Ağaç yaşken eğilir

Ağaç yaşken eğilir

Kırıkkale Trafik Bölge Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, okul çağındaki çocukların trafik eğitimini şimdiden alması gerektiğini söyledi. İlerleyen zamanlarda eğitimin zor olacağını belirten Kaya, oyunlarla trafik eğitiminin çocukları iyi bir şekilde etkilediğ

DİSİPLİN VE DİKKAT ÖNEMLİ

Kırıkkale Bölge Trafik Şube Müdürlüğü tarafından ‘Trafik Kurallarına Uyalım Kazalara Neden Olmayalım’ projesi kapsamında Özel Sakarya İlk ve Ortaokulu anasınıfı öğrencilerine uygulamalı seyyar yol üzerinde trafikte uyulması gereken kurallar anlatıldı. Trafik Bölge Şube Müdürü Uğur Mehmet Kaya, çocukların küçük yaşlarda bu eğitimi alması gerektiğini belirterek, ileriki dönemlerde bu eğitimin önemli yararlara neden olacağını söyledi. 20 yaşındaki bir insana trafik eğitiminin anlatılmasıyla, küçük bir çocuğa oyun eşliğinde trafik kurallarının anlatılmasının çok farklı olduğunu belirten Kaya, çocukların küçük yaşlarda kuralları öğrenerek trafikte disiplinli ve dikkatli olacaklarını bildirdi.

TRAFİK KAZALARI MEYDANA GELİYOR

Kaya konuşmasının devamında, “2013 eğitim yılı boyunca eğitimleri devam etmekte olan bu projede Kırıkkale trafik bölge şube Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir. Kırıkkale’de oldukça çok trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalardan çoğu yaralanmalar ve can kayıplarına neden olmaktadır. Kazaları azaltmak ve kazalara neden olan unsurları minimuma indirmek için bu tarz projelerle geleceğimizin neferleri olan çocuklarımıza, öğrencilerimize temelden bu bilgiyi vermek ve onları trafik kurallarına uyan bireyler olarak hazırlamak amaçlı yürütülen bu tarz projelere Kırıkkale’deki bütün okullara götüreceğiz. Bu nedenden dolayı, Kırıkkale’de ki ilköğretim ve anaokulları öğrencilerine çizgi film ve seyyar trafik yolu ile eğitimler vermekteyiz” dedi.

VELİLERE DE BİLGİLENDİRİLİYOR

“Anaokulu öğrencileri ve ilkokul öğrencileri haricinde velilere’ de bilgiler vermekteyiz. Trafik kurallarına uymayı ve projemiz olan, hızını azaltmak ve kemerini takmak hayat kurtarır projesini kapsamında da velilere bilgi vererek uygulamalı şekilde göstermekteyiz. Velilerimizin de bizlere desteği oluyor. Kırıkkale baktığımız zaman birçok ilin geçiş noktasında kavşak noktası olarak göze çarpıyor. Bu konuda şehirde yaşayan öğrencilerimizin bilinçlenerek hem kaza riskini azaltıp, hem de daha dikkatli olmalarını sağlıyoruz. Bu konuda elimize düşen görevi yapıyoruz. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, eğitim ve öğretim yılında okullarda trafik kazalarının yaşanmamasını diliyorum” diye konuştu.



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti