POLAT; EBELER, SAĞLIK KURULUŞLARININ VAZGEÇİLMEZLERİDİR

 POLAT; EBELER, SAĞLIK KURULUŞLARININ VAZGEÇİLMEZLERİDİR

Ebeler Haftası dolayısıyla, Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Osman Polat, Yüksek İhtisas Hastanesi bünyesinde hizmet veren Gebe Okulu’nu ziyaret ederek hastanede görevli ebelerle bir araya geldi.

HER BİRİ BİZİM İÇİN AYRI BİR DEĞER TAŞIYOR

Ziyaret kapsamında konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Osman Polat, ebelerin sağlık hizmetlerindeki vazgeçilmez rolüne vurgu yaparak, “Doğumun her anında, annenin ve bebeğin yanında olan siz kıymetli ebelerimizin Ebeler Haftası’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Gebelik öncesi danışmanlıktan doğum sürecine ve lohusalık dönemine kadar gösterdiğiniz sabır, bilgi ve şefkat; toplum sağlığımızın temel taşlarını oluşturmaktadır. Sağlık hizmetlerimizin her kademesinde emeğiniz, güveniniz ve özveriniz büyük bir kıymet taşımaktadır. Bugün burada, doğumun doğal sürecini destekleyen yaklaşımınız ve insan hayatına dokunan katkılarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HERKESİ NORMAL DOĞUMA TEŞFİK ETMELİYİZ

Bakanlığın yeni stratejileri doğrultusunda doğum hizmetlerinin geliştirilmesi ve normal doğumun teşvik edilmesi hedeflerine dikkat çeken İl Sağlık Müdürü Polat, Normal Doğum ile Sezaryen Doğum ayırımının Türk milletinin büyüyüp gelişmesi açısından bir beka sorun olduğunun altını çizdi. “Normal doğum ile sezaryen doğum arasındaki tercih, Türk milletinin sağlıklı ve güçlü bir şekilde büyüyüp gelişmesi için büyük önem taşımaktadır. Bu konu, sadece bireysel bir seçim değil, aynı zamanda toplumun genel sağlık düzeyini ve nüfus yapısını etkileyen stratejik bir mesele olarak değerlendirilmeli, dolayısıyla bu alandaki bilinçlendirme çalışmaları da ülkemizin geleceği açısından kritik bir rol oynamaktadır.
 

NORMAL DOĞUMU YAYGINLAŞTIRMALIYIZ

“Doğum süreçlerinde anne ve bebek sağlığını en üst düzeyde tutmayı amaçlamaktadır ve aynı zamanda toplumumuzun demografik geleceğini güvence altına almaktadır. Normal doğumun teşviki sadece anne ve bebek sağlığını korumakla kalmaz, aynı zamanda toplumsal sağlığı da ilgilendiren bir konudur. Normal doğum hem bireysel sağlık açısından hem de toplumsal sağlığın sürdürülebilirliği açısından en doğru yaklaşımdır. Sezaryenin kontrolsüz artışı, doğurganlık kapasitesini sınırlamakta, toplum sağlığını olumsuz yönde etkilemekte ve demografik yapımızı tehdit etmektedir. Bu nedenle normal doğumun yaygınlaştırılması Bakanlığımızın en önemli hedefidir” sözlerinde bulunarak, yürütülen çalışmalarda ebelerin rolünün kritik öneme sahip olduğunu vurguladı. Programda, Yüksek İhtisas Hastanesi yöneticileri ve doğumhane personeli de hazır bulundu. Etkinlik, ebelerin moral ve motivasyonlarının artırılmasına katkı sağlarken, doğum hizmetlerinde kalite standartlarının yükseltilmesi yönünde güçlü iş birliği mesajlarıyla sona erdi.



1

POLAT; EBELER, SAĞLIK KURULUŞLARININ VAZGEÇİLMEZLERİDİR

2

Yeni Poliklinikler Hizmete Girdi

3

MESAİ ARKADAŞLARININ TALEPLERİNİ DİNLEDİ

4

ESKİLERİ GİTTİ YENİLERİ GELDİ

5

İbadethaneler ve Mezarlıklarda Temizlik Seferberliği Başlatıldı

6

Keskin MYO’daki “Uyuz” Söylentisi Öğrencileri Tedirgin Etti

7

KIRIKKALE’DE BİR İLK!