Tarih: 13.02.2012 06:00

Acar?ın, kitabı yayında

Facebook Twitter Linked-in

KİTABIN İÇERİĞİ
Ekrem Acar bu kitabın hazırlanmasını neden şiddet alnında yazdığını önce şiddet hakkında bilgi vererek açıkladı. Ayrıca yazarın daha öncede 2007 yılında yakamoz yayınları tarafından yayınlanan Bağırıp Çağırmadan Çocuk Eğitimi? adlı kitabı da yeni baskı olarak tekrar yediveren yayınları tarafından yayınlandı. Acar yazdığı kitabın içeriğinde daha çok şiddetin nedenleri, şiddetin uygulandığı ortamlar (aile, okul, sokak ve toplumsal ortamlar) ve şiddeti önlemeye yönelik alınması gereken önlemlerden bahsedildi. Ancak kitabın içeriğine baktığımızda hem şiddetin nedenleri hem de alınması gereken önlemlerin daha çok yaşanmış olaylardan örnekler olduğunu görülüyor.
 
ÇOCUĞA YÖNELİK ŞİDDET NEDİR 
Ekrem Acar yazdığı kitapta hangi konular üzerinde durduğunu belirtti. Acar ?Çocuğun beden ve akıl sağlığını bozan onun gelişmesine ve yaşamasına olumsuz etki yapan veya yapma olasılığı olan her türlü fiziksel ve duygusal davranış ile cinsel istismar ve ihmal olgularının tümüdür. Ancak burada yetişkin insanlara yönelik uygulanan şiddet ile çocuğa yönelik şiddeti birbirinden ayırmamız gerekir. Çünkü yetişkin insan kendisine uygulanan şiddetin farkındadır ve ona göre önlemini ve savunmasını alacaktır. En azından kendini koruma savunma mekanizmalarını harekete geçirecektir. Çocuklar ise kendilerine uygulanan şiddetin farkında değildir. Hatta uygulanan davranışın şiddet davranışı olup olmadığının da farkında değildir. Bu nedenle hem kendini korumaya çalışmaz. Hem de bu şiddet davranışlarından şikâyetçi olmaz. Beklide hoşuna da gidebilir. Bu davranışlarda çocuklarda zamanla kişilik gelişimine etki ederek şiddete meyilli bir yetişkin haline de gelebilir.?
 
 
ÖĞRENCİLERE, AİLELERE BİREBİR İNİLEMİYOR
Ekrem Acar Kırıkkale Anadolu lisesinde rehber öğretmen olarak çalışıyor. Acar bu kitabı yazma fikrinin nasıl ortaya çıktığı hakkında şunlara değindi: ? Okullarda en büyük sorunumuz öğretmenler dahil çocukları şiddetten nasıl uzaklaştırmamız gerektiği. Bu konudan milli eğitim bakanlığı ülke düzeyinde şiddet eylem planı hazırlıyor. Okullar okulda şiddeti önleme komisyonları oluşturuyor ama bütün bunlar genelde kâğıt üzerinde kalıyor. Öğrencilere, ailelere birebir inilemiyor. Veya sorun tam tespit edilemiyor. Oysa ben çalıştığım okulda öğrencilerle birebir iletişim içerisinde olmam, ailelerle yakın temas halinde olmam nedeniyle çocuklardaki şiddetin kaynağının nedenlerini araştırdım yaptığım çalışmaların hem aileler hem çocuklar hem de okul üzerinde etkili olduğunu gördüm ve bu çalışmanın tüm milletimiz tarafından faydalanılmasını düşündüm ve bu kitap çalışmasını yaptım.? 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —