Aile nasıl kurulur?

Aile nasıl kurulur?

Kadın Kalkınma ve Destekleme Derneği?nin Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ?Etkili İletişimle Sağlıklı Aile Kurmaya Hazırlık? projesinin dün açılışı gerçekleştirildi.

3 GÜN SÜRECEK
Kadın Kalkınma ve Destekleme Derneği, Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda ?Etkili İletişimle Sağlıklı Aile Kurmaya Hazırlık? projesi açılışı gerçekleşti. Açılışa Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner?in eşi Berrin Güner de katıldı. Eğitim 3 seminer programı şeklinde ve her bir seminer programı 3 gün sürecek şekilde devam edeceği bildirildi. Eğitime Kırıkkale de yaşayan tüm kadınlar davet edildi. Eğitimler kadınlara açık bir dile anlatılıyor. Eğitimin amacı sağlıklı bir aile kurmak için etkili bir iletişim sağlamak olduğu belirtildi.
 
HER GÜN DERS OLACAK
Kadın Kalkınma ve Destekleme Derneğinin başlattığı projenin konuları ise şöyle; aile olmak, etkili eş ilişkisi, etkili anne-çocuk ilişkisi, aile içi şiddet, evlilik yaşamına ilişkin sorunlar ve sorunlara ilişkin etkili çözümler. 3 hafta sürecek eğitimi Yrd. Doç. Dr. Gülsüm Çamurduyan, Kırıkkale Üniversitesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Dolunay Şenol ve Kırıkkale Üniversitesi öğretim üyesi Sosyal Hizmetler Uzmanı Figen Pasıl verecek. Ayrıca 3 hafta ve haftada 3 gün olarak kadınlara eğitim verilecek. İsteyen bütün kadınlar bu eğitimden yararlanabilecekler. Eğitimler günlük 6?lik derslerle sürecek.
 
TÜM KADINLARI DAVET EDİYORUZ
Dernek Başkanı Doç. Dr. Nazife Yiğit, sağlıklı bir aile kurmanın önemini vurgulayarak, toplumun ve ülkenin gelişimi için ailenin ayrı bir yeri olduğunu söyledi. Yiğit, Kırıkkale?de yaşayan kadınların bu eğitime katılmalarını ve desteklemelerini istedi. Gündemde olan kadına şiddet konusunda değinen Yiğit, şiddet olaylarını ancak eğitimle engellenebileceğini ve bu konuda dernek olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını ifade etti. Yiğit, yeni kurulan bir dernek olmalarına rağmen gördükleri ilgiden memnun olduklarını ifade etti. Yiğit, ?Yardımlarından dolayı Kırıkkale Valimiz, Belediye Başkanımız ve rektörümüze verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca katılımlarından dolayı Vali beyin eşine, diğer protokol eşlerine ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Ayrıca projeye destek veren Ahiler Kalkınma Ajansına şükranlarımı sunuyorum. Bizlere destek verildiği sürece ilimize ve ülkemize yarar sağlayacak her türlü projede şahsım ve derneğim adına çalışmaktan gurur duyarım.? dedi.


1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ