4 köy yolu kapandı

4 köy yolu kapandı

Kırıkkale`de etkili olan kar yağışı nedeniyle Kırıkkale-Kayseri ve Kırıkkale-Samsun karayollarında kar kürüme ve tuzlama çalışmaları başlatıldı. Aynı zamanda Kırıkkale?nin kapalı olan köy yolu için İl Özel İdaresi Müdürlüğü çalışmalarına başladı.

ZİNCİRSİZ YOLA ÇIKMAYIN

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, il merkezinde erirken, yüksek kesimlerde ise kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı. Kar yağışı ile birlikte yollarda meydana gelen buzlanmalara karşı karayolları ekipleri de tuzlama çalışmaları başlattı. Yetkililer, sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyardı. Öte yandan, Sulakyurt Kaymakamlığından alınan bilgiye göre, ilçe genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, merkez ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullar öğleden sonra yarım günlüğüne tatil edildi.

 

VALİLİK UYARDI

İl Özel İdaresi Müdürlüğü Kırıkkale?de bulunan 173 köyden 4?ünün yolu kapalı olduğunu ve çalışma başlattıklarını açıkladı. 2 ekip ve 2 greyder ile çalışmalarını hızlandıran İl Özel İdaresi, Çelebi ve Bahşılı?da kapanan köy yollarını açmaya başladı. Öte yandan Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada yapılan son değerlendirmelere göre; bölgemizde halen devam etmekte olan kar yağışının ilerleyen saatlerden itibaren etkisini artırarak yoğun kar yağışına dönüşeceği bildirildi. Kırıkkale Valiliği, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don) başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı

 



Anahtar Kelimeler: 0