Altundağ, IndustriALL Küresel İcra Kurulu Üyeliğine Seçildi

Altundağ, IndustriALL Küresel İcra Kurulu Üyeliğine Seçildi

50 milyon işçiyi temsil eden IndustriALL Global Union'ın (IndustriALL Küresel Sendika) İcra Kurulu Toplantısı, kurumun merkezinin bulunduğu İsviçre'nin Cenevre kentinde başladı.

Türk Metal Sendikasının Üye olduğu günden bu yana, 39 Avrupa ülkesinin içinde yer aldığı, merkezi Brüksel'de bulunan IndustriALL Europe (IndustriALL Avrupa Sendikası) İcra Kurulu Asil Üyesi olan Genel Başkan Uysal ALTUNDAĞ, bu kez Cenevre'deki toplantıda, gündem maddesi gereği yapılan oylama neticesinde, İtalya, Yunanistan, Güney Kıbrıs, Malta ve Türkiye'nin yer aldığı "Güney Avrupa" Bölgesini temsilen, dünya çapında altmış sendika başkanından oluşan IndustriALL Global İcra Kurulu Asil üyeliğine oybirliği ile seçildi.

Türk Metal Sendikasının gerçekleştirdiği uluslararası faaliyetler ve sendikal dayanışma pek çok kuruma örnek teşkil etmekte, günümüz endüstrisinde en çok ihtiyaç duyulan çağdaş bilgi ve deneyimin paylaşımı ile işbirliğinin önemini ortaya koymaktadır. Genel Başkan Uysal Altundağ'ın toplantıda yaptığı konuşmada, ülkemizde yaşanan deprem felaketi nedeniyle gösterdikleri dayanışma ve Türk Metal Sendikası Onursal Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın vefatı nedeniyle yaptıkları taziye ziyareti nedeniyle yöneticilere teşekkür etti. Altundağ ayrıca, özellikle sendikal örgütlenme alanında uluslararası dayanışmanın önemine değinerek bu konuda işbirliğinin artırılmasını beklediklerini söyledi.

 



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız