Amatörler ile geleceğe ilk adım attılar

Amatörler ile geleceğe ilk adım attılar

Amatör Spor Haftası kutlama etkinlikleri Kırıkkale'de devam ediyor. Etkinlikleri kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yürüyüş ve malzeme dağıtımı yapıldı. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Ali

HER YAŞTA SPOR

Türkiye genelinde kutlanan Amatör Spor Haftası kutlamaları Kırıkkale’de düzenlenen etkinliklerle devam etti. Kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlik törenle devam etti. Törende halk oyunları gösterilerinde bulunulurken, Kırıkkale’de bulunan 45 kulübe spor malzemesi dağıtımında bulunuldu. Törende konuşan Kırıkkale Valisi Ali Kolat “Sporun yaşı yok. Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü diyoruz ama bu tüm toplumumuzu kapsıyor. Herkesin yapabileceği bir spor branşı vardır. Hiçbir şey yapamıyorsa yürümesini sağlamak, koşabiliyorsa koşmasını sağlayacak ortamı hazırlamak lazımdır. Şunu açıkça ifade edeyim ki bu açıdan Kırıkkale’miz son derece iyi. Yani ben şu sporu yapacağım, ortamım, imkânım yok deme şansı kimsenin yok” ifadesini kullandı.

45 SPOR KULÜP DİYORUZ

Kırıkkale’de spor tesislerinin oldukça iyi bir durumda olduğunu belirten Vali Kolat “Tesislerimiz, oralarda görevli personelimiz, kim ne yapmak istiyorsa inanın gelsin biz ona o yolu açarız. Yeter ki bir hareket olsun canlılık olsun. Kırıkkale’de 45 spor kulüp diyoruz, çoğunun aktif olmadığını biliyorum. Biz 300 bin nüfusu olan bir iliz. Burada STK’larımız, kurumlarımız bundan çok daha fazla kulüp oluşturmamız lazım. İşadamlarımızın sponsorluk konusunda yardımcı olması lazım. Biz valilik olarak kulüplerimize destek veriyoruz. Bütün arzumuz yatırımlara paralel herkesin bir aktivite içerisinde bulunmasını istiyoruz. İlle de sporu profesyonel olarak yapması gerekmiyor.  Bizim Kırıkkalelilerden beklentimiz canlı, hareketli, aktif bir toplum olmak bizim geleceğimiz buna bağlı” sözlerine yer verdi.

ÜST SEVİYEDE SAĞLANMASI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ise yaptığı konuşmasında “Gençlik ve Spor Bakanlığı spor genel müdürlüğü tarafından bu yıl 81 ilde 13 Ekim - 19 Ekim 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan amatör spor haftası kapsamında planlanan faaliyetler ile farkındalık oluşturularak halkımızın düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi, il spor merkezlerine kayıt yaparak spora başlayan çocukların müsabaka tecrübesi kazanması ve buna yönelik müsabaka düzenlenmesi, sezon öncesi takımların sezona hazırlık performanslarını görmeleri, yetenek taraması yapılarak spora yönlendirilmiş çocuk ve gençlerimizin, bağlı oldukları kulüplerinin ve başarılı sporcularımızın halkımıza tanıtılması, yeni bireylerin spora kazandırılması, amatör spor branşlarına gerekli desteğin verilmesine ilişkin sosyal sorumluluk duygusunun oluşturulması yoluyla kişi ve kurumların sponsorluk yapmaya teşvik edilerek, spora katılımın üst seviyede sağlanması, haftanın anlam ve önemine ilişkin panel, sempozyum, açıkoturum, çalıştay vb. etkinlikler ile ülkemizde topyekun spor bilinci ve kültürünün oluşturulması” diye konuştu. Ünlü konuşmasının devamında ise yapılan çalışmalar ve spor tesisleri hakkında bilgiler verdi.



1

Fen Lisesi Birinci Oldu

2

Kırıkkalegücü Seriye Bağladı

3

Avrupa Spor Haftası” Kırıkkale’de kutlandı

4

3. Lig Basketbol maçları başlıyor

5

Kırıkkalespor Salih Eken’e Emanet

6

Şeytanın bacağını kırdık 3-0

7

İLK YARI ANALİZİ