81 ilde Eş Zamanlı Denetimler Başladı
Tarım ve Orman Bakanlığının talimatları doğrultusunda, 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan yasa dışı su ürünleri avcılığın önlenmesi amacıyla yapılan denetimler, Kırıkkale'de de aralıksız devam ediyor
Bu denetimlerde, iç sularda yasak avcılığın önüne geçilmesi ve ekosisteme zarar veren hayalet ağların toplanması gibi faaliyetler ile balık satış yerlerinde balık boylarının asgari limitlere uygunluğu, saklama koşulları ve hijyen standartlarının sağlanmasına yönelik yapılan kontrol ve denetimler Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından titizlikle sürdürülüyor.
İl Müdürü Fatih Ateş, su ürünlerinin sürdürülebilirliğini ve halk sağlığını korumak amacıyla tüm mesai arkadaşlarımızla özveriyle çalıştıklarını, denetimlerin etkin bir şekilde devam edeceğini ve kurallara uymayan işletmelere gerekli yaptırımların uygulanacağını söyledi.


