20 AİLEYE SÜT İNEĞİ DAĞITILDI

 20 AİLEYE SÜT İNEĞİ DAĞITILDI

Kırıkkale?nin Balışeyh ilçesinde Kaymakamlık tarafından hazırlanan proje kapsamında 20 aile süt ineğine kavuştu. İnekleri alan aileler ramazan ayının kendileri için çok bereketli olduğunu dile getirdiler.

KURA USULÜ DAĞITILDI
Balışeyh Kaymakamlığı yıl içinde hazırlamış olduğu projelerle ihtiyaç sahibi aileleri kendi kendilerine yeter duruma gelebilecek alt yapıyı hazırlıyor. 2011 yılı projelerinden olan ``Grup Bazlı Süt İnekçiliği`` projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracığı ile 20 aileye 2`şer adet 40 süt ineği teslim edildi. Süt ineklerini ilçe Kaymakamı Tekin Erdemir ve SYDV müdürü Ali Osman Özsoy dağıttı. İnekler, ilçe merkezi ile Mehmetbeyobası, Kırlaçgıç, Beşbıçak ve Hıdırşeyh köylerinde ikamet eden ve SYDV vakfından yardım alan 3294 sayılı kanun kapsamında olan ailelere kura usulü dağıtıldı.

SOFRAMIZDA SÜT VE YOĞURT OLACAK
İnekleri bir anda kapılarında gören aileler, ramazanda kendilerine verilen ineklerden dolayı duydukları memnuniyeti Kaymakam ve beraberindekilere teşekkür ederek belirttiler. Yeni Mahallede ikamet eden ve kendisine 2 çift inek teslim edilen Orhan Dilmaç, ``Ramazan bereketinden biz de nasibimizi fazlasıyla almış olduk. Kaymakamlık tarafından bizlere verilen sütünden ve yavrusundan faydalanabileceğimiz 2 ineğe sahip olduk. Bu inekler sayesinde soframızda süt ve yoğurt olacak, en önemlisi de ramazan soframızda bundan böyle soğuk ayran içebileceğiz`` dedi.

İNEKLERE İYİ BAKIN
Kaymakam Tekin Erdemir, dağıtılan ineklerin 2 yıl ödemesiz, 6 yılda 6 eşit taksitle faizsiz olarak geri ödeme imkanı olduğunu belirtti. Kaymakam Erdemir, ``Proje kapsamında 20 ailemizi sevindirdik. Dağıtmış olduğumuz inekler sayesinde ailelerimiz, kendi geçimlerini sağlayacak ve bundan böyle ev ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Yapmış olduğumuz bu tür projelerimiz ihtiyaç sahibi ailelere daha kalıcı ve aileyi kalkındırıcı imkanlar sağlamaktadır. Temennimiz projelerden ihtiyaç sahibi ailelerimizin maksimum düzeyde istifade etmeleridir`` dedi. Kaymakam Erdemir, inek teslim edilen ailelere ineklere iyi bakılması ve sahip çıkılması konusunda tavsiyede bulundu.

 



1

Emeklinin ikramiyesi eline geçmeden eridi

2

Elindeki Dövizini bozduran bozdurana

3

İstihdama yönelik Yatırım yapılacak

4

Borcunuzu yapılandırma Yaptıysanız gecikmeyin

5

Ani Soğuyan hava tatlı satışlarını patlattı

6

Kırtaş AVM hizmette

7

Toprak Cafe Toprak Mahalleye renk kattı