Tarih: 15.12.2014 02:05

Tek amacım ülkeme hizmet”

Facebook Twitter Linked-in

TÜRKİYE ATICILIK VE AVCILIK FEDERASYONU BAŞKAN ADAYI KIRIKKALELİ YRD. DOÇ. DR. MEMDUH ASLAN, NEDEN ADAY OLDUĞUNU AÇIKLADI:

“Tek amacım ülkeme hizmet”

Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu Başkan Adayı hemşerimiz Yrd. Doç. Dr. Memduh Aslan 21 ay gibi kısa bir süre için belirlenecek bir başkanlığa aday olduğunu ifade ederek, “Amacım ikbal ya da koltuk değil, federasyonu içinde bulunduğu zor durumdan kurtarmak” dedi.

HUKUKÇU VE AKADEMİSYEN

1975’te Kırıkkale doğan Memduh Aslan Ankara Yükseliş Kolejinde devlet bursu ile okuduktan sonra Ankara Maliye Okulunda yatılı olarak liseyi tamamladı. Maliye Bakanlığındaki görevleri sırasında Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini tamamlayan Aslan, Avukatlık ve ardından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Unvanlarını aldı. Bu sırada Mali Hukuk Ana Bilim Dalında Master, Kamu Maliyesi alanında Doktorasını tamamlayan Memduh Aslan, bu dönemde Ege Bölgesinin iki büyük denetim firmasında 250 sanayi kuruluşunun vergi ve SPK denetimlerinde bulunarak raporlarını hazırladı. İzmir Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesinde Vergi ve Mali Hukuk alanında lisans ve yüksek lisans seviyelerinde dersler veren Yrd. Doç. Dr. Memduh Aslan,  avukatlık görevine de devam ediyor.

PAINTBALL’DA BÜYÜK BAŞARILAR

Farklı spor dallarıyla da ilgilenen Aslan, Paintball branşının ülkemizde yaygınlaşmaya başlamasıyla sporun ancak kurumsal yapıyla güçlenebileceği düşüncesiyle İzmir’de Altay, Göztepe, Karşıyaka, Bornova ve Altınordu Paintball Spor Kulüplerini kurdu ve Spor Federasyonunun alt yapısını hazırladı. Ancak Paintball Federasyonunun kuruluş sürecinde Paintball branşı Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonuna bağlandı. “Kurumsal bir yapının içerisinde bulunduğumuz düşüncesi ile dikkatlerimizi sportif başarılara yönlendirdik ve TAF`a bağlandığımız ilk yılda 22 takım ile güçlü bir başlangıç yapıldı” diyen Memduh Aslan, 2009 yılında Millenium Series’in bir ayağının Antalya’da yapılmasına vesile olduklarını vurgulayarak, “Bu, takımlarımızın Uluslararası arenaya çıkmadaki cesaretini artırdı. Özellikle Altay ile önce Türkiye Şampiyonu olduk ve TAF`ın da üyesi olduğu EPBF`in Avrupa ve Dünya şampiyonalarına katılmaya başladık. 2011 ve 2012 yıllarında Avrupa ve Dünya şampiyonlukları ile klasmanda 1. sıraya yerleştik” diye konuştu.

İZMİR’DE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

2012’deki başarımının ardından Altay’ın ismi uluslararası alanda tanınır ve takdir edilir hale gelmesine karşın, 2013 yılında sporcularımın yurtdışına çıkışları için gerekli olan görevlendirme yapılmayıp Hizmet Pasaportları y ada vize için sporcu olunduğuna dair yazı dahi verilmediği için sporcular kendi şahsi pasaportlarına da vize alamadı ve uluslararası müsabakalara katılamadı. 2014`te de durum aynı şekilde cereyan etti. 2013 sezonunda yapılan tek faaliyetin de federasyondan kaynaklanan sebeplerle tamamlanamadığını belirten Aslan, “2014`te de Türkiye Şampiyonu olduk. Tüm hazırlıklar yapılmasına karşın son dakikada turnuvalar iptal edildi, uçak biletlerimiz yandı. Takımların sahaları dururken, meydanlara kurulan sahalarda turnuvalar düzenlendi. Sorunlarımızı hiçbir zaman sahaya ve ödül törenlerine ve dışarıya yansıtmadık, kurallara uyduk müsabakaların tamamına katıldık. 2011 ve 2012 yıllarındaki Uluslararası başarılarımızın ödüllendirilmesinin değerlendirilmeye alınması konusunda Federasyon, Spor Bakanlığı`na yazı bile yazmadı” diye sitemlerini belirtti.

SORUNLARI AİLE İÇERİSİNDE ÇÖZME TARAFTARI

“Federasyon Genel Kurulunda, sorunlarımızı aile içerisinde çözme amacıyla itirazlarımızı paylaşmaya ve yönetim kuruluna talimat verdirmek için yer almaya hazırlanırken delege haklarımız elimizden alınmaya ve tüm Paintball camiası dışlanmaya çalışıldı” diyen Aslan, Tahkim Kurulu`na yaptıkları başvurular sonrasında Tahkim Kurulunun Genel Kurul sürecini durdurduğunu söyledi. Buna rağmen 4 delege hakkından birinde yine sorun çıkardıklarını ifade eden Aslan, delege sayısından ziyade sorunlarının dile getirilmesi önemli olduğu için sürecin işletilmesine itiraz etmediklerini ifade etti. Genel Kurul Salonunda divan seçimi için 2. oylamaya kadar saklanan delege kartlarını da alamadıklarını ve her türlü hukuki ve fiziki engellemelerle genel kurul salonunda yer alabildiklerini belirten Aslan, yönetimin genel kurula sunduğu mali tablolar ile bütçe konusunda da incelemelerde bulunduklarını vurguladı.

‘BAĞIMSIZ FEDERASYON YÖNETİM MODELİ’

“Doğru bildiğimiz ve öğrencilerimize doğru olarak öğrettiğimiz ne varsa bu tablolarda onların olmadığını gördük” diyen Aslan, “Sorunun sadece takımlarımızın yaşadığı sorunlarla sınırlı olmadığını fark ettik. Mevcut federasyon yönetim modelinin sürdürülebilir ve sportif başarıyı destekleyebilir olmadığı artık herkese tarafından dillendirilen bir vakıa olarak ortadadır. Alanında uzman hocalarımız ile yaptığımız görüşmelerde kendileri ‘Bağımsız Federasyon Yönetim Modeli’ için ayakları yere basan, sürdürülebilir, kendi öz gelirlerine sahip, sporcu sayısını ve sportif başarıları artırıcı bir model geliştirilmesi konusunda destek verebileceklerini ifade ettiler. Sahada birçok adaletsizliğin, kendi kaderine bırakılmış avcılık branşının, yeterli destek görmeyen atıcılık branşlarının, kapanan poligonların, desteklenmeyen girişimlerin ve diğer sorunların temelde mevcut yönetim modelinden kaynaklandığı görülmektedir” diye konuştu.

“TÜM BRANŞLARIN SORUNU KENDİ SORUNUMUZ”

Paintball branşı olarak federasyon içerisindeki diğer branşların sorunlarını da kendi sorunları olarak gördüklerini kaydeden Memduh Aslan, “Bundan sonraki mücadelemiz Federasyon bünyesindeki tüm branşların sorunları için de devam edecek. Mali tabloların belirsizliği ve gelecek dönemler için farklı ve daha iyi bir hedef çizememesi Yönetimin desteğinin azalmasına ve Yönetimin görevden azline sebep oldu. TAF camiası yeni bir başkan değil yeni bir yönetim anlayışı istediğini ortaya koymuştur. Daha önceden akademik seviyede planladığımız yeni yönetim modelinin tüm diğer federasyonlara da örnek olacak şekilde kurulup geliştirilmesi için 2016 Olimpiyatlarının arifesinde önemli bir fırsat doğmuştur. Öncelikle talip olduğumuz süre 2016’da yapılacak Olağan Genel Kurul Sürecine kadar olan kısım ile sınırlıdır. Bu sürenin olağanüstü bir sportif başarı için yeterli olmadığı açıktır. Öncelikle bütçenin şeffaf ve açık olması gerekir bunu sağlayacağız. Gerçekçi rakamlarla faaliyetler ve bu faaliyetler için yapılacak harcama rakamları ardından da bunun finansmanı planlanacaktır. Federasyonların temel geliri SGM’den verilen pay ile Spor Toto’dan gelen paralar ile sınırlı, TAF’ın bütçesindeki en önemli sorunu tüm spor branşlarında yüksek gelir elde etme potansiyeli olan 4 ana branşa birlikte sahip olmasına rağmen neredeyse hiç öz gelirinin olmamasıdır. Bu nedenle Federasyonun zaten iki yılda 725.000 TL borç ve 378.000 TL eksi özvarlık durumuna düşülmüştür, teknik bir ifade ile TAF şu anda mali açıdan iflas halindedir” iddiasında bulundu.

BİR SEÇİMDEN ZİYADE GÖREVLENDİRME

Federasyon seçimine bir seçimden ziyade görevlendirme olarak baktığını vurgulayan Aslan, “Tüm delegelerimizin bizim samimiyetimize inanmalarını ve bize güvenmelerini diliyorum. Bizim için bir makam veya mevki önemli değildir. Bu çabalarımızı kıymetlendirecek herhangi bir yönetime de tüm gücümüzle bilgi birikimlerimizi paylaşır ve destekleriz. Ülkemize karşı borçlarımızın bir kısmını bu şekilde ödeyebilirsek ne mutlu bize. Yaklaşık 21 aylık bu geçici dönem için görev verilmesi halinde, bu görevin şahsi bir ikbal vasıtası olarak görülmediğini ispat için 2016 yılındaki Olağan Genel Kurulda 4 yıl için yapılacak başkanlık seçiminde ve sonrasında hiç bir durumda aday olmayacağımı da tüm TAF camiasına sizlerin aracılığıyla duyurmak isterim. Bizim tek derdimiz işleyen bir kurumsal yapı inşa edip, sporcu yetiştirmek. Yönetim bir nöbettir, federasyonumuzun kendi içinde bu nöbeti tutacak birçok değeri vardır, 2016’da nöbet sırası onlarda olacak biz de destek vereceğiz. Çünkü biz büyük bir aileyiz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —