Tarih: 01.05.2024 18:32

Altundağ; Vergi Düzeninde Adalet İstiyoruz

Facebook Twitter Linked-in

1 Mayıs’ı, “Ekonomik krizin nedeni biz değiliz!”, “Yoksulluğa, hayat pahalılığına, vergide adaletsizliğe, esnek çalışmaya, kayıt dışı istihdama, taşeronlaştırmaya, sendikasızlaştırmaya dur diyoruz!” ve “İnsan onuruna yakışır yaşama ve çalışma şartları istiyoruz!” sloganları ile kutlayan sendikamız, TÜRK-İŞ öncülüğünde on binlerce emekçinin katılımıyla Bursa’da büyük bir miting düzenledi.

Bursa’da düzenlenen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları sabahın erken saatlerinde TÜRK-İŞ’e bağlı sendikalara üye işçilerin Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda bir araya gelmesi ile başladı. Toplanma alanında bir araya gelen on binlerce emekçi kortej halinde Hastane alanında yer alan miting meydanına ulaştı. On binlerce Türk Metal üyesinin katıldığı kutlamalarda Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndan miting meydanına kadar kortejin önünde yürüdü.

Bursa’da 1 Mayıs kutlamaları, Ankara Seymen Ekibinin gösterisi ile başladı. 1 dakikalık saygı duruşu ardından İstiklal Marşı'nın hep bir ağızdan okunması ile devam edildi. Kutlamalarda kürsüye ilk olarak TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar çıkarak kısa bir selamlama konuşma gerçekleştirdi.

Ağar’ın ardından kürsüye TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay çıktı. Ülkede yaşanan ekonomik krizin nedeninin emekçiler olmadığını ama krizin bedelini emekçilerin ödediğine dikkat çeken Atalay, bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü, “Ekonomik krizin nedeni biz değiliz” sloganı ile kutladıklarına dile getirdi. Sözlerine çalışma hayatının gündeminde yer alan sorunlara değinerek devam eden Atalay, örgütlenmelerde yaşanan sorunlara, vergi sistemindeki adaletsizliğe, asgari ücrete ve iş kazalarına değinerek konuşmasını tamamladı.  

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ın konuşmasının ardından 1 Mayıs kutlamaları sona erdi. TÜRK-İŞ’in Bursa’da gerçekleştirdiği 1 Mayıs kutlamalarına, Bursa halkıda büyük destek verdi.

Kutlamalara Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Yusuf Ziya Odabaş, Mürsel Öcal ve Mesut Erdem de katıldı.  Türk Metal bu yılki kutlamalara Bursa, Kocaeli, İstanbul, Tekirdağ, Çanakkale ve Balıkesir’den gelen on binlerce üyesi ile katıldı.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Uysal Altundağ kendi sosyal medyasından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için bir mesaj yayınladı. Altundağ şu ifadelere yer verdi: “ Bugün 1 Mayıs işçi sınıfının uluslararası birlik, dayanışma vs mücadele günü. Bugün Emekçilerin bayramı hepünize kutlu olsun. Bu 1 Mayıs'ta Fedarasyonumuz Türk İş'in öncülüğünde yine alanlardayız. Onbinleriz, yüzbinleriz. Türk Metal!in yuvası Bursa ovasındayız, işyerlerindeyi, tezgahlarımızın başındayız. Emeğin emekçinin olduğu her yerde el el, kolkolayız ve hep birlikte en gür sesimizle haykırıyoruz. Adaletsizliğe, yoksulluğa, düşük ücret politikasına, kayıt dışılığa, taşeronlaşmaya, esnek kuralsız ve güvensiz çalışmanın her türlüsüne ve iş cinayetlerine son diyoruz. Nedeni olmadığımız ekonomik krizlerin mağduruda olmak istemiyoruz. İşçisiyle kamu çalışanıyla, emeği ile geçinen herkes için, dar ve sabit gelirliler için, insanca onuruna yaraşır bir talep ediyoruz. Bursa mitingimizin ana temasında söylediğimiz gibi vergi düzeninde adalet istiyoruz. Anayasamızda belirtildiği gibi, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını ve emekliler üzerindeki vergi yükünün bir an önce azaltılmasını tale ediyoruz. Biz ülkemizin üreten, alın teri döken emekçileri albayrağımız altında mutlu ve refah içinde yaşamak, üretmek, kazanmak ve kazandırmak istiyoruz. Bu duygularla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs Yaşasın 1 Mücadelemiz” dedi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —