ASKERLİĞİN BEDELİ OLMAZ

ASKERLİĞİN BEDELİ OLMAZ

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu, bedelli askerliğe tepki göstererek, ?Askerliğin bedeli para değil, vatan savunmasıdır. Askerliğin bedeli olmaz. Askerlik hizmettir? dedi.

DOĞRU BULMUYORUZ
Tek tip ve bedelli askerlik tartışmaları, Türkiye gündeminde önemli bir yer işgal ederken Şehit Aileleri Derneği Başkanı Torunlu vatani görevin her Türk genci tarafından yerine getirilmesi gereken mukaddes bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Başkan Torunlu, terör belasıyla karşı karşıya kalınan bir dönemde, bedelli askerlik tartışması yapılmasını doğru bulmadıklarını söyledi. 
 
ASKERLİK MİLLİ GÖREV
Başkan Torunlu ?Devlet büyüklerimizin ?parası olana teskere, garibanlar askere anlamına gelen bedelli askerlik tartışmasını bir an önce ülke gündeminden çıkarmalarını istiyoruz. Bizim evlatlarımız terör belası yüzünden can verip toprağa düşerken, parası olanlar vatani görevlerini yerine getirmekten kaçacaklar. Buna kesinlikle rıza göstermeyiz. Vatani görevin bedeli ne zamandan beri parayla ölçülüyor Bu görevin bedeli para değil, vatan savunmasıdır. Madem parası olan askere gitmeyecek, peki kara toprağın bağrına düşen bizim evlatlarımızın suçu neydi. Fakir olmak mıydı?? ifadelerini kullandı. Şehit Aileleri Derneği olarak, bedelli askerlik tartışmalarına şahit olmaktan bile üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Torunlu, bu yönde atılacak her türlü adımın karşısında olacakları uyarısında bulundu.
 
BU MİLLETİN HER FERDİ ASKERDİR
Torunlu Gencecik delikanlılar seve seve gittikleri asker ocağında vatani görevlerini yaparken, hain kurşunların, kalleşçe pusu ve saldırıların hedefi olurken, kar demeden kış demeden dağlarda tepelerde vatan hainlerinin peşinde koşarken, birileri vatan savunması demek olan askerlik görevine bedel biçmeye çalışıyor. Bu durum kadar üzüntü verici bir hal daha olamaz. Bedelli askerlik konusunun konuşulması bile başta Şehitler olmak üzere millete de hakarettir? diye konuştu.
 
BEDELLİYE HAYIR
Türkiye?nin terör adı verilen bir belayla karşı karşıya olduğunu ve eli kanlı teröristlerin vatan evlatlarını toprağa düşürmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan torunlu ?Her zamankinden çok daha fazla mücadele ve güce ihtiyacımız varken, birilerinin para ödemek suretiyle askerlik yapmaktan kaçınmak istemeleri, yaralarımıza tuz basılmasından başka hiçbir şey değildir. Türkiye?de bu konu bir an önce gündemden çıkarılmalı, ?parası olana teskere, garibanlar askere mantığından vazgeçilmelidir. Şehit aileleri olarak böyle bir uygulamaya kesinlikle rıza göstermeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Siyasi iktidar da bu konuda hassasiyet göstermelidir? şeklinde konuştu.
 
EZBERE KONUŞMA
?Kesinlikle bedeli askerlik karşısındayız Genel Af taraftarı değiliz. Gaziler ve şehitler sayesinde yaşıyoruz. Bu vatan 30 yıldır verdiği şehitlerin hesabını asıl sizin gibilerden sormak lazım nerde ölen o şehitler bugün pkk hala neden var ve nasıl bu kadar cüretkarlar o yüzden düşünerek konuş ezbere konuşma. Bedellik askerlikle ilgili taleplerin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan torunlu yapılacak düzenlemenin şehit ailelerini rahatsız etmemesi gerektiğine dikkat çekti. Anayasadaki eşitlik ilkesinin ve kamu vicdanının zedelenmemesi gerektiğini vurguladı. Askerliğin bedeli olmaz. Askerlik hizmettir?
 


1

Sosyal Medya Paylaşımı Başını Yaktı

2

Kırıkkale'de Silahlı Kavga: 4 Yaralı

3

Kırıkkale'li Kaymakam Evinde Ölü Bulundu

4

Uyuşturucu Operasyonunda 3 Kişi Tutuklandı

5

Aranan Dolandırıcı Yakalandı

6

Silahlı Kavgada 3 Kişi Yaralandı

7

404 adet Sentetik Ecza ele geçirildi