Aydın; Yeni dönem için hazırlıklarımızı tamamladık

Aydın; Yeni dönem için hazırlıklarımızı tamamladık

Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, yeni eğitim öğretim dönemine yönelik tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Aydın, yeni eğitim öğretim dönemi ile ilgili kurum yöneticileri ve okul müdürleriyle bir araya gelerek 2024-2025 eğitim öğretim yılı dönem başı değerlendirme toplantısı yaptı. Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Okul yöneticileriyle çeşitli kademelerdeki okulların durumunu bir kez daha gözden geçirmek için değerlendirmelerde bulunduklarını belirten Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada, "Yeni bir eğitim öğretim döneminin heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. 9 Eylül günü tüm kademelerdeki öğrencilerimizle buluşacağız." dedi.
 

Yaz tatilinde sık sık okul ziyaretleri yaparak okul idarecileriyle bir araya geldiklerini ve okullarla ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini aktaran Aydın, şöyle konuştu:
"Geleceğimiz olan çocuklarımız için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Ziyaretler, görüşmeler, denetim ve incelemelerin hepsi bizim için çok kıymetli. Burada amacımız çocuklarımızın eğitimleriyle ilgili daha güçlü adımlar atılmasını sağlamaktır. Bu konuda aksayacak en küçük bir detay konusunda bile hiçbir bahanemiz olamaz. Görevimiz ne ise onu yerine getirmekle yükümlüyüz. Çocuklarımızı ne kadar zirveye taşıyabilirsek bu en büyük gururumuz v sevincimiz olacaktır. Bugün buradaki toplantımızda öğrencilerin yeni dönemdeki başarı durumları, disiplin durumları, spor ve sosyal etkinlikler, projeler, LGS ve YKS değerlendirmeleri, rehberlik hizmetleri, mesleki eğitimler, kurslar, BİLSEM çalışmaları gibi daha birçok temel konular hakkında nasıl adım atılması gerektiğine yönelik planlamalarımızı da yapmış olduk."
Aydın, konuşmasında eğitim öğretim sürecinde ailelerin rolünün de büyük önem taşıdığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Okul idaremiz, öğretmenlerimiz bu konuda daha duyarlı olmalılar. Çocuğun okulda aldığı eğitim ne kadar iyi olursa olsun aileler tarafından desteklenmediği sürece etkili olmadığı bir gerçektir. Okul öncesi eğitim dönemindeki çocuklarda davranış değişiklikleri ancak okul yaşamının ailede sürdürülebilmesi ile mümkün olmaktadır. Bu nedenle okul ile aile arasında bir köprü kurmamız demek çocuklarımızın gelişimlerine katkı sağlamak demektir. Çocuklarımızı ve ailelerini çok iyi tanımalı ve ona göre de planlamalarımızı yapmamız gerekir."
 

Toplantıda, Eğitim Müfettişleri Başkanı Yaşar Erbek, Müdür Yardımcıları Hamza Aygün ve Serkan Akpınar ile şube müdürleri de sorumluk alanlarıyla ilgili bilgiler vererek çeşitli sunumlar yaptı. Toplantı, katılımcıların merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız