Tarih: 29.05.2014 11:43

Kardeşlerimiz belediyeyi ziyaret etti

Facebook Twitter Linked-in

ZİYARET LANZHOU HEYETİNDEN GELDİ
Kardeşlik anlaşmasının ardından ilk ziyaret Lanzhou heyetinden geldi. Lanzhou Belediye Başkan Yardımcısı Niu Xlangdong, Dış ilişkiler ofisi yetkilisi Hou Zhaocheng, Ekonomik işbirliği yöneticisi Mao Yuduo, Yeni bölge yöneticisi Zhang Aisheng, Yatırım Başkanı Cao Yu beraberinde Türk Çin Dostluk Derneği Başkanı ve Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın ile Kırıkkale`ye geldi. Heyet Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı makamında ziyaret etti. Başkan Saygılı heyeti Vali Ali Kolat ile birlikte Belediye girişine karşıladı. Kardeş Şehir protokolünün karşılıklı olarak imzalanmasından sonra Saygılı heyete Türkiye’yi ve Kırıkkale’yi tanıtan hediyeler sundu.


ENDÜSTRİYEL GELİŞMELER ÖNEMLİ SEVİYEDE
Lanzhou ile Kırıkkale`nin kardeş şehir olmasında aracılık eden Türk Çin Dostluk Derneği Başkanı ve Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın`a teşekkür eden Kırıkkale Valisi Ali Kolat, “Kardeş şehir uygulaması her iki tarafa da hayırlı uğurlu olsun” ifadesini kullandı.
Lanzhou ve Kırıkkale`nin bir birine çok benzediğini ancak Lanzhou`da nüfusun daha fazla olduğunu belirten Lanzhou Belediye Başkan Yardımcısı Niu Xlangdong ise "Lanzhou Çin`in batı bölgesinde bulunmakta ve en eski şehirlerinden bir tanesi. Buradaki sanayi sistemi belirli seviyede. Bizim orada sanayi gelişmiş, endüstriyel gelişmeler önemli seviyede. Ayrıca makine üretimi mevcut. 4 milyon nüfusu var, bizim de 3 tane şehrimiz var, 8 tane bölgemiz var. Önemli bir adım atıldı. Lanzhou ile Kırıkkale dost bir şehir olacak" sözlerine yer verdi. Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın da Lanzhou ile Kırıkkale arasında birden fazla benzerliğin olduğunu, Lanzhou`dan geçen Sarı ırmak nehrinin de Kızılırmak gibi şehrin ortasından geçtiğini ancak ismi gibi sarı aktığını ifade etti.


SİLAH MÜZESİNİ GEZDİLER
Heyet, Belediyeden ayrıldıktan sonra MKE Lokalinde Sağlık eski Bakanı Halil Şıvgın, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Sayın Ali Kolat ile birlikte öğle yemeğini yediler. Yemekten sonra Saygılı heyete Silah fabrikasındaki silah müzesini gezdirdi. Daha sonra silah üretimi yapılan atölyeleri gezdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —