Tarih: 02.03.2012 06:08

40 öğretmen sendikalarından istifa etti

Facebook Twitter Linked-in

?SENDİKA YÖNETİCİLERİ SIRTIMIZA BASIYORLAR?
Memurların özlük haklarını korumak ve savunmak, yapılan haksızlıklara dur demek amacıyla 1992 yılından itibaren faaliyetlerine başlayan memur sendikalarının hepsinin de mutlaka siyasi bir görüşe yakın olduklarını dile getiren eğitimciler, sendikaların kendilerine yakın bir siyasinin iktidara gelmesi halinde de memur haklarını bir yana bırakıp hükümetin istekleri doğrultusunda hareket ettiklerini ifade ettiler. Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri, ?Bizim hakkımızı savunmayan sendika yöneticilerinin tek derdi kendilerini belli konumlara yükseltmek. Bizler koyun değil öğretmeniz. Kimse bizim sırtımıza basarak bir yere gelemez? dediler.

?ARTIK SENDİKAMIZ YOK?
2012 yılında yürürlüğe gireceği vaat edilen sendikalar kanununun henüz yürürlüğe sokulamamasına da tepki gösteren öğretmenler, ?Hayatımızda ilk defa zam alamadık. Henüz ne zam miktarımız belli ne de bu zamların ne zaman verileceği. Sendikalar şu anda haklarımızı savunmayacak da ne zaman savunacaklar?? sorusuyla tepkilerini belirten öğretmenler, ?İster Türk Eğitim-Sen, ister Eğitim-Sen, isterse Eğitim-Bir-Sen üyesi olalım, şu andan itibaren bizim sendikamız yok. Biz kendi haklarımızı kendimiz savunacağız. Sendikalar bu şekilde davranmaya devam ettikleri sürece de tepkimiz aynı şekilde devam edecektir? dediler.

EYLEME BAŞKA OKULLARDAN DA DESTEK
Eylemlerine başka okullardan da destek olduğunu belirten Süleyman Demirel Anadolu Lisesi öğretmen ve idarecileri, ?Yakında başka okullardan da bu tür toplu istifa haberleri duyacaksınız? dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —