30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma Ve Uluslararası Kültür Şenliği Gerçekleştirildi

30. Karakeçili Ertuğrul Gazi

Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, "30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği" etkinliğine katıldı.

KÜLTÜR ŞENLİĞİ’NE BÜYÜK İLGİ

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Karakeçili Kaymakamlığı organizasyonuyla “30 Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslarası Kültür Şenliği" etkinliği düzenlendi. Sabahtan akşama kadar beğeniyle takip edilen şenliğe; Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Karakeçili Kaymakamı İbrahim Ergin, Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Eldemir, İlçe Belediye Başkanları, Sultan 2. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu ve Devlet-i Aliyye Ocakları Başkanı Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Türkiye’nin çeşitli illerinden ve Kırıkkale'den Yörük Türkmenlerin de dahil olduğu çok sayıda vatandaş katıldı.

Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlikte Jandarma mehteran gösterisi ve Jandarma helikopter üzüm salkım gösterisi ilgi çekti. Öte yandan; okçuluk gösterisi, güreş gösterisi, Ankara Seymenler Gurubunun gösterisi Kırıkkale sakinlerine büyük bir heyecan yaşattı.

MİLLETİMİZİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ CESARETİDİR

Şenlikte bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, “Her yıl katılıyorum. Her yıl yanınızda oluyorum. Ama bu dönem çok büyük coşku ve heyecan görüyorum. Bu coşkuyu bize yaşatan tüm bürokratlarımıza, sayın Valimize teşekkür ediyorum. Türk Milleti’nin en önemli özelliği birliği ve beraberlidir. Türk Milleti’nin en önemli özelliği gücüdür, kuvvetidir. Milletimizin en önemli özelliği cesaretidir. Bu cesaretini atalarından, dedelerinden almıştır. Ne mutlu ki bu mirası bugünde yaşatıyoruz.

ŞENLİKLERİ BU FESTİVALLERİ ÇOK ÖNEMSİYORUM

Biliyoruz ki bu mirası yarın çocuklarımıza, torunlarımıza yaşatacağız. Bu anlamda Kütür Şenliklerimizi çok önemsiyorum. Yarınlarımıza bu mirasımızı, bu emeğimizi, geçmişten aldığımız bu heyecanımızı yaşatma ve taşıma anlamında bu şenlikleri bu festivalleri çok önemsiyorum. Bu anlamda Ertuğrul Gazi’yi büyük bir saygıyla anıyorum. Yine bu kapsamda Osman Gazi’yi, Orhan Gazi’yi, Fatih Sultan Mehmet’i ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha anıyorum, maneviyatları önünde saygıyla eğiliyorum. Kültür şenliğimize emek veren katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.



1

Ahmet Önal Hızlı Başladı

2

Erdoğan; Mehmet Kardeşimi Kucaklıyorum

3

Kırıkkale’nin Milli Şahsiyeti Hiçbir Şeyle Ölçülemez

4

Romanlar’dan Saygılı’ya Tam Destek

5

Saygılı : Sivil Toplum Örgütleri Bizim İçin Kıymetli

6

Ulusoy; 900 Araçlık Otopark Yapacağım

7

Baran; Saygılı'nın Yanındayız