AK Partili gençler sinemada buluştu

AK Partili gençler sinemada buluştu

SEÇİM ÖNCESİ MORAL DEPOLUYORLAR

AK Partili gençler sinemada buluştu

27 Mart`ta vizyona giren ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından beğenilen ve övgüyle bahsedilen, 12 Eylül darbesinde sırf inançları uğruna hapse atılanları ve onların yıllarca acı çeken ailelerini anlatan `Bizim Hikâye` filmini Kırıkkale AK Gençlik tam kadro izledi.

ERDOĞAN'IN BEĞENDİĞİ FİLM

Filmi izleyen ve açıklama yapan Ak Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Müjdat Yurtseven, Demokrasi tarihimizin en kara sayfalarından biri olan 12 Eylül 1980 darbesinde sırf inançları uğruna hüküm giydirilen, aileleri mağdur duruma düşürülenlerin öyküsü `Bizim Hikâye` filmi bu topraklarda yaşayan milyonlarca insanımızı darbe günlerinin hüzün dolu gerçekleriyle yüzleştirecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da severek izlediği ve ‘Gerçekten yeri geldi gözlerim yaşardı. Çünkü İbrahim Akıncı'nın salt bir hücreye atılma değil aslında havuzun içerisinde o sedire geçmesi olayı veya o betonda kalması olayı yaşadığımız olaylardı. Bundan dolayı burası çok anlamlı buluyorum' dediği ve gençlere o dönemde yaşananların tüm gerçekliğiyle bilmesini istediği Bizim Hikâye filmini biz de Ak Gençlik olarak izledik ve çok beğendik.” dedi.

İADE-İ İTİBAR DAVASI

Film çıkışı açıklama yapan Yurtseven, Film 70`lerden günümüze doğru uzanan bir olay kurgusuna dayanıyor. Sera Tokdemir ve Cansel Elçin`in evli bir çifti canlandırdığı filmde ana karakter İsmail Bey. Elçin`in canlandırdığı İsmail Bey, ailesiyle mutlu bir hayat sürerken darbe süreciyle inancı ve düşüncesi uğruna haksız yere hüküm giyiyor. Darbeci zihniyetin itibarını paramparça ettiği, gururunu zedelediği İsmail Bey ve ailesi çekilen acılarla ve inançla daha da güçleniyor. Hukuksuzluklara direnen ve ne olursa olsun yıkılmayan ailede `Asla vazgeçme` diyen babanın hukuk savaşını avukat olan oğlu devam ettiriyor. Haluk Piyes`in canlandırdığı Ahmet karakteri babasının sisteme kurban edilmesine karşı adalet duygusunu hayatının temeline oturtmuş bir evladın iade-i itibar için verdiği hukuk savaşını beyaz perdeye yansıtıyor.” diye konuştu.