Tarih: 19.06.2014 09:05

Hayvan severler ayağa kalktı

Facebook Twitter Linked-in

HAYVANLAR ÖLÜME GİDİYOR
Kırıkkale Sokak Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği, Hayvanları Koruma Kanun Tasarısı`na tepki gösterdi. Cumhuriyet Caddesi`nde bulunan Atatürk anıtı önünde toplanan grup adına konuşan derneğin il temsilcisi Ayber Kayır, tasarıyla tepki gösterirken, binlerce hayvanın toplu ölüme gönderileceğini savunarak şöyle konuştu:
`TBMM Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve meclise sunulan, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu taslağı üzerinde ki TBMM Çevre Komisyonu çalışmalarında ilk 5 madde oylandı. Oylanan maddelerde neticesi on binlerce hayvanı ölüme götürecek olan, sahipsiz kedi ve köpekleri de deney işkencesine yollayacak kararlar alındı. STK`lara görüş sorulmasına rağmen, kendilerine iletilen tüm görüşler yok sayıldı.”

ON BİNLERCE KÖPEK ÖLDÜRÜLDÜ
“Komisyon toplantısına katılan STK temsilcileri ise Komisyon Başkanı Erol Kaya tarafından sürekli olarak susturuldu ve azarlandı. Daha önce ki Başbakan tarafından durdurulan ilk yasa tasarısında yer alan ve on binlerce köpeğin öldürülmesi demek olan adı Doğal Park olan tecrit kamplarının adı bu kez `besleme noktaları` olarak değiştirildi. Biz hayvan hakları savunucuları biliyoruz ki, besleme noktaları adı altında yine hayvanlar toplanacak, açlık ve ölüme gönderilecektir.” Türkiye`de hayvanlara deney adı altında işkence yapıldığı ileri süren Kayır, tasarıyla bu durumun daha da yaygınlaşacağını kaydetti.


HAYVANLARI KORUYACAĞIZ
Ayber Kayır sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye`de hayvan deneylerinin, gerçek anlamda bilimsel araştırma için değil, üniversite mensuplarına `Akademik kariyer` sağlamak için hayvanlara uygulanan bir işkence olduğu bilinen bir gerçektir. Bizler fareleri, tavşanları, domuzları bu işkenceden kurtarmaya çalışırken, Orman Su İşleri Bakanlığı çıkardığı deney yönetmeliği ile ve sonra da onu bu yasa tasarısı ile destekleyerek sahipsiz kedi ve köpeklerin de üzerinde deney yapılmasının yolunu açtı. Hatta bizim sahipsiz kedi ve köpeklerimiz, bu yönetmelik ve yasa ile, deneylerde kullanılmak üzere aynı zamanda ihraç da edilebilecek."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —