Alerjileriniz tarihe karışacak

Alerjileriniz tarihe karışacak

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Alerjik Hastalıkları Ana Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Kalpaklıoğlu, teknolojinin sunmuş olduğu tüm imkanları kullanarak tüm alerji çeşitlerine kesin tedavi yöntemlerinin uygulandığını söyledi. Kalpaklıoğlu, i

YÜZDE 30 HASTALIK MUZDARİP
Tıp Fakültesi bünyesinde Kırıkkale halkına hizmet vermeye başlayan İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bilim Dalı, birçok alerjiye kesin tedavi yöntemleri uyguluyor. Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Kalpaklıoğlu, Türkiye?de sadece Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi?nde kullanılmaya başlayan modern cihazlar sayesinde birçok alerjik hastalığın kalıcı olarak tedavi edilebildiğini söyledi. Kalpaklıoğlu yaptığı açıklamada dünya nüfusunun en az yüzde 30?unun alerjik hastalıklardan muzdarip olduğunu söyledi.
DÜNYADA YAYGIN GÖRÜLÜYOR
Erişkin alerjik hastalıklar kliniğinin K.Ü Tıp Fakültesi ile birlikte birkaç hastanede mevcut olduğunu belirten Prof. Dr. Kalpaklıoğlu, İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümünü tanıtarak alerji çeşitlerli ve tedavi yöntemleri hakkında bilgiler verdi. En sık görülen alerji çeşitleri hakkında konuşan Prof. Dr. Kalpaklıoğlu, ?Tüm dünyada yaygın görülen ve sıklığı giderek artan alerjik hastalıkların en önemli olanları astım, alerjik nezle, besin -ilaç - böcek alerjileri, atopik dermatit (alerjik egzama), ürtiker(kurdeşen) - anjioödem (alerjik ödem ) ve anafilaksi (alerjik şok) olarak sıralanabilir? dedi.
SAĞLIK SORUNLARI
Prof. Dr. Kalpaklıoğlu, ?Günümüzde dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 30-40?ı alerjik hastalıkların en az birinden muzdariptir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ=WHO) verilerine göre dünyada yaklaşık 400 milyon alerjik nezleli, 300 milyon astımlı hasta vardır. Besin alerjilerinin ise sıklığının giderek arttığı ve günümüzde 250 milyon insanı etkilediği var sayılmaktadır. Son yıllarda gözlenen bu hızlı artıştan dolayı DSÖ, besin alerjilerini bu yılın ana teması olarak belirlemiştir. Alerjik hastalıklar tüm yaş gruplarını özellikle de çocuklar ve gençleri etkilemektedir. Erken çocukluk yaşlarında besin alerjileri ve astım, gençlerde ve erişkinlerde alerjik nezle, astım ve ürtiker neredeyse her ailenin bir veya birkaç bireyinde rastlanabilen sağlık sorunlarıdır.
KALİTEYİ OLUMSUZ ETKİLER
Alerjik hastalıklar özellikle gelişmiş ülkelerde çocuklarda okul devamsızlığına, erişkinlerde iş ve güç kaybına yol açmakta, bunun yanı sıra devlet bütçelerine çok önemli mali yük de getirmektedir. Alerjik hastalıkların tanı ve tedavisini öncelikle erişkin ve çocuk alerji uzmanları yürütmelidir. Ayrıca, tutulan organ ve sistemlere göre diğer uzmanlık dallarındaki hekimler de bu hastalıkların tanı ve tedavisinde yer alabilir. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) hem yaygınlığı, hem oluşturduğu sorunların boyutu, yaşam kalitesine olumsuz etkileri ve sosyoekonomik yükleri nedeniyle alerjik hastalıkları öncelikli küresel sağlık sorunları kapsamında görmektedir. Takip ve tedavilerinde hekim ve hasta-aile eğitiminin önemli olduğu bu grup hastalıklar, günümüzde alternatif ve tamamlayıcı tedavilerin en fazla kullanıldığı alanlardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır? ifadelerinde bulundu.


1

KIRIKKALE’DE BİR İLK!

2

Dr. Öğr. Üyesi Baki Derhem Hasta Kabülüne Başladı

3

KIRIKKALE, SAĞLIKTA GELECEĞİN TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYOR

4

Artık randevu daha kolay

5

Sağlıklı yaşamanın ilk kuralı yürümek

6

Pes doğrusu!

7

Kovid-19’da kötü değiliz