Asıl engel zihinlerdeki önyargıdır

Asıl engel zihinlerdeki önyargıdır

ÖNYARGILAR ORTADAN KALDIRILMALI

Asıl engel zihinlerdeki önyargıdır

Kırıkkale Üniversitesi´nin 25. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Engelsiz Yaşam Birimi, Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu ve Hemşirelik Topluluğu ortaklığında spor ve bilişim engel tanımaz adlı program gerçekleştirildi.

ASIL ENGEL ZİHİNLERDEDİR

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşamı Paylaşma Topluluğu Başkanı Resul Partici yaptığı konuşmada engelliler de toplumu oluşturan diğer bireyler gibi yaşamın birçok noktasında başarılı olabileceğini belirterek, ?Kişilerin engelleri fiziksel bir farklılıktan ibarettir. Engellilerin toplumsal yaşamın içerisinde çok fazla yer alamamasının sebebi dünyanın engelsiz bireylere göre şekillenmiş olmasından kaynaklı bir durumdur. Her insanın yapamadıkları vardır. Bu bizi engelli yapmaz. Asıl engel zihinlerdeki ön yargılardır.?

ÖNYARGILAR ORTADAN KALDIRILMALI

?Önyargılar ortadan kaldırılırsa bütün engeller ortadan kalkmış olur. Ülkemizde son yıllarda engellilerin yaşamlarını sürdürebilmelerinin önündeki engelleri kaldırmak adına faydalı çalışmalar yapılmaktadır. Kırıkkale Üniversitesi engelsiz bir üniversite olmak adına son derece önemli çalışmalar içerisinde yer almaktadır. Başta sayın rektörümüz Prof. Dr. Ekrem Yıldız olmak üzere üniversite yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum? dedi.

ENGELLİ BİREY YOKTUR

Kırıkkale Üniversitesi Engelsiz Yaşam Birimi Koordinatörü Ümit Şirin ise engelli bireyin olmadığını engellenen bireyin olduğunu söyledi. Şirin, ?İnsanlar önüne engel konulduğu sürece engellidir. Engelli bireylere fırsat verildiği takdir de onların başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Önemli olan insanların eksik yanlarını değil farklı yanlarını görebilmektir. Dolayısıyla engelli olmak bir eksiklik değil farklılıktır? diye konuştu.

PROGRAMA KATKI SAĞLADI

Görme engelli Av. Barış Sinan Saltık, etkili bilgisayar kullanımıyla, programa katılan izleyicilere, görme engelli bireylerin teknolojiye ne kadar hâkim olduklarını gösterdi. Bilgisayar gösterisinin ardından görme engelli Avukat Barış Sinan Saltık ve oğlu görme ve işitme engelli Tarih bölümü öğrencisi Süleyman Saltık engelsiz rakipleriyle satranç oynadılar. Rakiplerini kısa bir süre içerisinde mağlup eden engelli sporcular sporun ve bilişimin engel tanımadığını bir kez daha göstermiş oldular.