Bahane üretmeye değil, Kırıkkalespor´u üst sıralara taşımaya geldim

Bahane üretmeye değil, Kırıkkalespor´u üst sıralara taşımaya geldim

KIRIKKALESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ALAATTİN ÇİÇEK, HAFTA SONU OYNANAN TİRE 1922 SPOR MAÇI SONRASI KÖŞE YAZARIMIZ HABİLHAN PEHLİVANLI´YA SAMİMİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

KIRIKKALESPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ALAATTİN ÇİÇEK, HAFTA SONU OYNANAN TİRE 1922 SPOR MAÇI SONRASI KÖŞE YAZARIMIZ HABİLHAN PEHLİVANLI´YA SAMİMİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Bahane üretmeye değil, Kırıkkalespor´u üst sıralara taşımaya geldim

Hafta sonu oynanan ve Kırıkkalespor´un birçok gol fırsatından yararlanamadığı, hakemin de Kırıkkalespor lehine 2 net penaltıyı vermediği maç sonrası gazetemize özel açıklamalarda bulunan Teknik Direktör Alaattin Çiçek, ?Sıkıntımız çok. Lige en az 3-4 maç geriden başladık. Takımla henüz 2 haftadır sahada maça çıkıyorum, ama ben buraya bahane üretmeye değil, Kırıkkalespor´u üst sıralara taşımaya geldim? dedi.

TAKIMDA OYUNCULARIN FİZİKSEL DEĞERLERİ TAM OTURULMAMIŞ

Takımın en büyük sıkıntısının antrenman eksikliği olduğunu vurgulayan Çiçek, ?Sıkıntımız tekrar yapma eksikliği. Sorunlardan da oradan kaynaklanıyor. Daha önceki arkadaşlarımızla konuştuğumuzda, onlar da aynı şeyi söylüyorlar. Baştan da ifade ettiğim gibi, amacım bahane üretmek değil, ancak takımın oluşturulma aşamasında biz burada yoktuk. Ne yazık ki, bu süreçte oluşturulan takımda oyuncuların fiziksel değerleri tam oturulmamış. Kilolar gereğinden fazla ve tabi ki tüm bu sorunları çözülüp takımın oturtulma aşaması için vakit oldukça geç oldu. Yani, diğer takımlar bu süreçleri atlatalı çok oldu. Biz ise yeni yeni belli aşamalara gelmeye başladık. O yüzden 3-4 hafta geriden başladığımızı düşünüyorum? diye konuştu.

HERKES O YARIŞMA SÜRECİNİ YAŞAMIŞ

Kondisyon kazanma sürecini bir yarışma sürecine benzeten Kırıkkalespor Teknik Direktörü Alaattin Çiçek, ?Herkes o yarışma sürecini hazırlık maçlarında atlattı. Biz ise o süreci gerçek yarışmanın içinde, gerçek maçlarda atlatmaya çalışıyoruz. Başka bir ifadeyle biz şu anda hazırlık maçları yapıyoruz. Açıkçası bunca hazırlıksızlığa rağmen kilo sorunları haricinde oyuncularımız fena sayılmaz. Mesela bugün rakiple 70-75 dakika kora kor mücadele edip farklı bir galibiyeti de kaçırdık. Ama tabii ki bazı şeyler eksikti. Mesela fiziksel olarak üstün olduğumuzu söyleyemeyeceğim. Oyunun büyük bölümünde koşan ve kondisyonu eksilmeyen futbolcularımızı gayet iyi tanıyoruz? şeklinde konuştu.

ALTERNATİF OYUNCULARIMIZ KENDİLERİNİ BÜYÜTEMEDİ

Alternatif oyuncular yönünden de sıkıntıları olduğunu belirten Çiçek, özellikle belli mevkilerde tecrübeli ve oturmuş oyuncu eksikliği yaşadıklarını ifade etti. Çiçek sözlerine şöyle devam etti: ?Sonradan oyuna giren oyuncularımız, sürekli oynayan oyuncularımızla henüz aynı kıvamda değiller. Bu açıdan bakarsanız bazen zorunlu oyuncu değişikliği durumlarında 10 futbolcuyla oynuyoruz. Mesela Bodrum maçında Yasin-Emre değişikliği yapmak zorunda kaldık Yasin´in o maçta çapraz bağları koptu, oynayamıyor. Emre, Yasin´in yokluğunda görevini en iyi şekilde yapabilmek için gecesini gündüzüne katıp çalışıyor, ancak maç eksikliği dolayısıyla biraz sıkıntı yaşıyor.?

ELİMİZDEKİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMELİYİZ

?Özetle, hazır alternatif oyuncu sıkıntımız var, rekabet ettiremiyoruz. Eş değer görülen oyuncuları birbiriyle rekabet ettirme şansımız çok fazla yok. Taş gibi iki stoperimiz var, Şükrü ve Adem. Ama dahası yok! Buğra var, çok genç bir oyuncu. Hiç bir birikimi yok. Engin var, çok kilolu. İkisi de zorunlu hallerde risk. Allah nazardan saklasın, Şükrü ve Adem´in başlarına bir şey gelse ayıkla pirincin taşını. Açıkçası, seçenekler çok olmalı bir takımda. Seçenekleri arttırmamız lazım, ama şu an için bir şey yapma şansımız yok. Sadece var olanı en iyi şekilde kullanmalı, en iyi seviyeye getirmeye çalışmalıyız.?

UĞUR, DEĞERLİ BİR OYUNCU

Uğur Kütük konusuna da açıklık getiren Teknik Direktör Alaattin Çiçek, ?Uğur bizim için çok önemli ve değerli bir oyuncu. Uğur´un kalitesini ve yıllardır bu takıma sağladığı katkıyı çok iyi biliyorum. Ancak Uğur, anlam veremediğim bir şekilde, geldiğimi günden beri beni ve teknik heyetimi kabullenememe sorunu yaşıyor. Antrenmana çıktığı zaman kafasına göre hareket etme eğilimi gösteriyor. Bu da ister istemez takıma olumsuz yansıyor. Tabi, yalnızca takıma da değil; Uğur´un bu tavırları kendi performansını da çok düşürdü. Takımın temposuna ayak uyduramadığı için de bir iki haftadır kadroda değil.?

VEYSİ DAHA İYİ OLACAK

?Bu durum her futbolcunun başına gelebilecek bir durumdur. İşte en yakındaki örneği, Veysi? Veysi´nin bir iki haftadır performansı düşüktü. Ancak geçen hafta çalışmalar sırasında bir süre sohbet ettik kendisiyle. Neler yapabileceğini o da biliyor, biz de. Nitekim bu hafta hepiniz izlediniz. En az 70 dakika koşup takımı sırtlayan, orta sahanın beyniydi Veysi. Eminim ki ilerleyen haftalarda çok daha iyi bir Veysi izleyeceğiz? şeklinde ifadeler kullandı.

TRİBÜN DESTEĞİ ÖNEMLİ

İlk yarıda önümüzde 9 hafta bulunduğunu kaydeden Çiçek, ?Kırıkkale´ye gelirken bir söz verdim: Ne olursa olsun, bu takımda başarıyı yakalayacağız! Sivas´ta yıllar önce attığımız tohumlar bugünkü Sivasspor´un temellerini oluşturdu. İnanıyorum ki, Kırıkkale´de de aynı şeyi başaracağız. Birileri bizi Kırıkkalespor´u düşme hattından uzak tutup rölantide götürmek için gelen emanetçiler sanıyorsa yanılıyor. Biz Kırıkkalespor´a Play-Off oynatmaya ve şampiyon yapmaya geldik. Yeter ki taraftarımız ve şehrimiz bizlere inanıp günübirlik konulardan uzak, yalnızca Kırıkkalespor´un başarısına odaklansınlar. Tribünlerden gelecek olan destek, bazıları çok tecrübesiz olan oyuncularımız arasında çok olumlu etki sağlayacaktır? diye sözlerini sonlandırdı.

ÖZEL HABER: HABİLHAN PEHLİVANLI