10. yıl yemeğinde MPT'yi konuştuk

10. yıl yemeğinde MPT

Gazetemizin 10. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ'ın tertiplediği akşam yemeğinde bir araya gelen köşe yazarlarımız ve diğer çalışanlarımız bir yandan 10. Kuruluş yıldönümümüzü kutlarken, diğer yandaSn Milli Piyade Tüf

10. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLAYAN GAZETEMİZİN KÖŞE YAZARLARINI VE ÇALIŞANLARINI BİR ARAYA GETİREN AKŞAM YEMEĞİNDE DE KONU MİLLİ PİYADE TÜFEĞİYDİ.

10. yıl yemeğinde MPT’yi konuştuk

Gazetemizin 10. Kuruluş yıldönümü vesilesiyle gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ’ın tertiplediği akşam yemeğinde bir araya gelen köşe yazarlarımız ve diğer çalışanlarımız bir yandan 10. Kuruluş yıldönümümüzü kutlarken, diğer yandaSn Milli Piyade Tüfeğini ve bu projenin Kırıkkale’de kalabilmesi için yapılması gerekenleri tartıştı.

ONUNCU YILIMIZ KUTLU OLSUN

Pusula Gazetesinin kuruluşunun 10. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen yemekte konuşan gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ, “Bu mutlu ve önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize sonsuz teşekkürler ederim. 2 Şubat 2005 tarihinden beri kendi ilkelerimiz doğrultusunda ve bu ilkelerden taviz vermeden yayın hayatını sürdüren gazetemiz 10. Yılını kutlamaktadır. Sizlerin de malumu olduğu üzere, yerel gazete çıkarmak zor iştir. Yapacağınız haberden yazacağınız yazıya kadar ince eleyip sık dokumak zorundasınız. Kırıkkale büyük bir şehir değil. Hemen herkes birbirini tanıyor. Hele bizim gibi medya sektöründe, sürekli göz önünde bulunanlar tüm şehir halkının gözaltında tuttuğu kişilerdir.  Bu yüzden yazacağınız her bir satıra dikkat etmek zorundasınız” dedi.

YETERLİ REKLAM POTANSİYELİ YOK

Kırıkkale’nin çok fazla özel reklam potansiyeline sahip olmadığının da altını çizen Altundağ, geriye kalan tek gelir kaynağının Resmi İlanlar olduğunu, Kırıkkale’deki 12 yerel gazetenin şehrin nüfus ve potansiyeline oranla çok fazla olduğunu kaydederek, “Resmi İlan pastası da 12 parçaya bölününce elde çok fazla bir şey kalmıyor. İşte biz yerel gazeteciler bu olumsuzluklar içerisinde halkımıza en iyi gazeteleri sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Tüm bu ekonomik olumsuzluklarla mücadele etmenin yanı sıra, gerek içerik gerekse baskı ve dizgi açısından daha kaliteli gazete çıkarmayı düşünen 9 yerel gazetenin birleşerek sayılarını azaltma amacına yönelik bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade eden Altundağ, bu projenin gerçekleşmesi için Basın İlan Kurumu, Kırıkkale Valiliği, Kırıkkale Belediyesi ve birçok sivil toplum kuruluşunun da destekçi olduklarını vurguladı.

BASIN İLAN KURUMU DA DESTEK VERİYOR

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile zaman zaman yapılan toplantılarda, Atalay’ın Kırıkkale’deki gazetelerin görsellik ve baskı-dizgi kalitesi yönünden Ankara’daki birçok gazeteden daha kaliteli olduğunu beyan ettiğini söyleyen Altundağ, “Özellikle yakında Kırıkkale’ye büro açacak olan Basın İlan Kurumunun bakış açısı çok önemli. Zira bu kurum bizleri denetlemekle yetkili bir kurum. Basın İlan Kurumunun koymuş olduğu kriterlere uymamak, gazetenin kapanmasına kadar gidecek olan bir sürecin başlangıcı olur. İşte tüm bu sebeplerle birleşmek ve içerik olarak daha dolu, malzeme ve işçilik kalitesi daha yüksek gazeteler çıkarmak zorundayız. Zaten Sayın Genel Müdür de birleşme konusunda bizleri teşvik ediyor ve destekliyor. Geriye yalnızca kendi aramızda anlaşmak kalıyor. Bu konuda da önemli aşamalar kaydettik” şeklinde konuştu.

BİRLEŞME HALİNDE TEK TİPLEŞME OLMAYACAK

Birleşme olması halinde mevcut köşe yazarlarının yine “kendi kalemlerini” kullanabileceklerinin de altını çizen gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Altundağ, “Sizler gibi değerli kalemlerin yazmayı bir kenara bırakmanıza asla gönlümüz el vermez. Yeni süreçte sizlerin fikirleriniz mutlaka gazetelerimizin köşelerin renklendirmeye ve değerli hale getiremeye devam edecektir. Ancak birleşme sonrası bizim ismimiz kalır mı kalmaz mı belli değil. Bu, belki de Pusula olarak son yıldönümü kutlamamız olacak” dedi. Köşe yazarlarımızdan İsmail Dursun Kuzucu da kamuoyunda gazetelerin birleşmesiyle ilgili bazı kaygılar olduğunu, halkın en büyük korkusunun “tek tipleşme” olduğunu belirterek, “Sizin anlattıklarınıza göre böyle bir kaygıya gerek yok. Ancak bunun halka ve özellikle de esnafa tam olarak anlatılması gerekir” şeklinde konuştu.

MPT PLATFORMUNUN BASIN TEMSİLCİSİ ALTUNDAĞ

Konuşmasında Milli Piyade Tüfeği konusuna da yer veren Altundağ, Kırıkkale’de oluşturulan Milli Piyade Tüfeği Kırıkkale’de Üretilsin Platformu’nun ve bu üyenin belirlediği temsilcilerden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, “Özellikle köşe yazarlarımıza sesleniyorum, eğer MPT Kırıkkale’de üretilmezse, MKE ve dolayısıyla Kırıkkale çok büyük bir darbe yer, hatta Kırıkkale biter. Zaten emekli şehri görünümüne bürünen Kırıkkale’miz ve 1930’lardan itibaren hizmet vermeye başlayan MKE Kırıkkale fabrikaları, böyle büyük çapta bir projenin başka kuruluşlara verilmesi halinde büyük darbe yer. Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmak zorunda. Sizler köşelerinizden kalemlerinizle sık sık bu konuyu dile getirin. Bizler de yetkili ve etkili olabilecek herkesle görüşüyoruz. Konuyla ilgili olarak 3 Şubat 2015’te (bugün) Kırıkkale Milletvekilleriyle ve Milli Savunma Bakanı’yla görüşmek üzere TBMM’ye ve Milli Savunma Bakanlığına gideceğiz. Öyle ya da böyle, bu işin Kırıkkale’de kalması için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

MPT’Yİ ELE GEÇİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

4 saate yakın süren yemek boyunca devam eden koyu sohbetin ana konusu Milli Piyade Tüfeğinin MKE Kırıkkale Silah Fabrikasında imal edilmesi ve MKE eliyle TSK’ya ya da başka kurumlara verilmesi olunca köşe yazarları da fikirler üreterek, MPT’yi nasıl Kırıkkale’de bırakırız ve Kırıkkale’yi nasıl kurtarırız konusunda yoğunlaştı. Projenin Kırıkkale’de kalmaması yönünde mücadele verenlerin aslında silah üretme yetkisinin olmadığının, 411 parçadan oluşan, her türlü zor testten kusursuz bir şekilde geçen MPT’nin yalnızca 8 parçasını üretme kapasitesine sahip olan Kale Grup’un tüfekle ilgili isim ve telif haklarını ele geçirmeye çalıştığının, buna razı olmamamızın asla mümkün olmadığının, yasal ya da kamuoyu olarak ne gerekiyorsa yapacağımızın vurgulandığı yemek, kuruluş yıldönümü yemeğinden ziyade MPT’nin masaya yatırıldığı bir toplantıya dönüşüverdi. Yemek sonunda hatıra fotoğrafları çekilerek bu tür sohbet toplantılarının daha sık gerçekleştirilmesi temennisinde bulunuldu.