizi feda etmeye hazırız. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır. Biz, bayrağımızı için, vatanımız için her türlü fedakârlığa hazırız. Hodri meydan!? diye konuştu. 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ