Tarih: 04.08.2017 01:53

Aman ha bundan sonra Kızılırmak´a girmeyin

Facebook Twitter Linked-in

SİVAS BÖLGESİNDE BALIKÇILARIN OLTASINA TAKILAN İLGİNÇ BALIKLARIN PİRANA OLDUĞU ANLAŞILDI

Aman ha bundan sonra Kızılırmak´a girmeyin

Sivas´ta balıkçıların oltasına takılarak tedirginlik yaratan balıkların pirana olduğu anlaşıldı. Aslında durgun sularda yaşadığı bilinen ve zehirli olduğu için insanlar için son derece tehlikeli olduğu belirtilen balıkların kısa sürede çoğaldıkları ve sürü halinde gezdikleri için Kırıkkale sınırlarına kadar ulaşabileceği tahmin ediliyor. Nehre girmenin tehlikesinin bir kat daha arttığı ifade ediliyor. Bu arada balıkların petshop´tan alınıp bakılmayınca Kızılırmak´a bırakıldığı ortaya çıktı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA BALIKÇILARIN OLTASINA TAKILMIŞTI

Sivas´ta, amatör balıkçıların oltasına son 20 günde 3 pirana balığı takıldı. Piranaların birbirine yakın tarihlerde yakalanması tedirginliğe yol açarken yapılan açıklamalarda, piranaları petshop´tan alan sahiplerinin bakamadıkları için Kızılırmak´a bıraktıkları söylendi.

KİMSEYE EMANET EDEMEDİKLERİ İÇİN KIZILIRMAK´A BIRAKIYORLAR

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Mahir Yıldırım, yaptığı açıklamada, bu balıkların petshoplardan alındığını ve bir süre bakıldıktan sonra sahipleri tarafından kimseye emanet edilemediği için Kızılırmak´a bırakıldığını tahmin ettiklerini aktardı.

"ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BİRKAÇ PİRANA DAHA YAKALANABİLİR"

Balıkların Güney Amerika´da yetiştiğini ve Türkiye´deki akarsularda yetişmeyeceğini belirten Mahir Yıldırım, "Bu balıklar Güney Amerika balığıdır. Türkiye´deki akarsularda yetişemez, üreyemez. Kızılırmak´ta yaşama şansı olmayan balıklar burada kışı bile atlatamaz. Son günlerde çıkan balıklar da hemen hemen aynı boyutta. Bunlar genellikle öğrenciler tarafından alınıyor. Okulları bitene kadar bakıyorlar, memlekete dönerken de kimse almadığı için ırmağa bırakıyorlar. Çünkü masraflı balıklar. Hatta önümüzdeki günlerde birkaç tane daha pirana yakalanabilir."

HABER MERKEZİ




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —