ARICILIK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI

ARICILIK YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI

Sulakyurt İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Sulakyurt Ziraat Odası Başkanlığı işbirliğinde Deredüzü Köyünde ?Arıcılık Yetiştiriciliği? ile ilgili kurs açıldı.İlçe Merkezine bağlı Deredüzü Köyünde tüm köy çiftçilere yönelik olarak düzenle

ÇİFTÇİLERİN DESTEĞİ ÖNEMLİ
Çiftçi Eğitim Kursunun açılış konuşmasını yapan Sulakyurt Halk Eğitim Müdürü Veysel Pekdoğan, ?Çiftçi Eğitim Kurs Programının 2011 yılı içerisinde birincisinin Sarıkızlı Köyünde başlatıldı. İkincisi için Deredüzü köyü seçildi, artık çiftçi eğitim seminerlerine daha ağırlık verilecek. Kursumuz diğer köylerde de yaygınlaştırılarak devam edecek. Kursumuz 5 hafta boyunca toplam 40 saat sürecek. Gerçekleştirilmiş olan projeye, çiftçilerin daha fazla katılımı ve desteği olması gerekir. Bunun için bu konuya önem vermenizi istiyorum? dedi.
 
KURSUYİRLER GAYRETLİ OLSUN
Kursa katılan kursiyerlerin gayretli olmasını ve kursu başarı ile bitirmelerinin önemli olacağını belirten İlçe Tarım Müdürü Yusuf Güngör, ?Bu eğitim sonunda verilecek sertifikalar Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ve Çevre ve Orman Bakanlığı kaynakları ile yapılacak desteklemeler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları kanalı ile AB formlarından yapılacak desteklemelerde önem arz edecek. Bu nedenle kursa katılımda kursiyerlerin daha gayretli olmalıdır.  Deredüzü köyünde arıcılık potansiyelinin artması dileği ile kursun hayırlı olması diliyorum? diye konuştu.
 
 


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ