AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

AKSARAY´DAKİ TOPLANTIYA BÖLGE VALİLERİ KATILDI

AHİKA Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Ahiler Kalkınma Ajansı Aylık Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı Aksaray´da tarihi Zinciriye Medresesinde gerçekleştirildi.

BÖLGE VALİLERİ KATILDI

Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Başkanlığında yapılan toplantıya, Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Aksaray İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray, Kırşehir, Nevşehir, Kırıkkale ve Niğde illerinden kurul üyeleri ile Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Fatih Yıldız katıldı.

YÖNETİM BİÇİMİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, ?Kalkınma Ajansları son 10 yılda denenen, kalkınma modeli olarak kurulan bir yönetim biçimidir. Ahiler Kalkınma Ajansının bu kapsamda birbiriyle sosyal kültürel ve tarihi bağları olan, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Kırşehir ve Aksaray´da çok önemli faaliyetlere imza atmış, küçük kaynaklarla büyük çalışmaları ateşlemiştir. Bilindiği gibi ajansımızın yürüttüğü faaliyetler arasında yer alan ?Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri? önemli bir yer tutmaktadır? dedi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sözlerine devam eden Kılıç, ?Bu doğrultuda paydaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ajansımız, Ticaret ve Sanayi Odaları, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile bu eğitim çalışmalarına devam etmektedir. Geride bıraktığımız 1 aylık dönemde Aksaray´da, Kırıkkale ve Kırşehir´de düzenlenen ?Uygulamalı Girişimcilik´ eğitimlerinde toplam 147 kişi sertifika almaya hak kazanmıştır. Kırşehir´de kadına yönelik alanda çalışan personel için ?Eğiticilerin Eğitimi´ Nevşehir Avanos İlçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nden öğretmenlere ve Nevşehir Valiliğine bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan personele ?Proje Planlama Eğitimi´ verildi. Kalkınma Ajansının yapacağı çalışmalar arasında 2016 yılı Mali Destek Programı ilan edilecektir. Aksaray için çok önemli bir çalışma AHİKA tarafından hazırlanacaktır. Aksaray Valiliği öncülüğünde Aksaray´da Otomotiv Yan Sanayi İhtisas OSB kurulması düşünülüyor. Aksaray Belediyesi ve Ticaret Odasının çok isabetli bir tercih ve kararı bu. Bizde Kalkınma Ajansı olarak bu gayrete destek vermek istiyoruz. Bunun fizibilite çalışmalarını Kalkınma Ajansı eliyle yapmak istiyoruz.? dedi. Vali Kılıç, AHİKA tarafından hazırlanan TR 71 Düzey 2 Bölgesi 2014-2023 Bölge Planının tanıtımını yaparak, inceleme yapmaları için gazetecilere birer örnek hediye etti. Toplantı daha sonra diğer gündem maddelerinin görüşülmesi ile sona erdi.



1

Kardeş odalardan ortak proje

2

Hisarcıkloğlu´na Kırıkkale´den destek

3

?O Gece?, Cumhurbaşkanına takdim edildi

4

HSK´dan Kırıkkale için önemli karar

5

İstikamet İstanbul

6

Onun atışları hedefi şaşmıyor

7

Türkiye bir cennet