112´yi gereksiz arayan empati yapsın

112´yi gereksiz arayan empati yapsın

VALİ HAKTANKAÇMAZ, ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA HER SANİYENİN HAYATİ ÖNEMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

VALİ HAKTANKAÇMAZ, ÖLÜMLE YAŞAM ARASINDA HER SANİYENİN HAYATİ ÖNEMİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ

112´yi gereksiz arayan empati yapsın

Kırıkkale valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, ölümle yaşam arasındaki her saniyenin önemli olduğunu belirterek, 112´yi gereksiz yere arayanları uyardı. Bu kişilerin empati yapması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, asılsız çağrılar yüzünden ambulansların geç kalmasının söz konusu olduğunu söyledi. Haktankaçmaz, bunun bir hayati mesele olduğunu belirterek ?Bir saniye çok önemli? dedi.

BİRÇOK OLAYA GEÇ KALIYOR

112 Acil Çağrı Merkezi´nin il koordinasyon kurul toplantısı, Vali Dr. Mehmet İlker Haktankaçmaz´ın başkanlığında gerçekleştirildi.  Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, ölümle yaşam arasındaki her saniyenin önemi olduğunu belirterek, ambulansları gereksiz yere meşgul eden şahısları uyardı. Boş yere 112 hattını meşgul eden kişilerin empati yapması gerektiğini belirten Haktankaçmaz, asılsız çağrılar yüzünden ambulansların bir çok olaya geç kaldığını söyledi. Haktankaçmaz konuşmasının devamında, ?112´yi asılsız ihbarlarla arama yapanları uyarmak istiyorum. Bizlerde tespit ettiğimiz asılsız çağrı bırakan kişileri gerekli idari cezaları uyguluyoruz.  Bu hizmet hassas bir hizmet. Arkadaşlarımız zamana karşı yarışıyorlar.?

GEREKSİZ YERE KULLANMAYIN

?Bunu artık söylemeye bile gerek yok ama bir kez daha vatandaşlarımızın bu hattı gereksiz yere kullanmamalarını istiyorum. Artık bu biraz daha bilinç meselesi.  Burası birden fazla kurumun personelinin görev yaptığı kültürlü çalışma ortamı. Bu 112 numarasının aranması işini vatandaşın da el alışkanlığı olarak bu tür bilgilendirme faaliyetleri ile herhangi bir acil durumda, ne olursa olsun 112´yi araması konusunda bilinçlendirme çalışması var. Bu dönem içerisinde yapılacak olan bazı çalışmaları değerlendireceğiz. 112´nin yeni binasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Zemin etütleri yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde binayı tamamlayacağız.  Şehrin imajına katkıda bulunacak yeni bir bina olacak? dedi.

YENİ BİNA ÇALIŞMASI

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammet Ali Tekinay, 6 Milyon TL maliyetli yeni bina için çalışmaların başladığını dile getirdi.  Ekip ruhu halinde çalıştıklarını ve vakaya en kısa sürede ulaşımın sağlanması için çalışma sergilediklerini belirten Tekinay, ?Kurumumuza gelen 100 çağrının 70´i asılsız çıkıyor. Bu durumda bizleri oldukça üzmektedir? dedi. Tekinay, ?9 Haziran 2016 tarihinde Kırıkkale Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğüne yazı yazılmış olup; Müdürlük taşınmaz kayıtlarında bulunan 2,5 dönüm ve üzeri arazilerin (özellikle anayol kenarlarında bulunan) listelenerek müdürlüğümüze bilgi verilmesi istenmiştir. İki arazi bilgisi verilmiş olup Aşağı Mahmutlar 4.500 metrekare, Gündoğdu mahallesi 2300 metrekare.?

İMAR PLANI HAZIRLANDI

?28 Temmuz 2016 tarihinde Kırıkkale Belediyesi Başkanlığı´ndan İmar Tadilat Planı istenmiştir. 1 Ağustos 2016 tarihinde Kırıkkale Belediyesi Meclisi tarafından yapılan toplantıda İmar Tadilat palanı görüşülmüş ve park alanı olarak planlanan parsellerin resmi kurum alanına dönüştürülmesine Kırıkkale Belediye Meclisi tarafından karar verilmiştir. 24 Aralık 2016 yılında ise Defterdarlıktan tahsis oluru raporu alınmıştır? şeklinde konuştu. Toplantıya; Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Harun Ulusoy, İl Özel İdare Genel Sekreteri Atanur Aydın ile diğer ilgili müdürler katıldı.



Anahtar Kelimeler: gereksiz arayan empati yapsın