Başlarına gelecekleri hissetmeye başladılar

Başlarına gelecekleri hissetmeye başladılar

ÖĞRETMENLERE YAPILAN SAYGISIZLIKLAR KABUL EDİLEMEZ

Başlarına gelecekleri hissetmeye başladılar

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu seçimlerin yaklaşmasıyla iktidar partisinin bir telaş içine girdiğini ileri sürdü. Baloğlu AKP iktidarının başına gelecekleri hissetmeye başladığını söyledi.

AKP BAŞINA GELECEKLERİ BİLİYOR

Baloğlu konuyla ilgili açıklamasında, 7 Haziran'da başlarına gelecekleri hissetmeye başlamış olmalılar ki, elleri ayakları birbirine dolaşmaya başlayan iktidar ve yandaşları ne yaptıklarının farkında değiller” dedi.

BOCALAMANIN SEBEBİ BELLİ

Baloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Bu bocalamanın ve saçmalamanın yanı sıra kendilerine sandıkta en iyi dersi verecek olan Aziz Türk Milleti üzerindeki baskıyı da çekilmez bir halde artıran iktidarı Allah şaşırtacaktır, bundan emin olun. Kendilerini devletin değil hükümetin, milletin değil iktidarın valisi, kaymakamı olarak gören kimilerine o meşhur fıkrayı anlatıp ardından da, Vali olmuşsun ama...” diyerek devam etmek de istemiyoruz. Ancak geçtiğimiz hafta sırf kılık kıyafetinden dolayı bir öğretmene olmadık hakaretler eden, öğretmeni anarşistlik yapmakla”, dilenci gibi olmakla” itham eden Yalova Valisi sizce bu fıkrayı hak etmiyor mu? Milliyetçi Hareket Partisi olarak bugüne kadar zaten bin bir sıkıntı içerisinde hayata tutunmaya çalışan, evinin ekonomisini çekip çevirebilmek için adeta ekonomistlik yapmak zorunda kalan, iş güvencesi elinden alınmaya çalışılan öğretmenlerimizi (kendince) aşağılayan, hor gören, itibarsızlaştırmaya çalışan her türlü tavır ve davranışın karşısında olduk, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.”

ÖĞRETMENE ŞİDDET ARTIYOR

Ne yazık ki günümüzde öğretmene yönelik şiddet ve saldırılar giderek artmaya başlamıştır. Bu saldırılar ülkenin geleceğine, gelişmesine saldırmak demektir. Öğretmen ve eğitim çalışanlarına saygısızlık adeta moda haline gelmiştir. Aklını ve duygularını yönetemeyenler şiddet ve hakareti seçmektedir. Yalova`da yaşanan elim olay bardağı taşırmıştır. Eğitimcilere yapılan saldırı ve şiddeti protesto etmek ve bu konuda ülkeyi yönetenlerin dikkatini çekmek hepimizin boynunun borcudur. Bu işin siyaseti, şuculuğu, buculuğu kalmamıştır. Aklı başında her Türk'ün en sert şekilde kınaması, protesto etmesi gerekir.

ÖĞRETMEN GÜVENİN TİMSALİ

Atatürk diyor ki, Okullarda öğretim vazifesinin güvenilebilir ellere teslimini ülke çocuğunun o görevi kendine hem bir meslek hem bir ülkü sayacak üstün ve saygı değer öğretmenler tarafından yetiştirilmesini sağlamak için öğretmenlik diğer serbest ve yüksek meslekler gibi aşama aşama ilerlemeye ve her halde zenginlik sağlamaya uygun bir meslek haline getirilmelidir. Dünyanın her tarafında öğretmenler insan toplumunun en öz verili ve saygı değer unsurlarıdır.” Peki, içinde bulunduğumuz dönemde öğretmenlere bu imkânların ne kadarı sunuldu? Mesleki ya da sosyal gelişimleri için ne gibi imkânlar sağlandı? Her geçen gün hayat şartları biraz daha zorlaştırılmaktan, biraz daha sefalete sürüklenmekten, itibarı her geçen ayaklar altına alınmaktan başka ne yapıldı ki öğretmenlerimiz için?”



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ